Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VF2 végerősítő
Szép, de...arról a ferde panelről mondj már pár szót.
Köszi, már benne van kb 45 órám..
Az a ferde panel egy kinai csoda, kulonválasztja a jobb-bal csatornátol a SUB csatornat, plusz alulátereszto szűrő, állítható vágási frekivel és hangerővel.
"Köszi, már benne van kb 45 órám.." -gondolom a tervezésben és még el is kellett készítened
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2022
Annyi csalas van benne, hogy a VF2 paneleket meg 2016 ban csinaltam, de ez a rengeteg ido a doboz atalakitasa, tervezes, nyak gyartas stb, stb...
Innen kezdtem
Sehogy nem fért bele vízszintesen, vagy függőlegesen?
Sziasztok!
Foglalkozik itt valaki VF2 erősítővel? Vagy annak szerelésével? Gatyába kellene rázni nem én építettem kicsit búg zúg a hangját nagyon szeretem.
Szia! Ez a topic erről szól
A trafó és a táp rendesen megszórja elektromágneses hullámokkal a hangerőpotit. Ha teljesen letekered elhalkul a búgás?
Szia!
A hangerőtől független a búgás hiába földeltem az erősítőt lehet azért van mert nincs benne tápszűrés meg persze az amit te is írtál az elkövetőnek toroidot kellett volna használni.
Ez így nem tudom ér-e valamit
Ezt a hibás konstrukciót már elég nehéz megmenteni, de egy próbát megérne
A potmétert a két panel közé hátra kellene vinni, egy távtartó lenezre felszerelve, és a tengelyét egy 6mm-es aluminium rúddal meghosszabitani az előlapig. Maradna még hátra a földelések átnézése, de az ehhez átszereléshez képest egyszerű eset lenne. TJ.
Szia!
Az apróban azt írod: "...hangja remek..." Akkor most hogy is...
Ne szóld meg, valaki meg a fűrészjelet szereti hallgatni
Én inkább a kettős szigetelésre és a metrikus csavarral fenéklemezre rögzített biztosítékkal és hálózati trafóval nem értek egyet.
Nincs szükség toroid trafóra. Ez is valami erősítőből lehetett bontva, ahol minden bizonnyal remekül szolgált.
Sajnos a további vizsgálatokhoz szét kéne borítani a készüléket deszkamodell szintre. Ha rászánod magad az alábbi lépések következnek. Az erősítő panel bementi pontjáról lekötöd a jelvezetéket és helyben testre zárod. Ha így is búg rossz a panel, vagy a puffer konstrukciója, pufferek veszítettek az értékükből. Mérhetnél nyugalmi áramot, ne haladja meg a 100 mA-t. Nem látom hol van rajta állítási lehetőség. Jó panel és táp esetén a jelenleg meglévő földhurokkal, az árnyékolással és a készülékház megfelelő GND csatlakozási pontjának kiválasztásával fogunk foglalkozni. A hangerő poti fém házára testet kell vinni, ha jelenleg nem lenne rajta. Az erősítő földelésén a hálózati védőföldet érted?
Szia! Akkor nem hallom azt amire panaszkodok.
Lehet az a baj, hogy az előző erősítőm hangtalan volt sajnos volt mikor hetekig bekapcsolva maradt egy öreg denon erősítő volt.
Nem akarok és nem is célom mást becsapni.
Le írhatnád, hogy pontosan mit is tegyek bocs tudom dedó, de ez van.
A nyíllal jelölt árnyékolt vezetéket kiforrasztod és a helyét átkötöd egy minél rövidebb huzaldarabbal. Így kizártuk az összes bemeneti zavarási lehetőséget. Ha a búgás megszűnik, akkor innen a bementi csatlakozó felé keressük a hibát, fordított esetben az erősítőt és a tápegységet fogjuk megvizsgálni.
Na így menni fog kicsit dedó, de így legalább hülyeséget nem csinálok.
Köszi. Sanyi.
Az egyik csatornából kiforrasztva a jelvezetéket megszűnik a földhurok, így az is érdekes mennyi zaj maradt a bekötött panelen. Igazából a két csatorna közötti különbségről is várom a beszámolódat.
Ahonnan leforrasztottam a kábelt halkabb lett.
Nagyon jó! Már tudjuk, hogy a lezárt bemenetű csatorna sem teljesen csendes, tehát a táp részét felül kell vizsgálnunk, valamint a jelenlegi jelkábelezés is zajos ebben a formában.
Kérlek olvasd le a táppanelen lévő két nagy pufferkondenzátor értékét és fotózd le ezen panel forrasztási oldalát! Elég a csavarokat kivenned és annyira felhajtanod, hogy látható legyen a fólia mintázata. Sajnos a táp fóliakialakítás igen egyszerű, ám annál szigorúbb szabályát az amatőr építők gyakran nagy ívben /megkerülik/.
Amit kértél!
Szia!
A biztosék alatt van szigetelés A trafó engem is zavar toroid kellene az a legjobb, de kap egy esélyt a trafó.
A táp fóliavezetése megfelelő.
Az erősítő panel forrasztási oldalát fotózd be!
Arra gondolsz amiről tegnap le forrasztottam a vékony fekete kábelt?
Igen, azt gondolom könnyebb kifordítanod.
A képen egyértelműen nincs alatta szigetelés és ha lenne is, a csavar kilazulása esetén bele tud lógni a biztosítékba. A zaj keresése mellett a hangsúlyt erre kéne rakni.
Ahogy kérted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |