Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Youtube videó - MÁV oktatófilm a fékútról.
120-ról, derült égből lehet akár 1km is. Függ a vonat megfékezettségétől, a vonat fajtájától, a mértékadó lejtőtől, az időviszonyoktól, a vontatott súlytól, volt e homok a gépben és működött-e a homokoló. Jelen esetben mivel Gigant volt, az elektromos fék működött-e rajta stb. A Budai út elég messze van az állomástól, oda már ilyen sebességgel nem kellett volna érkezzen, ha ott fogta a kocsit....
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024
Csakhát ez nem a Cegledi vasútállomásnal volt.
A Budai útinál. A Budai úti "sorompó"-tól úgy 100m-nyi tavolság. Na, lehet, hogy 200. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2024
Ha olyan közel van, 100m-en még csak lassulni sem nagyon kezd...
Jó, mint javítottam, lehet, hogy 200. De igen, lassítani sem. Es a gyorsvonatnak nem is kellett (volna)
57km reggel 9:20 kor indulok 11:42 érek oda ha nem késik a vonat. Szép kis tömegközlekedés. Autóval mindösszesen 1 óra.
21km, reggel 6-ra beérni. Tömegközlekedve majd 2 óra lenne az út, kocsival 22-24perc, ha valahol még pirosat is kapok...
8-ra beérni már romlik az arány, akkor kocsival is 40-45perc, de nem járok olyan későn
Nekem átlagosan ugyan annyi idő volt a menetidő bármikor mentem. Első lámpa ha piros volt onnantól kezdve zöldhullám volt szinte végig. Pécsen átmentem többnyire 1 max 2 piros lámpával. De jelenleg jobbnak láttam beköltözni pécsre. Ott a benzinpénz albérletre van költve kocsi se kopik és azért + 2 óra pihenés az már elég sok.
Először is, olyan nincs, ami mindenkinek egyformán jó!
Másképp nézve, kicsit el vagyunk kényeztetve. Hajlandók vagyunk járandóságnak venni, hogy az előző állapotokhoz mérten, lehet költekezni. Ne adja a sors, hogy a régi idők visszatérjenek, mert sokan elcsodálkoznának, hogy mi mindent ki lehet bírni, ha kell. Aki nem mosdott lavorban, azt hiszi, hogy a fürdőszoba nélkül nem lehet élni, stb...
Breaking news! Itt a szakmai magyarázat a balesetre, ami a keletinél volt.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2024
Ahha. De milyen szerda éjfélről írnak ezek? Nappal történt, még videó is került fel a netre az esemény bekövetkezte után pár perccel. Meg nem hétvégi esemény volt ez?
Újságírók ha kapkodnak De lentebb már írja a 25-ét.
Nem baj az, csak írjanak valamit.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2024
Azert: amikor katona voltam, egy katonatársam előtte (meg valószínűleg utána is) vonalbejáró volt. Sok-sok kilométert gyaloglaszott, és az ilyen törött csavarokat fel kellett írnia.
Bár, egy Keletinél eleg sok vágány van, francse tudja, meglátták-e, ha meglátták és felírtak, azt meglátta-e az illetékes. Egy tökéletes világban mindenki lát mindent. A valóságban mi sem mindent.
Mármint lehet, hogy tényleg a csavarok voltak. Magára az újságírókra gondoltam most.
Lehet a meleg is közbejátszott.
Persze, róluk beszéltünk. Csak én átváltottam a csavarokra, meg a vonalbejárásra
(Mert újságìróink nem érdemelnek túl sok szót) A meleg is? Na, ezen nem gondolkodtam, pedig lehet. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2024
Az a része, hogy rozsdás, nem nagy ügy, mert vasból van, és ázik fázik kint a természetben.
Az a része, hogy eltört, na az tényleg nagy baj.
Az a nem mindegy, hogy hol rozsdás. Ha törés helyén már rozsdásodik, akkor azt jelenti, hogy egy ideje bizony már el van törve. Ha meg fényes, akkor friss törés.
A többit csavart is remélhetőleg átnézték már.
Ezek vajon "új" csavarok voltak? Tényleg új csavarokat gyártanak a sínekhez a mai napig? Vagy csak a Diósgyőr-Vasgyárban készültek vannak még mindig? Jó tudom majdnem örök életűek, persze túlzással. Csak érdekességnek. Itt Szentes-Kiskunfélegyháza közötti sínszakaszon különben Diósgyőr-Vasgyárban gyártott sínek vannak mai napig. Tudom nem cserélik, minden nap itt ezeket. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2024
A leírás szerint az egyik a két csavar közül már régebb óta törött volt, az volt a rozsdás, a második pedig a baleset előtt adta meg magát. Kíváncsi leszek milyen intézkedéseket fognak hozni ezután, s mennyi emberórát áldoznak majd be a felülvizsgálatokra.
Érdekes az is, hogy a biztber azt jelezte vissza, minden rendben, mert a tolórúd végigment... Vajon miért oda van téve az érzékelő és miért nem az eredményt jelzi vissza? Annyival bonyolultabb lett volna az elvárt eredményt visszajelző berendezést tervezni/telepíteni/üzemeltetni? Feltételezzük, hogy ha ez az állapot rendben van, akkor minden rendben, mert az utána jövő történet nem szokott meghibásodni. Na ez a "nem szokott" jött most be a két csavar elszakadásával.
Annyival bonyolultabb lett volna az elvárt eredményt visszajelző berendezést tervezni/telepíteni/üzemeltetni?
Van az, csakhát...
Sziasztok!
Valaki tudja, hogyan működik az ilyen kapu? Sehol nem találtam leírást, szerintem iszonyat nyomaték kell a 10-10 szegmens emelgetéséhez... vagy is nem tudom. Valakinek van ilyen csodája? (nálunk semmi más nem férne el, vagy másik kapu, vagy a szomszéd nappalija, ha tolókapuban gondolkoznék).
Legyező elven müködik hátoldalán szerintem van egy bovden ami szépen össze szedi a lapokat
Ohh, bowden.. ez eszembe sem jutott, én mindenféle lépcsőstengelyben gondolkodtam. Hááát aki okos, az okos, köszi! Sajnos sehol sem láttam még ilyet élőben. Ockham borotvája! Köszönöm!!!
Én ezeket nem találtam meg (valószínű, mert nem tudom a lánykori nevét), padig túrtam. Nagyon köszönöm! Közelben van kapus cég, csak nem merek arrafelé menni, főleg kérdezősködni. Viszont élőben sehol nem láttam még ezt a megoldást. Nekem is azért kellene, mert toló nem fér, kétszárnyú...nem akarok havat lapátolni hajnal 5-kor, hogy kiálljak, tehát lustaság (is) a fő tényező. Mégegyszer köszönöm!
Én képkeresés alapján találtam meg a nevét, aztán azt beírtam a youtube keresőjébe és ezek az első pár találat között voltak
Találtam még pár érdekességet a "folding gate" kifejezésre keresve is, azt is érdemes beírnod a youtube keresőjébe... Minden esetre nekem a földbe süllyesztős változatok tetszenek nagyon Ötletadó youtube-ról. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2024
Én is gondoltam a süllyesztősre, de mocsok drága lett volna, belefolyik a víz/hó/jégellenséges, meg a víz-gázcsövek beszóltak volna.., ha egyszer gazdag leszek, viszont veszek egy olyan autót, aminek az ajtajai lefelé, az alváz alá nyílnak Sajnos az össz gyűjteményem elveszett ezekről a fura cuccokról Kapuból viszont nem hittem volna, hogy tényleg megcsinálják a "Nagyon különleges ügyosztály"-ban szereplő felfelényíló normál kaput Na, ma is okosabb lettem! Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |