Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nemisigaz!
Sajnos, a kikötőket is nagyon korlátozzák, a hajók vízre daruzása nehézkes, jellemzően "svarcban" megy. A kikötőmesterek sem kaptak egyértelmű választ arra, hogy most akkor szabad-e daruzni, vagy sem. A hajók tavaszi karbantartásai is korlátozott, nálunk egy hajónál csak egy ember lehet, naponta legfeljebb 4 órát. Az ilyen pedig nem egy emberes.
Mert a parton van a hajó!
A hajótároló trélerrel meg nagyon babrás a parton vitorlázni... Idézet: Akkor ilyet meg nem is lesz érdemes kérdezni, hogy: szabad-e locsolni? „szabad-e daruzni”
Nagyon nem is kérdezhetsz (#stayhome), idén legfeljebb a Zasszonytól!
Én pl. nem is kérdezek... Idézet: „Beszállítói készség hiányában sajnos nem tudunk ajánlatot adni.” Kész. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2020
Ismerek olyan embert, akit gyerekkorában átszoktattak a balkezességről jobb kézre. Hasonló"természetgyógyász" eszközökkel. Azóta dadogós és stresszes. Üldözési mániája lett.
Hurrá. Így kell!
A kajakosok húznak a Dunán!
Nem tilos.
Értem én, csak amíg a kajakos a jobb vállára kapja a hajóját, bal kezében az evező és lesétál a partra, addig én hogyan vegyem a vállamra a másfél tonnás Dolfint?
Lehet, hogy nedudgi kollégának igaza van és tényleg puhány vagyok? A könyv: Kristóf Attila, Egy csomó csomó. Vonyítani kell a leírásokon! Beszerezhető pl. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2020
Köszi.
S miért nincs még a hajó a vízen?
Csak arra próbáltam rámutatni, hogy sok esetben a lustaság, trehányság az ok, tényleges betegség nem áll a háttérben. Csak divatos ezzel takarózni. Volt gyp-s barátnőm, akinek nagyon nem ment a nyelvtan (sem). Mégis megtanulta amit kellett, s értékes ember lett belőle.
A hajókat március végétől szoktuk vízre "dobálni".
Több emberes (minimum 3-4), nagy figyelmet igénylő, felelősségteljes mutatvány egy daruzás, amikor tonnák "utaznak a levegőben". Nyilván, előtte a hajót karban kell tartani, leponyvázás, mosás, csiszolás, algagátlózás, kötelek szükség szerinti cseréje, egyebek. Erre beütött a krach. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2020
Bizony, hajdan én is csináltam ezt Kenesén (Honvédben). Gondolom, hogy a kikötőkben most nemigen lehet az elemi higiéniát sem biztosítani. A Római-parton mindegyik csónakház száz lakatra zárva, a befizetett bérleti díjakat (talán) jövőre jóváírják, a parti vendéglők szinte mindegyike zárva (igaz, az időjárás sem az igazi), pedig a hivatalos szezon már 3. napja tart.
Nagyon kíváncsi lennék az eddig dolgozó lakosság hány százaléka kényszerül otthon maradni. Nemrég például voltam az esztergályos üzembe ahol volt munka de a kapun belül senki nem mehetett.
Nem a személyi higiéniával van baj, azt oldja meg mindenki maga.
A (most szükséges!) korlátozás nem teszi lehetővé a melókat.... Kell a korlátozás, az éttermek bezárása, mert ahogyan a Tihanyban lakó (állandó lakos) hajós társnőnk mesélte a telefonba, a Balaton partját ellepték a "menekülők" a múlt héten. A part menti települések most nincsenek arra felkészülve, hogy pl. ennyi embert etessenek. Felfaltak, felvásároltak mindent a helyiek elől, bandáztak, a sétányokon nem lehetett megmozdulni. Az éttermekben nem volt szabad asztal...
Hát minap egy külföldi forumon a többaég nem is értette miért bünözö az, aki elhagyja a karantént. Sokan ugyanis azt gindolták, hogy az egy szálloda 2 hétre...
Franciaországban meg a csendörség a rendöröket s bünteti, ha 1,5méternél közelebb állnak egymáshoz. ( a büntetés min 250€). Ez már oda vezetett, hogy Macronnak kellett beavatkoznia.
Gyerek koromban többször nyaraltunk a Római parton. A Nánásy úton a Bank üdülőjében.
Te, hogy ott hétvégén micsoda élet volt. (60-as évek) Eszméletlen hangulata volt a parti éttermeknek, büféknek, csónakházaknak.
Nászasszony kitalálta, hogy Nászurammal leköltöznek Balatonberénybe, a nyaralóba.
Viszont Ők magukra csukják a nyaralót és nem mennek sehová (nincs is hova). Egész nap ellesznek a kertben, esetleg este sétálnak a tök üres mellékutcákban. A bevásárlást elintézik Keszthelyen. Ami viszont Füreden is ment a múlt hétvégén... Idézet: „Nemrég például voltam az esztergályos üzembe ahol volt munka de a kapun belül senki nem mehetett.” Modern üzem, CNC gépek csinálnak mindent.
Kellene nekem néhány alumínium szerkezeti elem de a toldó cső lehet acél is. Erre alig lehet bármit beszerezni. Vagy ha mégis akkor kicsit zsebbe nyúlós vagy nem épp az a méret.
Bizony tudom, akkoriban már én is rendszeres vendég voltam a Bíbic - csónakházban, sőt '70-től kabin-, és csónakállás bérlő. Most már a Csillagban tanyázom, mert a Bíbic sem működik 7. éve.
A Bank üdülő helyén pusztaság van (míg meg nem épül a mobilgát...?), a hajdani 25 csónakházból 3 üzemel (persze jelenleg azok sem), vendéglátóhely viszont most már több, mint 30. Normál állapotokban (pl. tavalyi szezonban) nyári hétvégéken a parton ma talán még többen is vannak, mint anno - köszönhetően a Pók u.-i lakótelep, és a lakóparkoknak (ezekben minden lakás un. "üdülőlakás" - fizetik is az üdülőhelyi díjat. Valamennyi a Duna árterére épült!). A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2020
Ugyanezt hallottam több állandó Balaton parti lakostól hogy sáskajárás van, panaszkodtak hogy a pesti menekültek elözönlötték a nyaralókat meghatványozva ezzel ott is a vírus terjedésének a lehetőségét (nem véletlenül van Pesten a legtöbb fertőzött). Haverom szerint úgy nézett ki a móló mintha már főszezon lenne.
Én azt sem értem, mit csinálnak ott? Szabit vettek ki? Vagy onnan ingáznak a melóba naponta? Na meg, mivel fűtenek, mert ugye ezeknek a többségében még fűtés sincs, anélkül meg megfagynak reggelre. Lesz itt baj, nem kicsi...
Igaz én viszonylag kis városban lakok, de itt is mintha sáskajárás lenne. Ez így nem lesz jó.
Tegnap este láttam illetve hallottam, hogy az utcán 7-8 fiatal bandába verődve, ordítozva flangált az utcán. Itt az utcában, délelőtt folyamatos volt ez idáig az autó forgalom, gyalogosok, biciklisek. Na, de itt lesz még a délután... Jó tudom, hogy otthon ülni sem lehet mindig.
Sziasztok!
Gondolom vagyunk még páran, akik emlékeznek még rá. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Ajjaj!
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2020
Lehet, akkor még nem is mondtak volna semmit a járványról.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |