Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tud valaki valamit egy Chungey nevű felhasználóról? Martfűn lakik és egy apróhirdetésre nem reagált. Én lennék a vevő.
Idézet: El kell engedni. „apróhirdetésre nem reagált” Idézet: „El kell engedni.” Bár ha gonosz, akkor nem kell neki odaadni a zacskót a hátára. Volt olyan, aki kétszeri megkeresésre sem válaszolt, hogy honnan hozhatom el az ingyen vihető detektor kristályt. Ha rajta múlna, még most is csöngetném fel az újbudai kormányablak szomszédjait kaputelefonon keresztül.
Szerintem attól a fél a fórumtárs, hogy ha kiderül hogy hol lakik, akkor rátöröm az ajtót és megerőszakolom, mint ahogyan szoktam a többekkel is tenni.
Amikor megláttam, hogy a régi fajta ellenállást árulja egyből rácsaptam. Jó néha szoktam bontani újakat is de inkább fél wattosat vagy a felett. Még most is fent van a hirdetés.
A kispuskalőszer az robbanószer, vagy engedélyköteles?
Sajnálatosan az elején tévesen neveztem meg a lőszertípust, mert ugyanis a cikk alapján "légpuskalőszerre" gondoltam. Mert ugye nem kérdés, hogy a "kispuskalőszer" puskaport tartalmaz, így engedélyköteles!
Late night melodies, Richard Claydermann, klasszikusok diszkó ritmusban, Earth, Wind &Fire..., hogy csak párat említsek.
Te Drága. 11 év után válaszolsz. Na végre!
Nem tudom miért dobta fel ezt a posztot épp - elnézést, nem figyeltem, nem látszott jól a mobilon... Én is öregszem.
Jobb későn válaszolni mint soha, még ha nem is kérdés volt.
Valamint trükkös is lehet a beállitás.
Vagy éppen karbantartás folyik.
Richard Claydermanról nekem az Önkényes Mérvadó bevezető szövege jutott eszembe.
Bővebben: Link
Ez az egy régebbi poszt volt csak. A fene tudja.
Igen tudom.. van hasonló topik mint a kérdésem, de igazság szerint egyikbe se illik bele!
2 kérdésem lenne, az egyik hogy adott egy kettős fűtésű ház ( vegyestüzelésű kazán és a "régi béleltkéményes fali gázkazán") A régi gázkazán egy kicsit "kicsi" kb 10 KW ez lenne cserés de.... mostmár csak ezeket a kondenzációs gázkazánokat" lehet venni/telepíteni? Mert ha jól tudom akkor azokhoz nem lehet használni a régi béléses kéményt, hanem új szerelt kémény kell neki, illetve valóban annyival jobb ezeknek a hatásfokuk? Ezzel kapcsolatban a legjobb lenne ha lehetne venni még "régi tipusú" gázkazánt, és simán csak lecserélni nagyobbra! A másik kérdés, hogy egy vegyestüzelésű kazánnál hiába huzatszabályzó hiába minden próbálkozás rengeteg hő megy ki a kéményen ( keményfa tüzelő). Nem tudom pontosan hogy mi az ideális kilépő füsthőfok de tuti hogy tulja ki a meleget. Tudtok e ajánlani.. egyáltalán van e ilyen gyárilag? Olyan "kéményregisztert" ami mondjuk egy puffertartályra tud rádolgozni a kazán után de a kémény elött van, és figyelve a kémény kilépő füsthőjét PID vezérléssel vizet keringet és a plussz hőt kiveszi és rátelmeli a puffertartályra, persze ugy hogy a hőfok ne csökkenjen kritikus szint alá.... Létezik ilyen gyárilag? Vagy barkácsolt már valaki ilyet?
Vegyestüzelésű égésterméket nem szerencsés hűteni, a hűtési felületen fog kátrányosodni masszívan, a kémény "húzását" is rontja a hideg cső.
Ma már csak kondenzációs kazánt lehet újonnan venni. Igen, sokkal jobb hatásfokkal dolgoznak, mint elődjeik. Tudommal nem csak új típusú kémény kell, hanem engedély(ek ?) is, talán még tervetetni is szükséges.
Az újan kiépített fűtésnél kell az újabbfajta kazán, a régi gázkazán lecserélését lehet a régi fajtával, csak több az utánajárás (a vásárlásnak) néhol.
A "vegyestüzelésű" néven illetett kazánhoz: az ideális füstgázhőfok a kéményben 120 fok, ezt kell elérni mihamarabb begyújtás után, akkor szűnik meg bitonsággal a páralecsapódás, és ezt túlhaladni (ahogy jól érzed) pazarlás. A kémény minimálisan megfelelő hőfokát csak közvetetten tudod ellenőrizni, az előírt (a kazánhoz adott könyvben szerepel) átmérőjű kéményekben a legalább 60 fokos víz biztosítja. Ha ez alatt üzemelteted, visszafolyhat a savas víz, és eszi a kazánt. Meg a kéményt. A maximális (hogy a 120 fok kéményhőt ne haladd meg): háztartásokban használt kazánoknál erre nincs jó automatika, csak a tapasztalat segít. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2020
Igen ez a bajunk.. hogy már csak kondenzációsat lehet venni.. használtan találni még régit!
És az uj kazán, uj kémény, uj engedély.. kismillió Forint... Igen a kátrányosodásra gondoltam ezért nem akatam magába az égéstérbe beavatkozni, de akkor ezek szerint azt mondod hogy még a cső is nagyon fog kátrányosodni?
Ha már kazán. Lenne egy kérdésem.
Emeletet és a padlásteret lakjuk. Most az alsó szinten van a kazán (gáz). Lehet e a padlástérben üzemeltetni zárt égésterű kazánt?
Lányoméknál 1 éve cirko- csere volt kondenzációsra. Az eddigi kéményt teljesen símán újrabélelték az új kazánhoz valami műanyagcsővel. Kérdésemre, hogy istenbizony jó lesz-e, a válasz: az égéstermék 40-50°C hőmérsékletű.
Szia!
Régi rendszer.. meglévő kémény meglévő kazán, csak "teljesítménynövelés" lenne... Akkor ha uj kazán az csak kondenzációs és új kémény, terv, engedély, rengeteg pénz... De akkor összességébe az járható út hogy ha találunk még régitipusú gázkazánt akkor veszünk egy nagyobb teljesítményüt és egy az egybe lecseréltetjuk egy gázszerelővel mondjuk a 10KW-sat egy 23KW-s ra... Hát a 120 fokot bőven meghaladjuk igaz csak saccolni tudom mert még 3-4 éve mértem egyszer.... 200 fokig mérő szondát dugtam be a kéménybe kb 1 méterre begyujtás után igen hamar már errort dobott (tehát tul volt a 200 fokon) és még teljesen zárt huzatszabályzó mellett 2 óra mulva is "error " volt...
Vagy még kevesebb. Cserébe folyik a kazánból a kondenzvíz.
A kémény felső végén legyen 120°C.
Amit még elfelejtettem irni hogy a kémény teljes magassága 16 méter a kazán kilépő szintjétől a kéménykápáig.. talán a huzatot igy nem fogja befolyásolni!
Persze a "felső végén" dugtam be 1 méter "mélyre"!
Csinálnom kéne 2 esp-s hőszondá egyet lentre a kazánhoz egyet fentre a kémény kivezetéshez és mérni hogy hogy alakul a füsthő... A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |