Fórum témák
» Több friss téma |
Van két panel a birtokomban, de nekem nincs felszereltségem és (főként) megfelelő tudásom, hogy beültessem és fel is élesszem. Van olyan bátor ember Budapesten aki ezt a nemes feladatot megtudná oldani nekem?
A választ privátban szeretném megkapni. A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2021
Kedves Fórumozók!
Találtam egy kapcsolási rajzot a Quad 405-ről és van benne egy részlet amit eddig még nem láttam, Segítségeteket kérem a beazonosításához. Ja és néhány szó a működéséről, mert jó lenne megérteni. A T1 , T2 és R42, R43, c17 alkatrészekről lenne szó.
Hangszóró védelem. Ha egyenfeszültség jelenik meg a kimeneten, akkor a triac rövidre zárja azt, így védve a hangszórót a leégéstől.
A triakot megismertem, de mi az az alsó SC141B? -nem ismerem ezt a rajz jelet
Először is köszönöm a tájékoztatást.
Lehet, hogy ez az áramkör egyenáram megjelenésekor rövidre zárja a kimentet?
Az R42-C17 aluláteresztő szűrő gondoskodik arról, hogy az előforduló legalacsonyabb frekvenciájú és egyúttal legnagyobb amplitúdójú kimeneti jel még ne aktiválja a védelmet. A 2N4992 bilaterális kapcsoló 7,5-9V-on nyit. A T2 egyszerű triak.
A működéséről crowbar speaker protection keresésre találsz bővebb irodalmat. A kedvencem Elliott cikke: Bővebben: Link A crowbar kifejezést vasdorongnak fordítanám. A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2021
Köszönöm a tájékoztatást és a linket. De ez egy végfok gyilkos, ha jól értelmeztem a linket.
Ha mérlegre tesszük a végtranzisztor és a hangszóró árát nem kérdés merre billen a nyelve.
A relés védelemmel meg az volna a baj, hogy az 50 V egyenfeszültség tartósan fennálló ívet húzna a pogácsák között. A Quad a 405-ösnél kitartott emellett a hangszóróvédelem mellett, a 606 és 909-nél viszont elengedték. Ebből arra következtetek, hogy ők sem ebben látták a Szent Grált
Ha valakit érdekel:
Quad 405 Darlington.
Köszönöm a pontos információt.
Lehet a Quad-ba beletenni JRC5534DD Op.Amp-ot? Ha igen kell-e valamilyen kompenzáció hozzá? Volna lehetőség beszerzésére (4 darab) 12 USD áron. Érdemes?
Még nem próbáltam ebből az integrált áramkörből a JRC gyártmányt. Az adatlapján nem fedeztem fel érdemi különbséget a TEXAS-hoz képest.
Az 5534-hez nem kell kompenzáció.
Nagyon örülök, köszönöm.
Nekem eddig ha kellett valamilyen OpAmp azt mind JRC-től volt. Hát nem volt jelentkező a Quad csomag összeszerelésére. Sajnos meghirdettem, mert addig csak alkatrész csomag, de ha valaki összerakja akár egy erősítő is lehet belőle.
Sziasztok. Van itt valaki aki készít még 200watt teljesítményű quadot? Vagy tud elérhetőséget esetleg gyártóhoz?
Szia! Kérdezted már. Rád marad az építés öröme
Akkor inkább rendelek valami kínait, de vevő lehetek használtra is, ha lenne valakinek fölös.
Hello!
Ha érdekel van QUAD 405-ös erősítővel el látott erősítő ami a KISO PA400Q-ra hallgat ami 2x200W-ot tud 4-ohmon vagy van a nagyobb testvére ami a KISO PA600Q-ra hallgat, ez már 2x300W-ot tud 4-ohmon.
Szia.
Lesz nekem is pár db. ilyesmi végfokom. Elsősorban a be azonosításában kérném a segítséged, hogy ezek melyikek lehetnek. Mert minden félvezetőről le vannak csiszolva az adatok. És nem tudni így milyen feszen üzemelnek. Ami van tápom 2x 40volt ac. Az dc+-56 körül. Ha esetleg így felismernéd......De a vásárlástól sem zárkózom el, ha meg tudunk egyezni. Üdv...
Sziasztok szakik.
Nem tud valaki valamilyen elérhetőséget a Soós Csabához? Az itteni elérhetőségeire nem reagál. Köszönöm.
A gyári Kiso-ban a végtranyók 2n3442-k a meghajtók pedig BD250, és ugyanúgy +/-50V-ról megy. Tehát 8 ohmon semmivel sem nagyobb teljesítményű mint bármelyik másik, annyiban tud többet, hogy bírja a 4 ohmot, ott többet ad le. Jól el is kellett vitatkoznom a tulajdonosával mert ő szerinte ez 400W-os (mert ő úgy vette) hiába állítottam neki, hogy 8 ohmon amin használja, ott ez egy mezei Quad, a 2x100W-jával.
Ez rendben is van, de előbb valahogy ki kellene találnom, hogy ez melyik végfok.
A PA400 vagy a PA600, mivel le van csiszolva róla minden adat. És a PA600 tudtommal bírja a nagyobb tápot, mert nekem csak +-56v dc tápom van.
Sziasztok érdeklődni szeretnék, hogy ez javítható e és kb mennyibe kerülne?köszönöm a válaszokat. Ez egy Quad405 200w
Szia
Pa 400 - 4-16 ohm 2x 200 watt Tápot pedig nagy lessz szerintem mert a nagy puffer kondik azok 63 V-os egyenként. Most vettem egyet ami totálkáros, szét barmolta valaki :/ Állítólag így használták .. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2021
Beszélni ön madzsar?
Mind a 2 panel azonos !
Minden javítható, amit ember készített.
Szia! nekem van egy pa600q,a végfok tápja most +-67v,gondolom a 220-230-as váltás miatt,de a pufferek a 6db siemens 4700uf 63v-osak.Ha most a puffereket 100v-ra cserélem minden mehet tovább? A panel közepén lévő 3db 1,2k 2w ellenállás elég forróságos...nem kell semmilyen változtatás, alkatrész csere,hogy stabilan működjön a végfok?
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
Szia alkotó !
Megépítettem ,az elő fokot ! Holnap tudom tesztelni, hogy milyen a hangja ,de szeretnék hozzá egy hangszín szabályzót is ami egy kapcsolóval el tudnám választani ha éppen (Lineáris ) üzemmódban szeretném hallgatni ! Esetleg tudsz ajánlani egy hangszín szabályzót amit illene utána tenni az előfoknak ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |