Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
A selejt árut fotózd le hátha látok közte használható dolgokat.
Így néz ki az 1300mm x 1300mm "nagyságú" hobbysarok. Nálam is átalakulás közben van,
próbálom a kinti raktárba visszavinni azokat a dolgokat, amikkel éppen nem dolgozok. Többet kell mászkálni, de csak így lehet valamelyest rendet tartani. És hát selejtezni nálam is kellene mert én is Idézet: ,ennél fogva most "fióktakarító" projektekre hajtok. „kellőképpen vén sz.r vagyok” A hozzászólás módosítva: Pé, 18:08
Nekem a padlásra kell felmenni ha kell valami.
VilágításTi hogyan oldjátok meg az asztalnál a világítást?Melyik irányból, hány fényforrással? Én akárhogy játszok a két asztali lámpával, nem jó sehogy sem.
Én csináltam a tartókeretet, 4db. E14 foglalatú ledes "körte" fényforrás van. Középen, kb:50cm jobbról, kb:50cm balról, és előttem középsőtől távolabb kb. 50cm. Minél több, annál kevesebb árnék a kezem és tárgyaktól. Műtőslámpát nézd meg, kör alakban vannak a lámpák így a legjobb.
Fa lécekből van a tartókeret, csuklik 3 helyen, állítható a magasság. A hozzászólás módosítva: Szo, 16:59
Ha megoldható - van hová, akkor fénycső (ledes). Nekem a műhelyben bevált.
Ha jobbkezes vagy, akkor bal oldalról legyen a fő megvilágítás (például ablak).
Amire nem szoktak figyelni, hogy színe sem mindegy, mert a szem fényérzékelő sejtjeiből spektrum szerint többféle van, jelentős különbséggel a mennyiségükben. Ezért is van az, hogy mondjuk egy IC feliratot simán elolvasok nappal az ablaknál, este lámpa mellett pedig nagyítóval sem... NyelezésElfogyott az aprófa, gondoltam szétcsapok pár nagyobbat, mert pont most van az ideje a kandallózásnak.Rácsapok a kedvenc kisbaltámmal (igen, amit találkozókra is szoktam hordani, azért is van ráírva a nevem ) az első darabra, és lerepült a feje. Nézem mi a fene történt, és egyből meg is volt a magyarázat. A másik fele is nagyon alaposan szét volt verve. Utólag mintha fórumtársunk mondta volna, lötyög ez a vacak, és eltűnt vele egy félórára. Majd büszkén mondta: Örökre vasalva. Holnapra akkor meg is van a napi barkács, Béka mester instrukcióit követve... A hozzászólás módosítva: Szo, 18:06
Előző hozzászólásomban lévő második képen látható balról egy nagyítós lámpa hidegfényű
LED világítással, jobbról pedig egy hagyományos búrás lámpa melegfényű, izzólámpát utánzó kivitelű COB-LED-es megvilágítással. Mindkettő állítható karos lámpatest. Ami nem látható a képen, a két alsó polc alsó lapja LED-szalag világítást kapott. Ezek kombinációjával mindig be tudom a feladatnak megfelelően állítani a megfelelő világítást. Egyébként kis méreteknél, IC feliratoknál jobb a hideg fény, nagyobb asztalterületen folyó munkánál természetes fényhez közelítő kevert világítást szoktam használni.
Holnap lefotózom az enyémet. Egy vas cső van hozzá hegesztve. Nem esztétikus de kit érdekel. Azóta nem anyázok.
Az nem repül el legalább.
Én majd ezut fogom be vettni az enyémet az újat tavaj vetem egy hasitó fejszét. Hangtechnika műhelybeEz adja majd a háttér zenét a műhelybe.Már a helye meg van. A hozzászólás módosítva: Vas, 8:47
Hangszóró membránok elé tennék valami szövetet.
Műhelyben akármi röpködhet lecsípett drótvégtől kezdve.
Fel van téve 160 magasra pont e véget meg ne az asztalon fogja a helyet.
Meg ha fórumtársunk megy látogatóba, akkor nem éri el annyira könnyen szétverni.
Nálam a drótokat kirángatta a falból, hogy végre csend legyen a műhelyemben.
Nincs bömböltetve egy beszéd hangerön megy.
Elkészültem vele, fél napba sem tellett.
Nincsen olyan, hogy kicsi hangerő.
Mindent szétver ami rajta kívűl hangot ad ki.
Ki az a bátor, aki ezt más műhelyében megteszi?
Hozzám nem jönnek mert én ki esek a körből ettől nem félek.
Itt van. Kicsit barbár.
Az, de a fanyélnek rezgéscsillapító hatása van. Ezzel szétmegy az összes ízülete, aki ezzel 1-2 órát dolgozik.
Két nap pakolás ismét , kitudja mikor lessz itt rend.
Idézet: „Csend a lelke mindennek.” Vagy nem ezt mondják?
Erre van egy mesém. A Hajógyárban voltak domborítók. Megkapták a kivágott lemezt meg a rajzot. Nekiláttak 10 kg-os kalapácsokkal ütemesen püfölni a 12-15-ös lemezt. A végére formás hajóorr darab alakult ki a sima lemezből.
A kalapácsuknak másfél méter hosszú, látszatra szilvafa nyele volt. Ahol beillesztették a vas fejbe, kb. 4 cm átmérőjű, kézben 3 cm-ről a végére 2,5 cm-re vékonyodott el. Pedig ott aztán akadt vas bőven, de még hegesztő is.
Amatőrök.
Kisszéken ülve, kényelmesen.
Hát elég barbár tényleg. Főleg a kézre meg az ízületekre. Pár év múlva meg nem fogod tudni mitől ment tönkre a csuklód meg a kezed. Nem véletlenül van azoknak a szerszámoknak a nyele fából vagy üvegszál erősítésű műanyagból amikkel ütni szokunk. Persze lelked rajta, úgy teszed tönkre a kezed ahogy akarod.
Nem beszélve arról, hogy mennyire veszélyes, mert a fa nyélnél ha lötyög vagy reped azt könnyen észreveszed, a hegesztett vas meg alattomosan törik. A hozzászólás módosítva: Vas, 17:30
Van hálóval erősített ragasztószalag is. Hangjelzést ad, hallani a reccsenést ha szakad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |