Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   398 / 624
(#) lazsi válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 16, 2021 / 1

Így legalább tudatosodna benned, hogy a "Nagy Testvér" figyel... (Egyébként is figyel, de így jobban érzékelhető... )
(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Ápr 18, 2021 / 1

(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 19, 2021 /

A CD ereje:
Feltűnően lejött egy jó nagy darab a tükrös rétegből ezen a lemezen, mert sajnos véletlenül ráesett egy darab szigetelő szalag és azonnal hozzátapadt. Ugyan jó ideig rágta a lemezt a számítógépem, de érdekes módon 14 számból csak az 1-es, 2-es és 7-es volt olvashatatlan, a 3-as olvasási hibákkal, de kijött. Mindig tartsuk úgy lemezeinket, hogy ne sérülhessenek meg...
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2021
(#) zolika60 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /

Kend be egy kis ezüstfestékkel. Akkor tán elolvassa a többit is.
(#) FIGIRI válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 19, 2021 /

Szerintem kissé morbid...
(#) tbarath hozzászólása Ápr 19, 2021 / 2

Tojásban embrió: Bővebben: Link
(#) Udvari Zsombor válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /

Ennek már tulajdonképpen annyi, azon csodálkoztam, hogy 14 számból 11-et még sikerült beolvasni. Úgy pörgött a CD meghajtóm, mint egy turbina, mikor próbálta beolvasni.
(#) bbb hozzászólása Ápr 20, 2021 / 1

Mindig el tudok csodálkozni az emberi butaságon...
Ez az előadás is egy ékes példáját mutatja annak, ahogy a butaság képes a környezetünket tönkre tenni: Szendőfi Balázs előadása (yt)
Bezzeg az amcsiknál... Ahol bizony a busa szaporodott el olyan mértékben, hogy már a vízből is kiugrik, s nem tudják mit kezdjenek vele (pár éve ez volt a helyzet, remélem azóta rájöttek valami megoldásfélére és mindet bedarálták hallisztnek). De ha jól emlékszem, akkor Ausztráliában meg a nyulak okoztak környezeti katasztrófát.
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /

Nálunk is túlnépesedés van busából (nem szaporodik (?), de sokáig él) és ki is ugrik a vízből. Az amur szaporodik, az is gáz. Az ezüstkárász, törpeharcsa, (razbora behurcolt), angolna, mind elhibázott telepítés volt. A sok ostoba díszhalas, teknősös meg szabadon engedi, ha megunta.
A Hévíz csatornában már bizonyított, hogy akklimatizálódnak a trópusi halak és terjeszkednek a természetes vizek felé, beláthatatlan károkat okozva.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 20, 2021 /

Cable bus (sajnos a video oroszul van)
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2021 /

Csak a film készítőjén csodálkozok.
(#) Bakman válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 21, 2021 /

Idézet:
„azon csodálkoztam, hogy 14 számból 11-et még sikerült beolvasni”
Ez a redundáns adattárolásnak köszönhető.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2021 /

Csak tudtak valamit azok kollégák, akik kitalálták annó ezt a szabványt (is).
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 22, 2021 /

Hova szalad el a technika? Lézeres szónikus TV, még mélyet is nyom!
(#) sargarigo válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /

Na erre azért még kíváncsi leszek! El fognak fogyni a mélynyomók? Kihal a hangfal kifejezés? Csak betesznek egy kis pöcköt valahová, és lehet tolni a sub-bass-t
Szép új világ
(#) Inhouse válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /

Ha jól értem, nem egy kis pöcök, hanem az egész kijelző, csak szegmensekre van osztva, mert még térhatást is ad. Na meg nem a tv alól, mellől fog szólni, hanem a képernyőből.
(#) Epu2 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /

Na akkor kezdhetem keresgélni a szónikus csavarhúzómat.
(#) Inhouse válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /

Meg a lézerálló kesztyűdet is.
(#) gyerek67 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /

Meg a lézerálló szemügédet!
(#) Epu2 hozzászólása Ápr 22, 2021 /

Nézhetem a szuper, szónikus, lézer TV-n a VHS felbontású Columbo sorozatot 43-adszor is.
Mert ma holnap tényleg ott tartunk. Még a HD is extra minőségnek számít a TV távközlésben.
(#) Inhouse válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /

De legalább a brazil/spanyol...sorozatok már jó minőségűek! Azok hamarabb lesznek 8K-ban...
(#) sargarigo válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /

Fel kell skálázni! Több évtizedes filmeket feltolnak HD-re, pont a Columbo-t ne lehetne?
(#) Epu2 válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 23, 2021 /

Attól még nm lesz számottevően jobb minőségű. Sorozatoknál nagyon látszik a minőségváltozás. Egy nagy kijelzőn csak egy homályos paca. A negyed akkora monitoron is észrevehető, hogy 240, 360 vagy jobb a felbontása az eredeti anyagnak. Az a nyomozós, laboros csodaprogram is csak képeknél működik, ami egy 320×240 képből 1600×1200 éles képet csinál.
Ha már belebonyolódtam, ezek a térhatású képmódosítók sem tudnak mit kezdeni az elmozdított részletek mögötti térrel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2021
(#) sargarigo válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 23, 2021 / 1

A szónikus lézertvtől indultunk. Ha már álmodozunk, álmodjunk nagyot!
(#) Bakman hozzászólása Ápr 23, 2021 /

(#) rectamas válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 23, 2021 / 1

A buszosat néztem, utána találtam a fogaskerekűről egy orosz videót:
https://www.youtube.com/watch?v=SaFYDvThUrU
(#) sonajkniz hozzászólása Ápr 24, 2021 /

Csinos torony.

Vajon melyik mai autó tetőszerkezete bírná ki két másik autó súlyát?

92389.jpg

(#) moltam válasza sonajkniz hozzászólására (») Ápr 24, 2021 / 1

A mai autók sokkal erősebb anyagokból készülnek és szerkezetileg is merevebbek, másképpen elbuknának a törésteszteken.
(#) szs válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Ha okvetlen a VHS felbontásút akarod nézni. Azonban a Columbo még filmre készült, (legalábbis '68-tól bizosan, a '90-es évektől az a maradék tizenvalahány rész már nem biztos, de nem hiszem, hogy VHS-re vették eredetileg azt sem, mégha szalagra is vették volna azt már) tehát még a legHD-bb HD is minőségrontás a filmhez képest.
Azaz az eredeti filmről a legszuperebb tv-re alkalmas minőséget nemcsak elérhetik, hanem az rosszabb minőség, mint az eredeti.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2021
(#) Epu2 válasza szs hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /

Ez elméletben lehet igaz, de ezek szerint nem láttad sem a Columbót, sem a Gyilkos sorokat. Sem azokat amelyek még 5:4 es formátumban készültek. Ezekkel van tele majdnem az összes adó. Kb 50.
Következő: »»   398 / 624
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem