Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Én sem ragaszkodnék csak 2 év garanciát nem szeretnék azzal kapásból elveszíteni, hogy levágom a csatlakozót a kábeléről, de a gépet még ki sem próbáltam előtte.
A fordulatszabályozós rendben is lenne, csak azon a gépen a tekerőt nem lehet villámgyorsan nullába állítani, tehát a gépet leállítani, ha valami gond van (beakad a szerszám, stb). Erre való a lábkapcsoló, de drága. Ha később mégis megoldom, a gép maximálisra fordított szabályozójával fog működni a tápoldali szabályozás?
Nem olyan drága az a lábkapcsoló. Bár, nem tudom, Ausztriába ( ha tényleg ott laksz még) mennyiért küldik ki innen.
lábkapcsoló 2800Ft sincs ÁFÁ-val együtt. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2020
Otthonra is tudom küldetni. Próbálta valaki már ezt és jó minőségű? Szerintem ez másik témába való kérdés.
Hogyan lehet forraszthatóvá tenni egy UPS 220-as trafóbjából kitekert tekercsvezetéket?
sötét bordó(?) lakkozott vagy zománcozott vmi nemréz a vezetője, talán alu? Lepucoltam, szépen lejött a szigetelése, de nem fogja a forrasz sajna. Van ilyen TS500 forrasztó gyantám, ez jó lehet? Vagy mi a trükk, amit házilag meg tudnék oldani köszi!
Helló. Valami spektrum analizátor szerű dolgot kell elképzelni a ledeknél? 6 led világít egyszerre? Nem értem miért kapcsolhatja a relét egyszerre a zöld és a piros led is!!!! Esetleg közös a tápjuk? Egyszerre két (vagy több) ledre van kötve a relé? Vagy mind a 12-re? Esetleg kétszínű ledről van szó? Azt írtad
Idézet: Csak 1 villan föl? Vagy ledek felvillannak? „Ha a zöld led felvillan”
Lehetséges, hogy rézzel futtatott alumínium. Ha igen, azt forrasztani nem lehet. Állítólag létezik olyen forraszanyag, ami az alumíniumhoz való, én még nem láttam olyat. Ki tudja, lehet hogy jól használható.
Szia! Ha lekaparod a lakkréteget és alatta ezüstős fémes szinű akkor sehogy. Én motornál találkoztam ilyennel és valószinű hogy az alu. Esetleg kötöelemmel , csoki ,wago , sorkapocs vagy valami ilyesmivel lehet kötni
Nekem vannak olyan UPS-eim, amik fölös száma miatt szétszedtem a trafójáért egyet. Csak letekerni kellett pár menetet a szekunderből...
Ca. 1.2mm-es lehetett. Olyan acélos a huzal, hogy 50-60 cm hosszban vízszintesen megáll lehajlás nélkül. Érződik a keménysége, nem sok réztartalma lehet...Made in Mekong deltája 5. dzsunka Szerintem jól letisztítva kellő meleggel és folyasztószeres ónnal a vashuzal is forrasztható. Ha makacskodik, egy pici gömböcske nitrogén műtrágyát kell ráolvasztani egy óncseppel a forrasztandó területre, drótvégre. Ui: Ha alu, annak a hajlékonysága, súlya jellemző, különbözik a normál tekercselő rézhuzaltól. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2020
Mostanában kellett nekem is akksik alu kupakját forrasztani (21700-ast teslából). Sehogyan sem ment. Aztán láttam a neten egy módszert:
CuSo4 (rézgálic) tömény oldata először kis kristályos konyhasóval tisztítva (fekete trutyi - valószínűleg Cu(II)O) jön le. Utána az így megmart felületre már sima tömény rézgálic oldat - és csodák csodája kiválik rá egy vékony rézréteg, ami már forrasztható. Nem nagyon erős, hirtelen rántással letéphető rezestől, de azért az így forrasztott huzal megtartja az akksi súlyát. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2020
Ez, úgy 50 éve nem probléma; van hozzá folyasztószer, vagy nagyfrekvenciás pákával kell forrasztani.
Lehet az alut forrasztani. Van hozzá kimondottan alu forrasztó ón. Azt kell beszerezni. Lehet kapni kis adagot is. Autós boltban kell keresni. Én is ott kaptam.
Helló.TBA810AS végfok ic ről kérdeznék.Ha rossz kuka hogyan tudhatom meg legegyszerűbben?Valaki tud infót adni.
Hello! Itt láthatod a feszültségeit, ha a táp 16V.
Hogyan lehet hangot rögzíteni telefonra a telefon mikrofonja nélkül
ha a kimeneti audio jelet jackdugón kapom?
Üdv! Lehet, csak nem annyira közismert, mint az ólommentes. Csak példának
Például külső mikrofonnal.
Sziasztok!
Egy ultrahangos piezó hangszórón 20kHz - 35kHz -es hang keletkezik amit természetesen nem hallunk, De miért van az, ha rákötök egy sima csipogót, akkor hallom? Pl: Bővebben: Link
Valószínűleg olyan mechanikai rezgést hallasz, ami jóval alacsonyabb ferekvenciájú, mint a csipogóra adott feszültség frekvenciája. Esetleg a csipogó, a meghajtó és a frekvencia alkot olyan kombinációt, amitől kikeveredik egyéb frekvencia is.
Ha jól értettem a kérdésedet, akkor nem. Ha 20kHz jelet adsz egy 4 kHz frekvencián rezonáló csipogóra, nem fogsz semmit sem hallani. Ha a jel meglétét akarod detektálni, visszajelezni, egy LED (sorbakötve egy ellenállással, és egy 1N4148 diódával) vizuálisan érzékelhetővé teszi.
Alternatív, biztosabb megoldás két LED ellenpárhuzamosan kötve, sorban a jel nagyságának megfelelő ellenállással. A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2020
Ez egy kicsit így bonyolultnak hangzik, de ha Te mondod rendben, elfogadom.
nedudgi: A frekvencia meglétét lemértem azzal nincs gond, de a LED-es megoldás jó ötlet. Köszi.
Bakman kolléga megadta a választ. Annyit még hozzátennék, hogy ha a 40 kHz -es jel nem tiszta színusz, hanem pl négyszög, akkor lehetséges, hogy a 4 kHz es csipogón, mint alulátersztő szűrőn megjelennek intermodulációs termékek, amik a hallható tartományba esnek.
Igen, egy PIC adja a négyszögjelet. Olyan mintha a csipogó "lomhábban mozogna" és ha minden második jelre reagál akkor hallható lesz a freki. Mivel pár másodpercenként még változik is a frekvencia, rendesen hallható a változás.
Ezt az aluláteresztő szűrő nézetet sajnos nem nagyon értem. Ha jól tudom a csipogó is piezó. Ezzel kapcsolatban még eszembe jutott egy kérdés. Nem tudom jól tudom-e, de nagyon kevés áramot fogyaszt a piezó, vagy talán egyáltalán nem is kell neki áram? Elvileg a feszültség hullámzása hozza létre a kristály összehúzódását (mozgását) ami megmozdítja a lapkát. Gyakorlatilag galvanikusan nincs is kapcsolatban a két elektróda?
Nincs galvanikus kapcsolatban, de lényegében egy kondenzátor így a töltéséhez/kisütéséhez áram kell.
Sziasztok! van egy jura kávéfőző amiből kivettem egy alkatrészt ntc 60 thermisztor. hogyan lehet ellenőrizni ,hibás -e?
Megméred az ellenállását majd el kezded melegíteni. Ha a melegítés hatására csökken az ellenállása akkor jó az alkatrész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |