Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3208 / 3604
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 21, 2020 /

Tetszik a termék megnevezése.
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Okt 21, 2020 /

Idézet:
„elektromos bilincs huzal görcs műanyag bádog”
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Okt 21, 2020 /

A google fordító sem tökéletes.

A cím elején szereplő szín/minta/méret/típus kerül kiszállításra!
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2020
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Ajánlat elfogadva.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 22, 2020 /

Vásároltam egy hűtőgépet, ami ma meg is érkezett (ami helyett vettem az is hűt még, de már 30 éves, és kissé már kopottas a külseje).
Kicsomagoltam, szépnek látszik. Nincs benne mélyhűtő rész -van külön fagyasztó szekrényem-, így a jegesedés talán kevésbé lesz zavaró.
De!! Van rajta egy hálózati zsinór, amit pontosan lemértem. 141 cm a villásdugó villájáig.
Közvetlen a hűtő fölött van a dugalj, nekem kb. fejmagasságban, és ide nem ér el a vezeték.
Milyen gyártói megfontolás húzódik egy ilyen rövid hálózati vezeték alkalmazása mögött?
(#) Topi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 22, 2020 / 1

Valószínűleg pont az a megfontolás, ami mentén egy egyáltalán nem noname zsompszivattyún 40 cm-es vezeték van. Valószínűleg a tervező nem teljesen értette, hogy hova készül a termék, nem szóltak neki, hogy a szivattyú vízben áll.
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Takarékosság, mi más lenne. Plusz némi "új" divat, miszerint a dugaljak kb. 50 cm-es magasságban vannak. Már ahol, mint a mellékelt ábra is mutatja...
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Ez a hűtő bő. 50%-al drágább volt mint hasonló méretű névtelen társai. Arra gondolnék, hogy egy Zanussi ne spóroljon azon, ami szükséges a mindennapi használathoz. Sőt elvárnám, hogy ennyi pénzért semmin ne spóroljon.
(Most megmértem. A régi Lehelen 328 cm a vezeték hossza. Sok 10 év használat után sincs elérve, kitöredezve, teljesen épnek tűnik, csak koszfoltos itt-ott.)
(#) Bakman válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Idézet:
„ne spóroljon azon”
Ezek az évek már rég elmúltak. Egy kicsit furának tűnhet, főleg az ilyen fórumokon mert egy hobbista oda, ahova 5 A-es FET kell, belerak 35 A-es változatot biztos ami biztos alapon de tömeggyártásban ez nem így van. Mindenen is spórolnak. Tudom, dolgoztam ilyen helyen. Képesen napokig törpölni azon is, hogyan lehet egy centet visszafogni.Valamilyen szinten érthető, nem egy darabról beszélünk. A bosszantó az, amikor átesnek vele a ló túlsó felére.

Kb. minden gyártóra igaz, nem is tudom, van-e kivétel.
(#) Spaten válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Egy új mosógéppel ugyanígy fogsz járni.

Tapasztalat.
(#) Gabó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

És 5-10 év múlva meg majd visszasírod, hogy bezzeg a régi ment 30 évet, ez meg pár év múlva elromlott...
(#) nagym6 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Viszont lehet, hogy energiatakarékosabb. Vagy nem, nem tudom.
(#) mnyugger válasza Gabó hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

A Samsung mosógépem pont 3 évig bírta. Anyósomé 5 évig. Tomboltam. Most AEG-et vettem, ha ez sem bírja visszahozom a teknőt.
(#) Gabó válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Pont ezt mondom, hogy szerintem nem azon kellene kiakadni, hogy a vezetéke 187 centivel rövidebb, mint 30 éve, hanem, hogy töredékét se bírják már ezek a mai elektronikai cuccok, csak azért, hogy vegyél másikat, ha elromlik.

nagym6:
Ha azt nézed, fogyaszthat kevesebbet, ha 5 évente venned kell új berendezést, mert a régit megjavíttatni nem érné meg...
(#) Spaten válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 22, 2020 / 1

Persze! Ha be sem tudod dugni a régi helyére, akkor nyilvánvalóan kevesebbet fogyaszt.
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 22, 2020 /

Az "A" betűk és a "+"-ok nekem nem mondanak sokat.
131 kWh/évet ígér a leírás. Ez kb. 11 kWh havonta. Ha 30 napos hónappal számolok akkor ez 365 Wh/nap. Tehát naponta kb. 3,5 óráig világító hagyományos 100 W-os izzóval lenne a fogyasztás egyenértékű. Ezt az év minden napjára levetítve nekem nem is tűnik annyira kevésnek.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Nekem még a régi hajdú van. Amíg javítható nálam marad.

Van egy kinti szivatt,yúm aminek nem csak rövid a zsinórja de dugvillát se szereltek rá. Majd a paraszt megoldja. Jelentem megoldottam: kb egy méteres gyári dugaszos vezetéket kötöttem a helyére.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Idézet:
„Kb. minden gyártóra igaz, nem is tudom, van-e kivétel.”

Talán még a katonaság és az űrhajósok kivételek.
Ne tudd meg, hogy mennyibe kerül a WC csere az űrállomáson, vagy akár egy rakéta a Grippenhez. Mellesleg annak is van lejárati ideje, és az nem pocsékolás ha kilövik az öregeket.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Idézet:
„Ne tudd meg, hogy mennyibe kerül a WC csere az űrállomáson, vagy akár egy rakéta a Grippenhez.”
Engem érdekelne. Pedig csóró vagyok, sem űrállomásom, sem egy vacak Gripenem.
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2020
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 2

Ha engem kérdezel, akkor csak a saját zsebpénzedből ne tarts sem:
- WC-t: 23 milla, USD
- Grippent: 2 000 USD/óra
De nem akarok turkálni a zsebedben.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Lemondtam róla, köszi. Az embernek kell tudni lemondani is.
(#) Rosszmáj válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

#1 Amikor vettük, kiszámoltam, hogy az A+++ vagy 10 év alatt hozza be az árát az A+-hoz képest. Ha nincs az a támogatott gépcsere program, most A+ lenne.
#2 A madzagja ennek is emberes, 180 cm.
#3 Centrizéskor csattog. Kifigyeltem, hogy a műszerfal lötyög, az ütközik a fedélnek. Csavarok, kramlik, vagy bármi rögzítők belül, úgyhogy az egész burkolatot le kéne bontani. Míg erőt nem veszek magamon, addig:

P1040187.JPG

(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 23, 2020 /

Ezt csak úgy, kici kínai tölthetős akku !
(#) mek-elek válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Ezek szerint, kici befektetés, kici eredmény, mert azért különben nem láthattad volna belülről.
Vagy a kíváncsiság késztetett rá? Vagy azt gondoltad sok kici emberke lapul benne, mint az orosz szuvenír babában?
(#) Sanyesz5 válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Ez kici napelemes kínai csodában lapult, ami egész napos töltés után két percet bírt, szétszedtem és a súlya gyanút keltett
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2020 / 1

Idézet:
„az nem pocsékolás ha kilövik az öregeket.”

Ezt meg nem úgy gondoltam, bár igy utólag talán kicsit akár félre is lehet érteni.
(#) szs válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Idézet:
„Csavarok, kramlik, vagy bármi rögzítők belül, úgyhogy az egész burkolatot le kéne bontani.”

Nem, simán fel van "pattintva" körmökkel. Csak onnan tudom, hogy néhány már a kezemben maradt, ha ennél a fedélnél fogva akartam arrébbrángatni.
(#) szs válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Ugyanabba az AA vagy pedig AAA méretbe kell beletenni különböző kapacitást. Nem csoda szerintem, ha a legnagyobb kapacitású tölti ki a szabványméretet, a kiskapacitású csak kis részben tölti ki.
Ha az autóakkuknak is megvolna néhány szabványméret, akkor a kisebb kapacitású "lötyögne" a szabványdobozban.
(#) Sanyesz5 válasza szs hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Ez lényegében kondi, kicsi feltekert papír kis fólia ennyi, ki sem tölti.
(#) Rosszmáj válasza szs hozzászólására (») Okt 23, 2020 /

Szóval ez a félbetépett wcpapír guriga tekinthető végső megoldásnak? Gondolkoztam öntapadós ajtótömítésen, de azt a fedél letúrja csukáskor.
Következő: »»   3208 / 3604
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem