Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   587 / 603
(#) Hp41C válasza robis01 hozzászólására (») Máj 18, 2024 / 4
 
Még szokni kell az alternatív matemetikákat.... Apropó 2000 + 2000 nem 22000 hanem 2000 2000 = 20 002 000 = húszmillió kétezer!!
(#) Massawa hozzászólása Máj 19, 2024 /
 
Egy ujabb „érdekesség“ - inkább aljasságnak nevezném egy napilapban. A lap szerint az FBI felhivja az olvasok figyelmét, hogy kerüljék a repülötereken, bevásárloközpontokban stb. a nyilvános töltöállomásokat a telefonok stb. számára, mert ugye ezekbe az állomásokba a hackerek stb. mindenféle káros szoftwareket telepithetnek. Ugyanezt eljátszották pár évtizede a nyilvános WIFI hálozatokkal is.
Érdekes még az e-autok töltöállomásaihoz ez a borzalom nem jutott el.
Mi ez ha nem felhivás a táncra, vagy sima RÉMHÍR terjesztés
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2024
(#) Macsek71 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 19, 2024 /
 
Jópár éve, egyik egyetemünk melletti "sokadik*" tanszék nevű vendéglátóipari egységről terjedt el, hogy az asztalokon elérhető USB-töltő adatlopásra is használatos ...

Nekem azóta van olyan töltőkábelem amiben nincs adatvezeték

* hetedik, nyolcadik... már nem emléxem ...
(#) exabit válasza Massawa hozzászólására (») Máj 19, 2024 /
 
Visszakeresve a hír forrását, a lap valószínű az FBI denveri irodájának közleményét vette át. Szemlézést - jellemzően megbízhatónak tartott forrástól - azért nem neveznék aljasságnak.
(#) vargham válasza Massawa hozzászólására (») Máj 19, 2024 /
 
Pedig telefont nem lehetetlen feltörni USBn keresztül.
(#) Massawa válasza exabit hozzászólására (») Máj 19, 2024 /
 
Ugyan miota megbizhato az FBI által közzétett info? Söt, talán pontosan azért lett közzétéve, hogy elterelje valamilyen sokkan nagyobb disznoságról a figyelmet. Pl. hogyan kerülhettek a német klkamterroristák a müncheni repülötérre - mert a hir a nemet napilapban jelent meg
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 19, 2024 /
 
Sajnos a videó tökéletesen ábrázolja a mai oktatást...A fiamnak nem merek kútfőből segíteni matematikában mert olyan módon tanítják az én álltalam tanultakhoz mint egy kifordított bundakesztyű..
(#) Hp41C válasza patexati hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Nekem is volt bajom a matek tanítással. Szöveges példáknál több lépést kértek: Adatok leírása, terv készítése, becslés, számítás. A becslést nem is értem, az ellenőrzést pedig hiányolom. Vissza felé számolva, rájönne egyből a hibára még a beadás előtt... Nekünk a 60-70 -es években még egy összeadás feladatot is ellenőrizni kellett.
(#) proba válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Nekem az jött le, bármi amit a diák mond, az jó. Ettől kezdve a konzekvencia csak merő ostobaság.....Igy te is rossz tanár leszel .
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2024
(#) robis01 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Épp ez a lényege. Jó a 20 002 000, jó a 22000 is. Vagy akár a 4000 is jó. Azért alternatív mert minden eredményt jónak kell tekinteni.
De nézz meg egy aktuális példát érettségi Mi az elvárt válasz a 9-ik kérdésre? 2/3?
(#) Inhouse válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Kapásból előre számol az agyam amennyiben lehetséges, tehát a becslés jó. De az ellenőrzésben igazad van.
Ez a matektanáros videó pedig 6 évvel ezelőtt még meghökkentő lehetett, manapság pedig már létezik ez az alternatív valóság...pfff...
(#) cua hozzászólása Máj 21, 2024 /
 
Erdekes hogyan probaljak a cegek optimalizalni a koltsegeket manapsag.
Amikor kijottem NZ-ra, gyorsan rajottem, hogy itt nincs helyben semmi rendes elektronikai alkatresz bolt. Tul kicsi a piac, nem eri meg raktarozni sok tizezer alkatreszt.
Ezert elkezdtem a Farnell ausztraliai viszonteladojanal vasarolni. Nincs olyan messze (ez relativ), ha koran reggel rendeltem, akkor masnak vagy harmadnap mar itt is volt a cucc.
Iden eszrevettem, hogy kicsit megnyult a szallitas, kb 4-5, neha 6 napra.
A mostani nagyobb csomagomnal vettem a faradtsagot es megneztem pontosan mi es merre mozog.
Ezzel kiderult, hogy mar nem Ausztraliabol, hanem UK-bol jon a cucc, valtozatlan postakoltseg mellett (ami mondjuk $50 folott ingyenes).
Utvonal:
1. Leeds, UK
2. Castle Donington, UK
3. Philadelphia, PA, US
4. Louisville, KY, US
5. Honolulu, HI, US
6. Botany, Australia
7. Auckland, New Zealand (itt helyben meg aznap kihoztak, amikor ideert)
Mindez nem egeszen ot nap alatt
Ami meg erdekesebb, akkor is tartjak az ingyenes szallitast, ha mondjuk egy-egy tetel nincs raktaron, es azt par nappal kesobb (vagy mashonnan), kulon kuldik. Ez nem tudom hogyan eri meg nekik
¯\_(ツ)_/¯
(#) lazsi válasza cua hozzászólására (») Máj 21, 2024 /
 
Az nem lehetséges, hogy korábban nem nyugat felé (USA-n keresztül), hanem kelet felé (Közel-keleten át) zajlott a tranzit, csak most a bizonytalan helyzet miatt azt a környéket hanyagolják? És akkor kevesebb megállóval, vagyis kevesebb le- és felszállással oldották meg.

Hogyan éri meg nekik? A költség legnagyobb részét a szállítás teszi ki (ilyen távolságból), ami valószínűleg naponta zajlik. A csomagoláson keletkező többletköltséget pedig benyelik a hírnév megtartása miatt. Talán épp azért, mert NZ-ról kevesen rendelnek, és a kevés rendelőből egy elvesztése (és a konkurenciához átpártolása) is jelentős %-ot jelent.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 21, 2024 /
 
Egy másik forumon éppen ezt vitatták. Addig amig Bécsböl egy A4 méretü boriték egyetlen lappal (A4-s fénykép) Münchenbe €7-be kerül addig egy kisebb, de vastagabb boriték Bécsböl az USAba €3,40.
Ha a barátom Angliábol bármit rendel az USAbol az 90% -ban postaköltség nélkül és 2-3 napon belül megjön, mintha UK az USA külsö tartománya lenne, és nincs sem VÁM sem AFA cirkusz, de ha azt el akarja küldeni nekem, már otthon gond van, mert mindenféle vámpapirokat kell kiállittatni ( nyilván nem ingyen) és a cimzettet is rendszerint a kasszához kéretik.
Tavaly egy régi japán barátom ( profi fenyképész) egy 6 lapos naptárt küldött. Az elsö eltünt valahol, a másodikat már ajánlva adta fel ( jo 15 euronyi bélyegért) és mit ad isten engem is majdnem ennyivel megvágtak idehaza, amikor kihozták a naptárt.

Szoval nagyon érdekesek ezek a dolgok, s közben megjelennek a kis kinaiak a portékájuk immár ujra napok alatt minden extra költség nélkül megérkezik.
Mintha az lenne a cél, hogy ne használjuk privát levelezésre a postát.
(#) Massawa hozzászólása Máj 22, 2024 /
 
Na mi van a képen?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2024

IMG_7233.jpeg
    
(#) mex válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Víz automata.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Nem tudok oroszul, de ki tudom következtetni: вода = víz. Ezek régi víz automaták. Mi volt a szerepük és hogyan működtek?
(#) proli007 válasza mex hozzászólására (») Máj 22, 2024 / 1
 
Dehogy! Alkohol mentes vodkát.
(#) proli007 válasza cua hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Régen is működött a logisztika.
Anno a seregben lokátorfelderítő állomást javítottunk. Az iránymérő fejegységet megbontva rájöttünk, hogy amerikai cucc volt benne. Elég érdekesnek találtuk, mert nyilván COCOM listás dolog volt. De viszonylag záros határidőn belül megjött, három csomagolásban. Kívül az orosz, aztán egy arab állam, majd az eredeti USA csomagolás.
A gép meg olyan titkos volt, hogy a rajzok egy részét a titkosirodán őrizték a páncélban. Többek között az analóg tárolós képcső áramköreit is..
(#) Rosszmáj válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2024 / 1
 
Sőt! Газированная вода = szódavíz
Itt egy jó cikk róla. Gugli fordító használata ingyenes
A mezei gép szódát adott, ínyenceknek volt szörpös automata is. Szóda 1 kopejka (≈ 20 fillér), szörp 3 kopek (50 fillér). A géphez 2 db üvegpohár járt, ebből ivott mindenki. (Nálunk az ének járt szájról szájra, ott a herpeszvírus.) Finnyásabbaknak a jobb oldali helyre a lefordított poharat benyomva kívül-belül leöblítette a gép. Az überpuhányok saját poharat vittek.
A 70-es években az Üveggyárban hasonló - szintén szovjet - gépek voltak, víz, szóda, sós víz, sós szóda - hideg és szobahőmérsékletű. Természetesen közös pohárral. Hogy pohármosó volt-e, azt a feledés homálya.
(#) sonajkniz válasza Rosszmáj hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
A szörpös változatot Kvasz-nak hívták, és a 80-as években automatákból csak ezt lehetett kapni.
Én 89-ben jártam Szu-ban, és volt alkalmam fogyasztani belőle.
Egész jó volt.
(#) HeZ válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
A Vodafone orosz verziójú, régi SIM kiadó automatája: Voda cirill betűkkel
Olyan régi, hogy még analóg SIM-eket ad
Extra szolgáltatása, hogy amíg elkészül a SIM, addig ihatsz Kvaszt belőle a mellékelt poharakból
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2024
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Nem, a minap jutott az eszembe ahol ( érdekes modon) majdnem egyszerre két rádioban ( 2 országban) is mindenféle egeszségügyi témákat rágcsáltak, söt a legujabb szabványok szerint az parkokban elhelyezett ivokutak vizét is naponta kell már ellenörizni ( csupán ez kutanként rengeteg elpocsékolt ivovizet jelent a laborok számára, meg munkaeröt, akinek a feladata a 2 literes minták napi begyüjtése, rendszerezése és eljuttatása a laborba).
Szoval ekkor jutott eszembe, hogy ilyen szodaautomatákkal volt tele jo 40 éve minden szovjet nagyváros, ahol egy pohár állt rendelkezésre egy primitiv öblitökészülék és abbol ivott sok tizezer ember naponta addig amig valaki el nem lopta a poharat. Átéltük , senki nem lett sem beteg sem járvány nem ütött ki és a szodaviz sem volt rossz
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2024
(#) Rosszmáj válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
A TASZSZ jelentette:
Idézet:
„... senki nem lett sem beteg sem járvány nem ütött ki ...”
(#) Massawa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Én majdnem 10 évet huztam le az SZUban s sem én sem a környezetemben senki nem betegedett meg, pedig sok finnyás kolléga volt a fél világbol.
(#) cua válasza sonajkniz hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
En 86-ban jartam arrafele (ket hettel Csernobil utan, annak ugye nem volt meg hirerteke), akkoriban Leningradban olyan lajtoskocsi szeru jarmubol merte egy babuska. Ket pohar volt, vodorbe martva mosta oket.. Az ara elhanyagolhato mennyisegu kopejka, az ize pedig (nekem) pocsek volt
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Az volt az igazi kvasz. Nekem sem nagyon izlett.
(#) sany hozzászólása Máj 22, 2024 /
 
Van egy találós kérdésem nektek.
A képen látható dugasztáp transzformátorra kb. mennyi áramot ad le szerintetek a valóságban? Vegyétek figyelembe a trafó fizikai méretét is. A trafó 220 V ( 230 V )/ 9 V -ot állít elő.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2024
(#) Massawa válasza sany hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Kb 1 cm2 a keresztmetszete. Ebböl minden katalogus megsugja.
(#) adapter válasza sany hozzászólására (») Máj 22, 2024 /
 
Van pici ellenérzésem az ilyen dugasztápoknál, egy időben megfordult nálam pár, szinte egyik sem tudta a ráírt paramétereket.
Ha spóroltak a rézzel a tekercs belső ellenállása korlátozta az áramot. Kérdés hogy amire neked kell terhelni fogja nagyon vagy nem..
Következő: »»   587 / 603
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem