Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jófogás, ingyen elvihető topik stb. Az ilyennel mindig csak a távolság a probléma, mert biztos hogy akadna az országban olyan emberke aki egy az egyben elvinne mindent, még fizetne is érte, na de nem 300km-ről...
De bármelyik lomis is elviszi ingyen csak legyen benne valami érték is, én adtam neki 3 működő TV-t, 4 működő monitort, 2 hajdu energomatot így elvitte a többit is amit rásóztam.
Hát igen, ahogyan előttem is mondták, nem mindegy hogy helyileg hol van az a lakás amit ki kell üríteni. Legalább település szintjén jó lenne tudni...
Nekem például a Máltaiak sokat segítettek, legalább a lábasok, stb. olyan helyre kerültek, akol mások még használják (talán). 500 könyvet elcipeltem fórumtársunkhoz Bócsára, kis szerencsével a helyi könyvtárat gyarapította vele. De meg is lehet szívni. A gyerekkori barátom felfogadott egy lomist, azzal a szlogennel, hogy ingyen kiűríti a panel lakást, mindent vihet, de semmi nem maradhat benne, ami a falon kívül van. Olyan 1 millát költött rá, mire beköltözhető lett (szó szerint teljesítette a vállalkozó ugyanis ![]() Tehát akkor hol van a kégli?
Bp I. kerület.
Egyelőre még nem égető a dolog, mert most kezdtük hirdetni. Vagyis az Ingyen elvihető FB, meg jófogás fórumokat még van idő végig próbálni. A gyerekeket még rászabadítjuk, hogy csemegézzenek, bár ez a kör már egyszer megvolt. Aztán én elhozom a fiatalkori dolgaimat, meg amihez köt valami, aztán jöhetnek a lomisok.
A fő kérdés, hogy mit mennyit tudnak kiárusítani, pénzzé tenni. Ha keveset vagy semmit, ingyen nem fognak dolgozni. Én olyan esetről tudok, amikor először megnézte a lomis, hogy mi van, majd nem vállalta a dolgot.
Ezt már lekéstétek...
Idézet: „Lom szállítás egyedi megrendelésre m3 7 366 Ft” Ez nem tudom milyen. De mondjuk lapraszerelve ócska bútornál megérheti. Aprólékot esetleg kocsival is el lehet hordani, ez elvileg ingyenes. Sokat kell pakolászni, rendszerezni és logisztikázni...
Köszi!
A lomtalanításról lemaradtunk sajnos. És remélem hogy a következő meg már nem lesz aktuális. ![]()
A mi városunkban az éves közös "nagy" lomoláson kívül elvileg minden lakásnak (ahonnan szemétszállítást fizetnek) jár pár évente egy ingyenes lomtalanítás.
Vedd fel a kapcsolatot ( kérdezz rá) a településed hulladék-eltüntető szolgáltatójával ... Ha nálatok is van ilyen szolgáltatás, az "eltüntetendő" holmi nagyját meg lehet próbálni "lomis-céggel" elvitetni.
Sziasztok!
Víz szerelés. Uhhh. Mosogató: Nem lehet megforrasztani. ![]() Állítólag a helyét ki kéne nyomni gumiámmal. Vélemények? (Anyám konyhája, másnak nem vállalok.) Szerk.: 1981-es technika, a tetőléc ingyen volt és rögtön itt. Nem méregdrága, alap egyes mosogató. Állítólag kikezdi a pára a munkalapot. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2022
Nem értem a kérdést. Mit akarsz forrasztani? Vízzárás a munkalap és a tálca közé kell a külső oldalon (ahol látod).
Vicc volt a forrasztás.
![]() Van a munkalap és a tálca között, de állítólag ahol a képen látszik a munkalap, ott kikezdi a pára. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2022
Arra fehér gégecsöves harci kunkorra meg az szokták mondani, hogy "Így ne!".
Pozdorját párszor bekenni lenolajkencével (vagy használt étolajjal), utána sűrű olajfestékkel lekenni. Vízzárásra vízálló szilikon a perem alá.
Igen, az ideiglenes, mert este anyám már akart mosogatni.
Köszi! Van is itt hozzá minden.
![]() Vannak itt szakik.
A fekete trinát jó sűrű már:
Idézet: „Igen, az ideiglenes, mert este anyám már akart mosogatni.” Ezt ismerem. Apósomnál kiástam az árkot a nyilvános csatorna bekötéshez. Annyi volt hátra, hogy elvágom a régi csövet ami az emésztőhöz ment, és összepasszintsam az új irányba menő idomokat (ami azért nem annyira egyszerű, mint leírva látszik). Szólok, hogy akkor mindenki most menjen el WC-re, és semmit ne csináljunk fürdőszobában, konyhában sem, mert elvágom a csövet, és utána nem lehet ameddig nem szólok. Állok négykézláb az árokban, kezemben az idomokkal, amikor hallom a nyitott csövön keresztül a WC lehúzás jellegzetes hangját. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2022
Én a munkalap vágott élét epoxival zártam és utána jó sok szilikonnal be lett ragasztva a mosogató. Ha később ki akarod venni, az autóknál használatos fekete tömítőszalaggal is berakhatod.
Városban, négysávos (oda kettő, vissza kettő) úton szabad e megállni rakodás céljából. Tábla nem tiltja.
Amennyiben más módon nem megoldható, elakadásjelzővel igen szabad a sáv szélére amennyire lehet lehúzódva. A környező nagyvárosokban látom ezt a gyakorlatot nap mint nap.
Természetesen szabad megállni is, várakozni is, ha tábla nem tiltja.
Nemcsak rakodás céljából, hanem egész nap lehet akár parkolni. Ha "várakozni tilos" netán ki lenne téve, rakodni (és ebbe a tételes áruátvétel és a hozzátartozó okmányigazolás is beletartozik) akkor is lehet, az megállásnak minősül. Szikorapéter: Nem kell elakakadásjelző, minek kéne. Semmi nem írja elő. A "vészvillogót" leginkább a "megállni tilos"-ban rakodók szokták alkalmazni, pedighát az semmivel sem zeszi szabályosabbá a szabályszegést ![]()
Például itt sem tiltja tábla -parkolnak is, mégcsak nem is rakodás a cél. Teljesen szabályosan teszik itt. Fentebb, és lentebb is van olyan rész, ahol táblával tiltják, de ezen a részen nem.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2022
Ha tábla nem tiltja, akkor ott is hagyhatod az autód. Tessék egy ilyen példa: Bp XV. Bánkút u.
Sziasztok!
Van esetleg olyan köztetek, aki vett termőföldet és 5 évnél korábban adta el? Ha igen, megtenné, hogy rámír privátban?
Sziasztok!
Használ valaki LEO szivattyút otthon locsolásra? Mik a tapasztalatok e márkával kapcsolatban?
Komolyabb telepítők szerint azért nem jó macskadobálásra, mert a súlya miatt komoly sérülést okozhat, ez pedig büntetendő, állatkínzás jogcímen. Ellenjavallt, ha pechfógel vagy, egyéb esetben lutri. Ha kifogod, pár évig működhet.
Aha! Csak azért kérdem,mert hoztak egyet javításra, csapágy,tekercs, diffúzor, tömszelence csere, de a kutunkról nem igazán hajlandó a vizet felvenni. Megtöltöttem egy vödröt vízzel, a szivattyút megemeltem egy méterrel a vödör fölé és pillanatok alatt kirántotta a vizet belőle. Ami a kúton van másik szivattyú, az felveszi a vizet -Piero- viszont nagy nyomást az sem tud,mert ha két pofozós locsolót akarok róla működtetni, akkor elengedi a nyomást. Nem tudom eldönteni, hogy most a szivattyúk a rosszak, vagy annyira lent van a vízszint hogy nem képesek rendesen felszívni a vizet.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2022
Nyomás segítő tartály lehet, hogy dobna rajta. Nagyapámnál olyan szivattyú van a kútra kötve, amin van egy felpumpált, gumi betétes tartály, valamint egy nyomáskapcsoló, ami a szivattyút kapcsolgatja. Pár percig elmegy a tartállyal, mire beesik a nyomás és visszakapcsol a szivattyú, mindeközben a slag vízhozama változatlan marad.
Ezt úgy hívják, hogy "házi vízmű".
Idézet: Gumi betét sem kell. Tartályban felül az összenyomható levegő, alul a víz "hidrofor tartály". Levegő nyomja ki a vizet, amely levegőt összepréselt a szivattyú a belenyomott vízzel. „gumi betétes tartály”
Nagyokba valóban nem volt szokás, hiszen a nyomás úgyis kialakult, ha szorult (mérpedig úgy csinálták meg, hogy szoruljon) bele elég levegő. Azonban a mai kicsi tartályokban szükséges, sőt, az előírt nyomást is bele kell pumpálni, csak akkor működik megfelelően.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |