Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Ilyet valoszinü nem kapsz, mert a Wellernél is ugy rakják össze a kábelt - behuznak megfelelö mennyiségü huzalt a szilikon csöbe. Gyárilag nem kifizetödö a gyártás mert tul sok a meddö tér a kábelben.
Köszi, de van eredeti weller kábelem, viszont sajnos csak 5 eres. Nem húzgáltak ők semmit, láthatóan rá van öntve a külső köpeny a belső szálakra. Alin is találtam kábelt, de sajnos az is csak 5 eres.
Azért gondoltam, hogy esetleg van több eresbe is.
De azok a kábelek messze nem olyan hajlékonyak mint a behuzott kábel. Nekem mind a 3 pákámon olyan van. ( ezek már csak valamilyen olcso klonok.). Ráadásul 5 percbe sem kerül egy ilyen kábel elkészitése.
Ok, értem. Azt akkor meg tudod mondani, hogy külső köppenynek "csövet" hol lehet beszerezni?
Jobb alkatrész bolt tart még szilikoncsövet, az enyém 6 mm átméröjü.
Szilikoncső 200 fokot bír, jobb esetben max. 250-et. Az ide kevés lesz. A Weller gyári kábel 500 fokig hőálló.
Tegnap meg tegnapelött volt egy sereg hazai meg külföldi lapban, meg hirügynökségi jelentésben.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Abszolut semmi baj nincs vele és ha meg is melegszik nem olvad meg mint a hasonlo müanyag csö. Már több éve ilyen a kábel. Hozzá képest a profi szilikonszigetelésü mérözsinor már több helyen át van égve. Valoszinü az is az ok, hogy a mérözsinor közvetlenül érintkezik a réz vezetékkel, mig a forrasztopákánál belül is többnyire levegö illetve a belsö ér szigetelése ér hozza. Talán nem vezeti a höt.
Éppen ma miattatok néztem körül, amit manapság szilikoncsönek árulnak az nem szilikon hanem átlátszo poliamid, vastagabb falu és az valoban megolvad ( olyan mint az akvárium csövek vagy az infuzios készlet csöve. Ami nekem van az meg olyan nagyon vékonyfalu ( 0,65mm) és olyan puha mint valami lufi. Nem tudom hova tüntek el ezek a csövek. Kb olyan méretü mint a mai zsugorcsö, lehet, hogy az is használhato az biztos, hogy kibirja a páká höjét. Valamikor kilométerszámra voltak. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Ez nem tudom hogy került ide. Kérem törölni.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Akkor sajnos valóban nem egy dologról beszélünk. Ha kell, én innen szoktam szilikon termékeket venni: szilikon. Ez egy gyártó boltja. Közelben sincs náluk olyan termék, amit írsz. A hőálló csövek náluk 200C-t bírnak, 1-2 termékük tud 250C-t. És minden ilyen csövük vastagfalú, ami minden, csak nem hajlékony.
Ezek szerint csak neked van ilyened, boltban nem kapható.
Ezért a fergeteges poénért már megérte regisztrálnod ide. Köszönjük, hogy köztünk vagy.
Szia,
nekem sok weller pákám van. Eddig még nem néztem a kábel felépítését, de felkeltetted az érdeklődésem. Tehát az eredeti wellerek behúzott kábellel készülnek? Az öntött kábelesek a klónok?
Én ezt találtam, de ez nem az a csö amit én vettem valamikor. Az enyém ugyanolyan méretü mint a mai zsugorcsövek, csak attol sokkal puhább, és abszolut höallo. Sajnos nekem már csak 4 mm-s zöld van.
Nekem immár 3 weller pákám van , a legöregebb 40+ éves és a második mintegy 10-15 éves. Mind a kettöben behuzott erek vannak. A 3. a legöregebb ( azt hiszem LR21- vagy mi a neve) uj verzioja (a régi rönkre ment) mintegy 6 éves, azon nem már ráöntött a csati, és valamivel keményebb a kábel. (Szét még nem szedtem.)
Nekem 4 eredeti Weller pákám van (1db LR21, 2db WSP80 és egy WP120) + 1 tartalék kábel. Egyik sem "behúzott", mindegyik egybe öntött. Én is csodálkozom, hogy a Weller ilyen "barkács" megoldást használna (nekem barkács), aztán lehet én vagyok lemaradva.
Köszi ! Egy(pár) jó hideg sört küldök - virtuálisan...
Kerestem, de 6 eresben elfogadhatatlan átmérőben találtam csak, 5 eresben van. Személy szerint a csőbe húzásban nem hiszek, az ilyen kábeleknél a belső erek szigetelése is hajlékonyabb.
Attol hajlékonyabb kábelt még senkinek sem sikerült kitalálnia, mint amikor egy hajlékony csöbe behuzol lazán ereket. Valamikor a telefonkábelek meg a vasalozsinorok is ilyenek voltak, ott egy harisnyaszerüségbe, huzták be az ereket. ( ma is van ilyen technologia).
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2020
Majd megnézem én is, csak most nem vagyok a pákáim közelében. Az LR21-esem termelő üzemi darab (biztosan eredeti), a wsp80-asom is gyárból mentett raktári, a csipesz pákám Amerikából van. A TCP-im újak, de kérdésesek. Ebayről rendeltem. Bár azok is eredetinek tűnnek, csak már mexikóiak. Szóval megnézem milyen kábellel szereltek, és majd jelzek.
Igazából egy gyártói állásfoglalás lenne jó erről.
Én ezt nem kétlem és akár még jó megoldás is lenne, mert olyan kábelt lehetne készíteni, amilyen kell, ha elérhető lenne (értsd. meg lehetne venni) olyan hőálló cső, amibe a kanócokat be lehetne húzni.
Közben lassan kiderül honnan származik a csö amit én használok. Már vékonyat tudtam is szerezni (∅2 mm). Ha sikerül vastagabbat szerzni majd szolok ( remélem még gyártják).
Addig ha tudsz még klasszikus ( nem müszálas) hosszu cipöfüzöt szerezni abba is elvileg elfér 6 ér és az nagyon puha. (Katonai bakancsokban voltak 130-150 cm hosszuak).,
Be van és már van kapcsolat is. Esetleg valaki jelentkezhet a HE boltbol jelentkezne valaki, mert csak 200 m-s csomagolásban tudnak szállitani.
Létezik "Közös beszerzés, alacsonyabb ár" topik is.
De részleteket még mindig nem tudunk. A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2020
A tipusa T 068 amit nektek kikerestem az a 6x0,6 mm-s azaz a falvastagsága 0,6mm átméröje 6 mm, és gumiszerü. A forrasztopáka hömérséklelét gond nélkül elviseli és nagyon könnyü. Oldoszerben felduzzad, azaz könnyen ráhuzhato egy 6 mm-s rudra/huzalra amint elpárolog az oldoszer visszazsugorodik az eredeti méretre és továbbra is nagyon rugalmas marad. De van minden méretben. Majd hétfön meglátjuk mire jutunk a barátommal, hogy hogyan és milyen mennyiségben lehet hozzájutni.( egyelöre csak 200 m-s csomagolasban van - ott a képe).
Én nem szeretnék résztvenni semmilyen kereskedelmi ügyletben, ezért lenne jo egy kereskedöt találni aki foglalkozna vele. 10mm-s átmérötöl a falvastagság 1 mm és sokféle szinben illetve szintelen kaphato. ( eddig csak a gyártoval beszéltem)
Lehet tudni a gyártó nevét? Sehogy nem találok ilyen csövet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |