Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Mérésre nincs zárlatos dióda. Nem szedtem ki őket, úgy mértem. Gondolom jó így, mert ha zárlatos, akkor beépítve is zárlatos. Kondikat is megnézem, de gondolom azokat ki kell szedni..
Sziasztok!
Kaptam egy Thomason LED es tv Típusa 32HC3101t sajnos manuált nem találtam hozzá. Hibája hogy a háttér világítása nem megy a csatlakozón ami megy ki a led sorokhoz azon 15V van. cserélnem kellet benne a led panelokat mert minden led kukavolt a másikon. Hány volt kell ezeknek a led moduloknak.
Indulásnál felugrik a fesz?
Lehet nem jól dugtad össze vagy esetleg 6V került bele 3V LED helyett.
Nem be áll egyből 15V ra.
Nem a ledek lettek cserélve hanem egy teljesen új led modul lett bele téve. Létezik olyan hogy a kijelző nincs be kötve és amiatt nem indul el a háttér világítás?
Szia! 60-200V közötti feszültség kell, kapcsolás és LED-számtól függően. Egy ilyen kisebb kijelző esetében a kisebb feszültség a szokásos.
10 DB led van sorosan benne 2 modulon 5-5 darab
Ha nem ugrik fel az elején akkor nem jó a meghajtó vagy letestel. Szaladásra áramgenerátor maximális feszt ad.
Ugyanabból van 3 és 6V LEDes is sokszor. A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2023
A régi modulokon most nézem 12V-ról 2 Db led szépen világit 3 már csak éppen parázslik az egyiken 1 led ki van menve másikon az összes led kuka akkor gondolom ahogy írod ebbe 6V ledek vannak.
akkor ennek minimum 60V kellene. Mindjárt megnézem hogy a panel hátán lakik e valaki.
Ezt azért nem így illik mérni... 12V és egy soros ellenállás pl olyan 20mA-re belőve és méred a LED-en eső feszültséget. De ha 3db nem halt meg azonnal de nem is világít akkor 6V esélyes. meg kell nézni backlightot vezérlő icn van-e enable, tápfesz és bemenő fesz.
De jellemzően a LED hibák azok LED hibák, illetve rosszul összedugott led miatt nem érzékel áramot és leáll a dcdc.
Meg a led meghajtó de ahogy a képen látszik van rajta egy kicsi lyuk ahol a bizonyos füst ki jött belőle.
Ezt most vettem észre ezt kell cserélni még. Van ezen a panelon egy 12V csatlakozó vajon mi célt szolgál nem csatlakozik rá senki. Az a baj hogy manual nélkül nem tudjuk hogy hol a hiba.mindjárt rakok a panelről fel egy képet.
Hát ez azért elég jó ok arra, hogy ne menjen.
Bővebben: LinkMouseren van.
1000 forint 1 db ic az szép.
Lehet el battyogok egy tv szerelőhöz hátha neki van. De ez a tv volt már javítva ezzel a hibával 10000Ft ért javították 1 éve.
És még az is kérdés, mi tett pontot az életére. Valahol még valami kondenzátor halódhat,( az IC alapkapcsolásában mindjárt van is egy gyanús, ami a ledek tápját szűri). Annak is utána néznék, mit javított rajta a szerelő, ha forrasztott, csak látszik, ha meg nem, lehet ledeket cserélt...
A led panel volt megtákolva másik darabka panelből rá volt téve egy darab szigeteletlenül.
Ezen a panel szakaszon volt 4 led ki égve 1 jó a másik csíkon 1 van ki égve. Szerintem ez vitt zárlatot az ic be és ezért szált el szerencsétlen. Mindjárt le fotózom a panelt A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2023
Tökmindegy, barmolt javítás de átlagos. Nem ez nyírta ki az ict. De most 1000Ft, simán kicserélheted és kiderül.
Amúgy a tv ad élet jelet szemből lámpával meg világítva látszik rajta minden menü gombot benyomva szépen mutatja a dolgokat.
A tévé az él.
Amúgy nem tudom mi a kérdés, az ic lukas, az ict ki kell cserélni.
Megjött a tv az ic kicserélték tv szépen működik már csak 1 kérdés a net csatlakozó mire való rajta.
mert semmit nem találtam róla nincs manual hozzá
Vagy tervezték, hogy okos TV lesz belőle, vagy az is. Mindenképp, beállítás után.
Sziasztok!
Van egy LG-tv ami alaplap hibás minden bizonyal. Arra gondoltam hogy ki váltom az alaplapot egy ilyen kinai csodával. Működhet? Az LCD a tv-ben: t370hw03 vb
Mi alapján hibás a mostani? Meg nem írtál tv típust, de ha ccfles, akkor esélyes egy eredeti alaplap még olcsóbb is, mint ez a kínai izé.
10 db CCFL csö van az LCD-ben...ami miatt további "törődés" szükséges azzal a "csodával"...
A "minden bizonnyal" hibaleírás kevés...előfordulhat, hogy nem is az alaplap a hibás. A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2023
LG 37LD650H-ZA lenne. KB fél éves haláltusája volt. Ugy kezde hogy random frekvenciákat, aztán a tunert , majd vissza jött, HDMI bemenetek nem mentek csak alacsonyab fel bontáson, majd végleg se kép se hang, táp feszültségek meg vannak.
Igazából kb 5 percet foglalkoztam vele, az inverter valószínűleg működik, meg úgy nézem be is tudnám kapcsolni.
Sziasztok
Van egy régi Samsung UE32D5500 tévém,aminek elszállt a nand flash K9GAG08U0E icje a BN41 01660B jelzésű (main board vagy video vagy ki hogy hivja) panelon.Sajna nekem nincs hozzá programátorom,igy mással megirattam és ki is cseréltettem.Nem ment 6-7 napot és megin eszállt. Úgy érzem ezt igy már nem érdemes folytatni.Arra gondoltam hogy lecserélném egy univerzális képalkotó lapra.Van is itthon egy ZVST3463A jelzésű lap ami támogassa a full hd módotcsak van egy bökkenő.Az eredeti lapon az Odd megy Odd0-Odd4-ig és az Even pedig Even0-Even4-ig.A csere lapon meg csak Odd0-Odd3-ig és Even0-Even3-igvanjelzés.De a csere lap adatai szerint támogatja az 1920x1080 2x8bit formátumot. Kérdés hogy az LVDS-t hogy kell bekötni hogy az működjön A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2023
Sziasztok
Van egy régi Samsung UE32D5500 tévém,aminek elszállt a nand flash K9GAG08U0E icje a BN41 01660B jelzésű (main board vagy video vagy ki hogy hivja) panelon.Sajna nekem nincs hozzá programátorom,igy mással megirattam és ki is cseréltettem.Nem ment 6-7 napot és megin eszállt. Úgy érzem ezt igy már nem érdemes folytatni.Arra gondoltam hogy lecserélném egy univerzális képalkotó lapra.Van is itthon egy ZVST3463A jelzésű lap ami támogatja a full hd módot csak van egy bökkenő.Az eredeti lapon az Odd megy Odd0-Odd4-ig és az Even pedig Even0-Even4-ig.A csere lapon meg csak Odd0-Odd3-ig és Even0-Even3-ig van jelzés.De a csere lap adatai szerint támogatja az 1920x1080 2x8bit formátumot. Kérdés hogy az LVDS-t hogy kell bekötni hogy az működjön.Csiált már valaki ilyen átalakiotást.
Az utolsó páros az órajel szokott lenni. Nem látsz külön OddClk+/- vagy hasonló jelzést?
A lap 8 bitet tud, a kijelző 10 bites, azért van plusz 1 pár. Olykor lehet 8 bitre állítani a kijelzőt, meg kell nézni az adatlapját.
A kijelző LTJ320HN01-J
Azt irják hogy 2x8bit Van két Clk+/- is,meg Odd0-Odd4-ig és Even0-Even4-ig Akkor az odd4 és Even4 felesleg lenne?
Van hozzá doksid? (én nem találtam) Ott látod, hogy mi az ábra, ha a TV panleján is ott van, akkor nem valószínű, hogy felesleges lenne és 10 bites a kijelző. Próbáld ki és kiderül.
Egyéb elfoglaltságok és problémák miatt nem tudtam itt lenni.
Igen van doksim a TV-ről,csak nem tudom hogyan tegyem ide fel,mert 12,5Mb |
Bejelentkezés
Hirdetés |