Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3319 / 3599
(#) Suba53 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Nem terelés. Te is műszaki ember vagy, és abban a filmben, amit megpróbáltak eléggé esemény hűen, kvázi dokumentum film szerűen megalkotni számodra is egyértelműen kiderülne néhány olyan dolog, amiktől védeni kell a reaktorokat, erőműveket.
Nem tudom pontról pontra felidézni az összes eseményt, azért javasoltam hogy nézd meg.

És nem csak a balesetektől, hanem az emberek becsvágyától, tudatlanságától, hatalmi gőgjétől, mit mondjak még?
(#) Egri Frédi válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Ne felejtsd el, hogy a celluloid szalag mindent elbír. Egy producernek meg el kell adnia a filmet. Az a történet kevés embert érdekel, hogy: Mariska néni hanyatt esett az utcán ...
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Kiemelt cégeknél a védelem központi szerepet játszik, és törvényileg írják elő annak mikéntjét.
Biztonságilag azonban teljesen egyetértek Veled. Az említett kategória inkább tartozna a személyzetire. Manapság humán erőforrás kategória az említett cégnél.
(#) mek-elek válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Én úgy gondolom, nem az a lényeg amit mutatnak, hanem ami mögötte van.
(#) Suba53 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Ezzel tisztában vagyok. Viszont a lényeget, a katasztrófa okait eléggé körültekintően felmérték. 35 év távlatából már minden szakember számára elérhetőek a vizsgálati eredmények, jegyzőkönyvek, amiket akkor a szovjet vezetés próbált minden szinten titkolni. Nem egy mesefilm.
És nem az oroszok készítették, akik azért még a mai napig sem tudják, merik felvállalni, bevallani a negatív történéseiket.
(#) Egri Frédi válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Idézet:
„És nem az oroszok készítették...”

Ezért írtam !!! Ismerjük az igazi, becsületes, mindent "jobban" tudó Hollywood -i "hősoket" akik a polgári jogggal takarózva, 30mm -es Gatling géppuskával lövik az utcai járókelőket az Apache harci helikopterből. Meg néhány angol újságírót, amiből majdnem diplomáciai bonyodalom lett.
(#) Moderátor hozzászólása Egri Frédi hozzászólására (») Szept 30, 2021

Ugye, senkit sem kell figyelmeztetni, hogy a politika ezen az oldalon minden formájában szigorúan tiltott?
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 30, 2021 /

Találkoztatok már ilyennel?? Beállításaim miatt a Freemail fiókomba érkezett egy ilyen levél, ami az első képen látható! Végül a második képen látható oldalra jutottam el!
Anyám is látta, ki volt akadva, tőle ilyet még nem kértek, pedig ő is Google felhasználó, ráadásul neki már a helytelen szövegtördelés (az emailben) is gyanús, szerinte a Google ilyet nem küldhet!
Valaki erősítsen meg, hogy most akkor ez mi?? Ugye nem "adathalászat"??

Küldtem nekik visszajelzést is:
Idézet:
„Családtagom is használ Google fiókot, de tőle még sose kértek bozalmas adatokat (bankkártya vagy okmány) életkoránkak igazolásához! Amennyiben tényleg igazolni kellene életkoromat, akkor a képernyőképen látható Gmail címemre legyenek szívesek hivatalosan megerősített értesítőt küldeni, melyben hivatkoznak az idevágó jogszabályra is!
Említett családtagom is látta, és ki volt akadva, hogy szerinte gyanús adathalászat állhat a dolog mögött!
Elnézésüket kérem az esetleges kellemetlenségekért, és kérem az eset mihamarabbi megerősítését.”
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) mnyugger válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Egyértelmű, hogy csalás.
(#) Udvari Zsombor válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Beállításaim végett a YouTube értesítők is a Freemailben landolnak, pedig az is Google szolgáltatás. A Firefox azt írja a webcímre, hogy
Idézet:
„Verified by: Google Trust Services LLC”
Most kétségbe estem, nehogy életkorom igazolásának hiányában korlátozzák a beállításaimat! Az email feladója "no-reply@accounts.google.com". Ez most akkor mi??
(#) gyerek67 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Nos, nem csak a "kuktát", hanem minden kritikus technológiai elemet védeni kell.
Hogy mitől? Saját magától.
Folyamatosan, 50 ms-onként redundáns számítógép rendszerek monitorozzák a technológiát, figyelik a folyamat-paramétereket (sok-sok hőmérséklet, nyomás, tartályszintek, kétállapotú jelek).
Ha bármilyen rossz irányú változás alakul ki, akkor megtörténik a szükséges automatikus védelmi működés (ezekből nagyon sokféle van), többségébe ember be sem avatkozhat (legalábbis azonnal).
A rendszer elsődleges feladata a "kukta" szükség szerinti (esetleg azonnali) leállítása és a mindenkori, állandó hűtésről való gondoskodása.
Ha ezek a számítógépek meghibásodnak, azonnal megáll minden és aut. indulnak a védelmi rendszerek.
Azért van erre szükség, hogy megakadályozzuk az esetleges még nagyobb üzemzavar kialakulását.
Ezeket a számítógépeket ellenőrizzük, tartjuk karban és javítjuk, ha kell, a kollégáim és én.
(#) Alkotó válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Köszönöm a pontosítást. Szép feladatod van, gratulálok hozzá.
(#) Udvari Zsombor válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Folytatódik! Most akkor mi van?! (Pedig csak szokásos módon rákerestem valamire.)
Ha rámegyek az "Ellenőrizze a beállításokat" gombra, akkor ugyanarra a kétes oldalra jutok vissza!
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Freemail-t már egyébként sem "illik" használni, többnyire spamgyűjtemény, és szeret politikailag befolyásolni. A Google nem kér ilyen megerősítő adatokat, a noreply@ egyébként is gyanús! Ne küldj vissza semmit!
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

És mi van azzal, ami most jött elő Google keresés alkalmával?? Ez már nem kicsit gyanús! Az oldalon azt írja, hogy
Idézet:
„A Google által módosított beállítások:
Biztonságos keresés ✓ Be
Hirdetések személyre szabása ✕ Nem elérhető
Helyelőzmények ✕ Nem elérhető”
Nem akarom, hogy lekorlátozzanak!!

Jónak tűnik-e ez a cím??
https://myaccount.google.com/check-settings?cfc=11&hl=hu
(#) sargarigo válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Érdekes. Ezt olvasgasd kicsit, hátha segít!
Nekem eddig csak olyan volt hogy adjam meg a születési dátumomat.
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Szerintem a biztonságos keresés lesz a hunyó! Ha az be van kapcsolva, akkor tudtommal nem jöhet elő olyan tartalom, ami a "nyugalom megzavarására alkalmas" lehet.
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Nem gyanús, a yt nálam is behozta ezt az életkoros dolgot egy videoklipp miatt.
Megoldottam, amit kért és kész. De azokkal az adatokkal részemről tuti nem tudnak visszaélni
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Be tudsz lépni a fiókodba vagy nem? Ha igen akkor nincs gond. Ha csak úgy, hogy azt mondja, hogy add meg az életkorodat mert különben x nap elteltével nem fogod tudni használni a fiókodat akkor az szívás, ugyanis ha nem adod meg, fel is függesztik az adott fiókot.
Haveromnak is küldözgették az üzenetet, mindig továbblépett rajta, aztán amikor megunta, akkor beállította hogy 10 éves. Másnap jött az email, hogy akkor adja meg a szülői felügyeletet ellátó személy adatait, annak email címét, mivel az életkora miatt nem használhatja tovább a saját fiókját.
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Köszike, adtam egy pozitív mancsot a hozzászólásodra. Mint ahogyan a képen is látszik, elfogadta, de mivel a személyinek a hátoldalán van a születési idő, így az lett feltöltve, mivel csak egyetlen kép feltöltésére ad lehetőséget. Remélem, hogy jó lesz... Szerintetek?

"Általában 3 napot vesz igénybe az ellenőrzés és az ellenőrzést követően email értesítőt küldenek, valamint az ellenőrzés lezárultát követően a feltöltött okmány képet megsemmisítik rendszerükben. Céljuk az adatokkal történő bármilyen visszaélés teljes mértékű megakadályozása és elkerülése."
(A supports.google.com tartalmának összegzése általam.)
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Beléptem, de mivel csak egyetlen fájl feltöltésére ad lehetőséget, ezért a személyi hátoldala lett feltöltve, mert ott van a születési dátum. Merem remélni, hogy jó lesz nekik...
(#) sargarigo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Ha valami bajuk van úgyis szólnak, ne aggódj ezen szerintem. A pacsit köszi
(#) Egri Frédi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 30, 2021 / 1

Az ilyen sz@rságokat olvasatlanul kell törölni, nem szabad megnyitni ...
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Idézet:
„többségébe ember be sem avatkozhat”

Csernobilban beavatkozott. Sajnos.
(#) mek-elek válasza Gabó hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Elég lett volna balra fent balra a vissza nyíl, és szabad a gazda.
(#) gyerek67 hozzászólása Szept 30, 2021 /

Nálam most a Chrome dobál fel egy kazal Weblapra tanusítványhibát, meg hogy nem biztonságos.
Természetesen olyan oldalakról van szó, amiket gyakran látogatok.
Mi a fene lehet ez????

A gép dátuma stimmel?
(#) gyerek67 válasza mnyugger hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Igen, miért?

Mert, ha nem jó a naptár, akkor (is) szokott tanúsítvány hibát feldobni.
(#) Udvari Zsombor válasza Egri Frédi hozzászólására (») Szept 30, 2021 /

Elvileg ha az email fiók nincs úgy beállítva, akkor elvileg nem fog tudni róla, hogy megnyitottam-e az emailt, nem? Az a gyanúm, hogy a Freemail tördelte sz@rul az emailt, lehetséges?
Következő: »»   3319 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem