Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Időzítő
Témaindító: Mekkmester, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Már vagy kétszer leírtam, hogy a képen látom a Fet forrásában az R010 jelölésű ellenállást. 99% hogy Ő az.
Ő az és a DC-DC regulátor Ips szabályzása.
Kontrollernek nincs köze hozzá.
Bocs. Mondtam, hogy amatőr vagyok, ezért kértem segítséget.
Melyik két ponton mérjek, hogy kiderüljön, tényleg az R010 ellenállás az, amit keresek? És hogy lesz ebből használható jel?
Az látszik, hogy a forrásra megy. A másik pontja vélhetően a táp negatív pontjára. A forrásra menő oldali pontot kellene összemérni, hova adja tovább az információt. Niedziela azt mondja valami kapcsolóüzemű szabályzó áramfigyelése lesz. De hogy az melyik Ic és kideról-e hogy annak van-e típusa-adatlapja, azt kellene kideríteni. Valamint azt, hogy a kontroller ezt hogy vezérli. De maximum csak az összekötést fogod megtalálni, mert hogy mi van a programba írva és miért, azt csak a gyártó tudja.
Nem egyszerű és időigényes dolog az ilyesmi. Ráadásul nem tudható, hogy lesz-e hozadéka a felderítésnek vagy sem. De nem egy kezdőnek való feladat, ahogy írták. De ugyan így nem tudható, hogy az az út amin elindultál, vezet-e valahova is. És az sem, hogy mennyi energiát érdemes beleölni. Általánosságban nem térül meg a dolog, maximum a tapasztalat megszerzése a pozitívum benne. Valami jelet biztos le lehet venni a söntről, de hogy ez mire jó nem tudni. Mert még egy működő készülék sincs, ami alapján tudnád, hogy ez a felvett motoráram természetes, vagy rendellenes, Ez van! Legalább is én így látom.. A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2021
Első képen ott van a dc-dc konverter az stm alatt MC34063
OK.
Mint mondtam, megoldást kell találnom. Van valaki aki vállalja, hogy kiszed az áramkörből egy jelet (segédáramkörrel vagy nélküle) ami azt jelzi, megállt a csavarhúzó? Elviszem a készüléket neki, lehet rajta kísérletezni (Egy 20x30x30cm-es csavaradagoló és egy elektromos csavarhúzó). Természetesen nem ingyen kérem.
Sziasztok!
Remélem, jó helyre írok. A segítségeteket kérném. Adott egy "T1 Akvárium világítás fényerőszabályzós, időzítő" (Made in China). Szét kellett szednem, mert már nem tartotta a pontos időt, gondoltam megnézem mi lehet vele. Egy három voltos elem volt benne, mivel lemerült cseréltem. Közben észrevettem egy pár hiányosságot. A LED visszajelző hiánya, és kihagytak belőle egy kondenzátort , ami fogalmam sincs milyen értékekkel bír (qF). Mondjuk alaphelyzetben lehet állítani a fényerőt, viszont ha már időzítve van nem tartja meg a bekapcsolás után, hanem max. fényerőre állítja a világítást. Szerintetek milyen kondenzátort, és milyen led ellenállást kell beleraknom. Illetve miért nem tartja meg a beállított fényerőt? A szerkezet 12 voltról működik. Egy pár kép a szerkezetről, illetve egy video, ahogy orosz "kolléga" már korrigálta a hiányosságokat. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Biztos, hogy nem akku volt az az elem? Valószínűleg ő a felelős azért, hogy megőrizze a beállítást. Legközelebb valami értelmes méretű képeket rakj már fel.
A LED ha fontos csak be kell forrasztani. A kondenzátor, ha eddig nem hiányzott, ezután sem kell. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Az eredeti elemre CR 1220 volt írva, ebből következtettem, hogy ez egy hagyományos 3 voltos elem. Ha esetleg megnézted a videót, ott is látszik, hogy egy CR2032-es elemre cserélte a fickó az eredetit.
A videón valami ilyesmi, beforrasztható akkunak kinéző dolog van.
A képeid továbbra is használhatatlanul aprók valamiért.
Igen, az eredeti tényleg így nézett ki. Akkor valamit rosszul láttam, mondjuk az első betű elég olvashatatlan volt, ahogy leszedtem róla a lábat. Nagyon köszönöm az infót.
Ez eddig megfejtve. Esetleg ez orvosolhatja majd a beállított időnél a fényerő megtartását is? A képeket megpróbálom nagyobba feltenni (telefonos képek). A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2021
Sziasztok!
Létezik-e olyan időzítő relé, ami mondjuk 10perc üzem után 10 percre kikapcsol és aztán 10 percre újra be, és ezt ismételgeti végtelen ciklusban.
Fejből tudok egyet: Finder 80.01.0.240.0000. Legalább jó drága, ha nem akarsz/tudsz építeni. 11-260 V AC/DC között üzemképes.
Sziasztok,
Szeretnék kérni kis segítséget, én olyan kapcsolási rajzot szeretnék (lehetőleg ne mikroprocesszorral) ami egy időzítő, de nagyon rövid impulzusokat produkál. A cél ahová készülne: akkumulátor ponthegesztő. Az sem lenne hátrány, ha esetleg a hálózati 50Hz-hez szinkronizál esetleg. Pontosan sajnos nem tudom hány mS-os impulzusokra lenne szükségem, de videók alapján kb 20mS-tól tölfelé (ez ha jól tudom 1 szinusz hullám) de állítható lenne az optimális. Az már csak hab lenne a tortán, ha esetleg lehetne egymás után 2 vagy 3 impluzus is. Egy szilárdtest relét vezérelnék vele, az indítást lábkapcsolóról végezném. Előre is köszönöm a segítséget!
Hello! Készült már ilyen, de egy impulzust ad. Olvasd el az előtte lévő részeket is!
P-welder
Köszönöm szépen!
Ha jól tudom az 556 ban 2db 555 van igaz? Tehát 4Db 555-el is megépíthető ez a kapcsolás? A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2021
Meg csak sokkal bonyolultabban anno ha jól tudom az én kérésemre rajzolta Proli007 én megépítettem és tökéletesen dolgozik!
Annyira sokkal nem bonyolultabb, 2 GND és 2 V+ lábat kell pluszban bekötni
Csak azért kérdeztem mert 556-om nincs itthon... 555 viszont van dögivel.
Azt tudnod kell, hogy nem nullátmenetnél kapcsoló SSR kell bele. (Mert a legtöbb nullpont kapcsolós.)
Igen, olvastam, de koszonom hogy felhivtad ra a figyelmememet. Olyan szilardtest relem nincs, de nem nullatmenet kapcsolos, triakos kimenetu optocsatolom van, onnan triakkal megoldhato gondolom..
Szia,
Szepen lassacskan haladok az idozitovel
Elkészült a hegesztő időzítő, kiválóan müködik!
Először a trafó helyett izzót kötöttem be, mikor bekapcsol rendesen pattan. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2021
Ezt már láttuk valahol... : https://www.hobbielektronika.hu/forum/ponthegeszto-akkumulatorcellakhoz
Az lehet... jövőre pedig a youtube-on is
Sziasztok! (B.Ú.É.K.)
Van valami meglévő kapcsolás, kvarcpontosságú 1 perces időzítőhöz? Régebben, mintha láttam volna, de most nem találom. A lenti kapcsolásomhoz mi kell még, hogy 1 perc legyen. Gondolom valami felfelé számláló. De lehet 32.768KHz is a quartz.
Egy 60-s oszto, ha közben a politika nem változtatta meg a másodperc meg a perc arányát..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |