Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3290 / 3614
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Havonta járnak ide a szomszédok, lehet velük egyezkedni a szúnyogirtásról.
(#) Topi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Igen, arra én is kicsit használok, és azért is írtam hogy csak jól megfontoltan vegyél motorost, ha tényleg folyamatosan kell, mert amiatt hogy beterít mindent, elég szűk felhasználású.

Vagy kiugrasz gödöllőre és odaadom ha csak erre az alkalomra kell
(#) nedudgi válasza Topi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Köszönöm, de a szúnyogirtás lenne a fő profil, akár három hetenként is.
Tudom, légszállításos volt, de az túl nehéz, meg túl nagy helyet foglal. 5-8 literes(, ami kisméretű) lenne az ideális.
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Lehetőleg nyomáspermetezőt szeretnék, a hosszabbítószárat még el tudom dugni. Meg aztán vannak anyagi korlátok is. Két bar nyomás elég lehet egy három méteres toldószárhoz?
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Még mindig jobb, mint a fűkasza!
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

2 bar nyomás 20 méter magasra tud emelni, de ugye ott a fúvóka is.
Nyomásból akár egy straus is megteszi igazából ha rövid melóra kell. A nyomásra ugyan az mint a kínainak, egy szünetmentes méretű akku van benne olyan 6-7Ah, kb 4-5x tud 18L -t kiüríteni (Kasei adatai). Ami főbb szempont hogy csendes de elég jó a nyomása is. A toldást a szárnak neked kell megoldani de egy húzott alu csődarab közbeiktatásával.
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

No igen, a fúvóka.
Mondjuk nekem két-három hetenként legfeljebb 20-20 litert kell kinyomni, csak a tujakerítés, ami ápolásra kerül. Pontosabban a benne bújkáló szúnyogokra kocentrálok.
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Oda szerintem nyugodtan mehet a straus csoda,ugyan az belsőre mint a kasei, teljesítménye is annyit tud, végnyomásra is. Annyi hogy permetezés után mindig tiszta vízzel öblítsd át hogy ne egye meg a gumi alkatrészeket a lé.
(#) kitartás válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /

Nekem egy agrimotor működik. A "drágábbik" fajta tehát a ventilátor tengelyen még van egy pici szivattyú is. Szerintem 6 - 7 m magasságos viszi. A diófát fogom hamarosan permetezni mert tavaly az a büdös légy teljesen szétrágta a termést.
(#) nedudgi hozzászólása Jún 30, 2021 /

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Úgy tűnik, az igényeim különlegesek.
1) A permetező leendő tárolási helye meghatározza a maximális méretet/térfogatot, ezért csak 5-8 literes tartállyal ellátott jöhet szóba.
2) Az elvárt minimális permetezési magasság 4-5 méter. Ehhez az eddig olvasottak alapján 4 bar környékén dolgozó gép jöhet szóba. Ilyent csak a 15-20 literes tartállyal találtam, az pedig az első pont alapján nem fér el.
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 30, 2021 / 1

Amit én javallanék akkor válassz köztes megoldást. Vegyél egy gyári nagy permetezőt elektromost, szedd szét az akku és szivattyú részt pedig építsd hozzá egy kisebb tartályhoz. Így elérhető a kívánt méret, de a teljesítmény is meglesz.
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 30, 2021 /

Ezen is jár az agyam!
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Most már "csak" az alany kiválasztása van hátra. Vav olyan kompatiblkis család, ami szóbajöhet?
(#) Ódenka hozzászólása Júl 1, 2021 /

... és valami egészen más.
Bizonyos kortól kötelező ilyenkor...
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Azt hiszem megtaláltam, mire van szükségem. Ehhez kell egy kisméretű tartályt szerezni.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Na ez majd jól nyomja.

RamboII.png

(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Az a baj, hogy ilyen grimaszt nem tudok nyomni mellé, biztosan kisebb lesz a teljesítménye. Meg aztán pálmafák sincsenek hozzá, csak tuják.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2021
(#) jani1987 hozzászólása Júl 1, 2021 /

Van olyan fórum téma ahol a sehova nem sorolható igényeket lehet betenni? Például ha egy szakembert keresek x munkára köztetek.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

A hirdető ezért (is) van.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

Ez jutott eszembe először a kép láttán, ahogy majd szóród a tujákat vele.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 1, 2021 / 1

Idézet:
„Például ha egy szakembert keresek x munkára köztetek.”

Én "ingyen ebédként" szoktam toborozni "önkénteseket".
Ami persze nem igaz, mert csak a hentesnél otthagytam a múlt héten emiatt 4 760 Ft-ot, az összes sör is elfogyott, de nem lett készen. És még mehetek visszasegiteni is.
Hol és mi a bánatot kellene megcsinálni???
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2021
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Júl 1, 2021 /

A hétvégén megyek háznézőbe. Ha rábólintunk akkor oda. Tényleg: mi a helyzet Somogy megyében munkaügyileg?
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 2, 2021 / 1

Idézet:
„Tényleg: mi a helyzet Somogy megyében munkaügyileg?”

Ott keritésből van a kolbász.
(#) sargarigo hozzászólása Júl 3, 2021 /

Kedves Mindenki!

Van egy LEO szivattyúm, ami négyszögesőztetőket hajt meg. A motor elvileg 90L/perc teljesítményre képes, ezért hogy ne lője szét az esőztetőt, kettőt használok belőle. Tehát kijön a szivattyúból a collos cső, azt kettéosztom egy T-vel, arra megy egy-egy gyorscsatlakozó a slagokkal, és a végükön az esőztetők. Szépen megy is mindkettő.
Azt vettem észre, hogy noha a két slag eltérő vastagságú, ugyanolyan magasra lő mindkét esőztető, ami mondjuk nem csoda, mert a gyorscsatlakozókon ujjnyi méretű a lyuk, ami felakkora mint a vastagabb slag, és még a vékonyabb slag is vastagabb nála.

Kérdésem az, hogy a szivattyúnak lehet-e baja ha le van fojtva a gyorscsatlakozókkal?

Sajnos az sem megoldás ha a motoron lecserélem a gyorscsatlakozókat collosra, mert maga az esőztető is ugyanezzel a megoldással csatlakozik, tehát legkésőbb ott ugyanúgy leszűkül.
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2021
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Mekkora nyomás alakul ki a szivattyúban, ettől függ. Illetve a kimenőcső az első fojtásig még kb. annyi, itt mérhető lenne. Van max. szivattyúnyomás, alatta ajánlatos lennie. Ha max. közel van, sokat fogyaszt.
(#) Kovidivi válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Én úgy tanultam, hogy a nyomás mindenhol azonos, keresztmetszettől függetlenül.
Ezért tudnak pl. az emelők működni, nyomás azonos, viszont a keresztmetszet különböző, így az erők is különbözők lesznek (plusz az elmozdulása a dugattyúnak).
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2021
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2021 /

Ha zárt lenne a vége, akkor igen. Ha van egy szűkület, utána bővület nyitott véggel, a nyitott végű résznél más kisebb a nyomás.
Emelők hidraulikái zártak teljesen.
(#) sargarigo válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Nem tudom mekkora nyomás alakul ki, ennyi adatom van amit irtam fentebb. A félelmem az, hogy amit rendesen a collos csövön tol ki, az most max felére van visszafogva. A vízmennyiség nyilván nem változik, csak szűkebb a kijárata. Vajon mennyire szereti ezt?
(#) nedudgi válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

A szivattyúk a bemenet fojtását nem szeretik.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 4, 2021 /

Gondolom áramfelvétel mérés is adhat infót, ebből számítható a felvett teljesítmény, hasonlítva a megadotthoz. Vagy a motor melegedés hosszabb idő után is mondhat valamit. Valahogy ilyen módon (még a nyomás) lehet ezt megnézni, fojtások mértékéből nem lehet jól kalkulálni szerintem.
Ugyanazt a vízmennyiséget lehet fojtás nélkül kis árammal, erős fojtással nagy árammal -villanyszámla- is termelni.
Következő: »»   3290 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem