Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es világítás

Témaindító: xodak, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   182 / 182
(#) proli007 válasza palko0125 hozzászólására (») Sze, 15:52 / 1

Hello! Nekem vannak ilyen lámpáim (nem biztos, hogy azonos a gyártó), de ezt nem fogod szabályozni. De viszonylag könnyen kipróbálhatod..
Rá teszed egy 12V-os DC tápra, méred az áramot és változtatod a feszültséget.
Ha növeled a feszültséget 14V-ra, csökken a felvett áram. Ha csökkented 10V-ra, nő az áramfelvétel. Ergo, szabályzó van a lámpába és nem fogod tudni szabályozni. Ugyan is ez AC-ról és DC-ről egyaránt megy. Nálam 12Vac-ról működnek, már évek óta.
(#) uniman válasza palko0125 hozzászólására (») Sze, 19:28 / 1

Megveszed, pl ezt a GU 5,3-as "dimmelhetőt"...,kipróbálod, ha mégsem OK, visszaküldöd. (Két héten belül visszakapod az árát.)
De bizonyára nem fogsz semmit csinálni, mert sokba kerül!
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:30
(#) proli007 válasza palko0125 hozzászólására (») Sze, 22:47 / 1

Én ebbe a kérdésbe nem tudok nyilatkozni, mert nem szoktam mindenféle cuccot venni..
Ezekből a lámpákból vettem egy beszállítótól amiről kiderült hogy tartósnak ígérkeznek. Ezek után vettem belőle több darabot. A konyhaszekrény pultba van vagy 15 db. Volt belőle 12V-os és 230V-os "mintadarab" is, egyikkel sincs bajom. Vagy is nem látom, hogy csökkent volna a fényereje, vagy meghibásodott volna. Ez engem kielégít, a fényerő szabályozásnak nem vagyok híve. Ha kisebb fényerő kell, kevesebb lámpát használok. De természetesen, mindenkinek más lehet az igénye.
A halogén izzónak is szabályozzák vagy inkább szabályozták a fényerejét, pedig tudható, hogy nem alkalmas rá, tönkreteszi. És? Amit a kedves vevő szeretne, amennyi pénze van rá minden kapható.
(#) palko0125 válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 22:52 /

Köszi a választ. Az igazság, hogy elrontottam az egészet (lehet már visszább olvastad) és most próbálom a legjobb módon megoldani. A ledszalag híve vagyok stukkóba és azzal nincs gond, de amikor láttam, hogy vannak a 230V-os GU10esek akkor mondom ez joval egyezerűbb lesz. Feleségem a GU10 felé hajlott.
Mindenesetre még amit fogok, hogy a drágább Philips gu10eseket megpróbálom, hátha stabilabbak.
Következő: »»   182 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem