Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1159 / 1160
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 18, 2025 / 3

Az informatikai világ meg tele van ilyen jóakarókkal. Segítenek elkölteni a pénzedet, segítenek abban, hogy ne neked kelljen világgá kürtölni a titkos adataidat, csupa jó fej.
(#) blasz válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Szia a Malwarebytes van fent egyedül más nincs.Nincs rejtve,kereső mező van engedélyezve.
(#) blasz válasza img hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Enterprise 64bit
(#) img válasza blasz hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Forrás?
(#) blasz válasza img hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Torrent de évekig semmi bajom nem volt vele. Legalább 5 éve vannak a gépen.Tavaly decemberig semmi baj nem volt velük,aztán szépen sorjába kezdte a hibákat.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2025
(#) img válasza blasz hozzászólására (») Feb 19, 2025 /

Az semmit sem jelent, hogy eddig nem volt velük baj mert most minddel van és a forrásuk közös.
(#) Doky586 válasza Skori hozzászólására (») Feb 19, 2025 /

Mint én is a kormányzat is biztos kevésbé tartja biztonságosnak a pct, sőt annak se örülne senki ha asztali gépet kellene bevinni ügyfélszolgálatra dáppc-t regisztráltatni..
Telefonnal mégis egyszerűbb. Egyébként ígérik hogy belefejlesztik idővel a pc-linket.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2025
(#) Gombszem válasza blasz hozzászólására (») Vas, 18:34 / 1

Nem értem, hogy miért egy bizonytalan torrent helyről töltöd le a Win telepítőt, amikor az MS forrásból korrekten, és biztosan is megteheted.
A torrenten levőbe azt buherálnak bele, amit akarnak. Lehet, hogy jóindulatúan, de amatőr módon. De az is lehet hogy rosszindulatúan elrejtenek egy később kiszabaduló vírust, vagy akármit.
(#) adapter hozzászólása Hé, 20:14 /

One TV

Sziasztok!
Ismét a segítségeteket szeretném kérni.
Küzdünk itthon a net furcsa viselkedésével.
kérdésem: mi okozhatja, lehet tenni ellene, ha igen, mit?
Egy kis háttér hozzá. Nagy becsű One szolgáltatónál fut az előfizetés. Alap 500Mb-s net TV-vel, a wifi modem CH7465LG-LC. A probléma furcsa, rettenetesen gyakran, szinte minden kattintásnál rengeteget "homokórázik" mire bejön a kívánt oldal/kép/bármi. Az esetek egy részében fel is dobja a hibaüzenetet melyet mellékeltem. Pl itt a fórumon, ha olvasok egy hozzászólást, és tartozik hozzá melléklet, rákattintok szinte mindig ez a vége. Van hogy néhány (4-10) másodperc múlva feldobja a képet máskor újra kattintásra csinálja csak meg. Nagyon sokszor nem tudok továbblépni egy-egy honlapon ezen hiba miatt. (Pl netes vásárlás, tovább kattintás de nem lép tovább)
Rendkívül idegesítő semmivel nem haladok. (A gyerek jár tanfolyamra, rengeteg tesztet töltene ki, de sokszor nem lép tovább a következő oldalra, visszalépni nem lehet, frissíteni sem nagyon, újra kell kezdeni a tesztet. Pffff...)
Szóval ilyenek.
A gépről nem írtam semmit, mert az össszes gépünket érinti tök ugyanaz a probléma. Win10-ek, 3 PC, 1 lapos. NOD32 fut valamennyin. Elég különböző konfigok ha kell részletezem. (Illetve van egy műhely gép semmi védelem de WIN7-el az is csinálja viszont azt nemigen használom.) Biztos nálunk van valami, mert céges laptopot itthon használva az is csinálja, munkahelyen meg sohasem.
A probléma akkor kezdődött amikor a UPC eladta a Vodának, akkor több telefon után, valami frissítések után jobb lett, de nem múlt el, viszont annyira lecsökkent hogy már lehetett együttélni vele. Most lett iszonyat rossz a helyzet mikor a One átvette, úgy január elejétől....
Mi történt eddig?:
-próbáltam resetelni (többször is) a wifi routert,
-telefonáltam a szolgáltatónak a problémáról azt mondták náluk minden kifejezetten fajin, nincs hiba.
-Töröltem a cookykat a gépekről, teszteket futtattam, router beállítási "jótanácsokat" próbáltam de változás nem lett sehogy,
-vírust kerestettem, nem talált egyik gépen sem, (ez túl sokat persze nem jelent, de minden gépet más használ nagyon más feladatokra)
-a routeren csatornát állítottam hátha ütközés van, nem jobb,
+ régebbi telepítésű gépen ugyanaz mint az októberi telepítésűn,

PC-khez se nagyon értek, mondjuk egy operátori szinten..

Mindenkitől bocs a TLDR-t!

Köszi!
(#) Suba53 válasza adapter hozzászólására (») Hé, 20:51 / 1

Min jön a net? Koax, vagy optika?
Van ezen a modemen 4db LAN port is, 10/100/1000 sebességű.
A gépek WiFi-vel csatlakoznak, vagy kábellel?
Ha csak WiFi-vel, akkor próbálj egy gépet kábellel csatlakoztatni, és nézd meg a net sebességét egy speed-test oldalon. A QNE is szolgáltat ilyet.
Nekem régi DIGI optikám van, már az is ONE, és most a sebesség: 912Mbit le, és 311Mbit fel.

Ha a kábellel gyorsabb, akkor lehet hogy a modem WiFi része vacakol.
(#) xxxyyy válasza adapter hozzászólására (») Hé, 20:52 / 1

Szia,
1. Mivel a szolgáltató is ezt fogja mondani, próbáljad meg egy normális LAN kábellel közvetlenül csatlakozni a ruoterhez, miközben a Wifi ki van kapcsolva a notin. Ha a normálisnak gondolt LAN kábel csatlakozóin nem találsz törésgátlót akkor azt inkább használjad ruhaszárító kötélnek ha elég hosszú.
2. Ha így is fennáll a probléma akkor a routerből húzzál ki minden más LAN kábelt a notién kívűl és így is teszteljed.
3. Futtassad a sebességtesztet 2-3 alkalommal a https://www.speedtest.net/ oldalon és írjad le ide az eredményt.
(#) adapter válasza Suba53 hozzászólására (») Hé, 21:14 /

Suba53 és xxxyyy

Koaxon jön.

Az összes gép wifin csatlakozik. (Korábban is így volt amikor még nem volt gond..)
A letöltést néztem már, minden gépen 285-300Mbit között mozog le, fel egységesen 22Mbit.
Keresnem kell egy 6-7méteres LAN kábelt, (ha nem lesz, holnap veszek egyet) mert olyan helyen van a router ahol mindenki hasra esne egy rövid kábelben, el kell vezetni normálisan, szeretném legalább 1-2 órát tesztelni, nehogy fals negatív eredmény legyen.

(Nem lehet ez valami dns átjáró hiba?)
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Hé, 21:28 / 1

Kapcsoljátok ki a torrentet és ha úgy is timeoutos akkor keressetek vírust! Ha vírus sincs akkor újabb telefon az ügyfélszolgálatnak, hogy küldjenek ki egy szerelőt, beszintezni az erősítőt.

Be kellene menned a Compal box menüjébe és megnézni a Tx/Rx értékeket.
(#) Suba53 válasza adapter hozzászólására (») Hé, 21:35 / 1

Korábban még jó volt a WiFi modul, de Murphy törvénye szerint, ami elromolhat, az el is romlik.
De majd kiderül a vallatásnál.
Ha kábellel kifogástalan, akkor próbáld meg kicseréltetni a szolgáltatóval a modemet.
Ha kábellel is rossz, akkor ezt dokumentáld, és hívd ki őket, hogy mérjék be.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Hé, 21:39 /

A torrent nem okoz ekkora lassulást. Nálam 0-24 ben megy és észre sem veszem.
Sem a játék, sem a streamelt video, sem más egyéb nem lassul be egyáltalán.
(#) adapter válasza img hozzászólására (») Hé, 21:39 /

Megnézem, jelentkezem...
(#) xxxyyy válasza adapter hozzászólására (») Hé, 21:42 / 1

A kábeles tesztet nem fogod megúszni, mert nem fognak anélkül felvenni hibajegyet. (Teljesen jogosan)
Nem kell 1-2 órát tesztelni, csak ha nem jön elő a hiba.
A TV adás zavartalan? FHD adások is?
Amikor készen vagy ezekkel, folytatjuk.
(#) adapter válasza xxxyyy hozzászólására (») Hé, 21:56 /

Nem akarom megúszni, én is kíváncsi vagyok rá, csak most nem találtam hosszú kábelt, pedig van valahol tudom... (Egy kb méternél rövidebb van csak, arról néztem a beállításokat a laptoppal...)
A TV adások jók FHD is jó, nem vettünk észre semmit, bár őszintén, néhány csatornát nézünk csak, több mint 100-at nem...
(#) mikrodigit válasza adapter hozzászólására (») Hé, 22:32 /

Ugyanez a felállás van nálam is, ugyanez a csomag, ugyanez a modem, szintén UPC-s volt.
A LAN portokon jön az 500 Mbit, a 2,4 GHz szintén jó.
De az 5 GHz-en eleinte rendben volt, aztán hol ment, hol nem, mára már egyáltalán nem működik. A router menüje szerint be van kapcsolva, de mégsem használható. Ha mobilon a WiFi Data appal nézem, csak a szomszédok 5 GHz-es csatornáit látom, a sajátomat nem, tehát nem ad ki jelet.
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Hé, 22:49 /

És alapvető, hogy Wi-Fi kapcsolatra nem szabad alapozni mert meseszerű: hol volt, hol nem.
(#) dara válasza img hozzászólására (») Kedd, 11:28 /

Sziasztok.
Egy SAMSUNG HD250H ssd röl eltünt minden.Az eszközkezelőben ott van,tudom eltávolitani és visszarakni de a kötetet olvasva kapacitást kiíja:238474MB de a foglalt és szabadterület 0.Olyan mintha nem lenne inicializálva.A biosba belépésnél is belassul kell neki vagy két perc és ha belép egy két kattintás és lefagy.Megpróbálok megint belépni és megírom mi van a gépben persze ha sikerül.A win11 H23 feláll rendesen megy minden most is erről írok.Mi lehet a gondom?
(#) Doky586 válasza dara hozzászólására (») Kedd, 11:54 /

Lemezkezelő mit mutat?
HDsentinel mit mutat?
(#) bbb válasza dara hozzászólására (») Kedd, 12:06 /

A vezérlő és a memória közötti beszélgetéssel lehet gond, esetleg maga a memória adta meg magát rajta. Ha voltak rajta adataid, amik kellenek, akkor keresd meg valamelyik adatmentéssel foglalkozó fórumtagunkat (img, pittti), egyébként bal kézzel jobb váll felett elhajítós.
(#) img válasza dara hozzászólására (») Kedd, 12:57 /

Szia!

Az nem inkább egy Samsung HD250HJ ? Az egy hagyományos HDD.

Ha a foglalt és a szabad terület is 0, akkor nagy eséllyel firmware problémája van.

Az a legjobb, ha kiveszed a gépből és félreteszed mert így csak tortúráztatod, amitől rosszabb lesz az állapota.

Véletlenül se inicializáld vagy formázd meg mert mindkettő az adataid elvesztését okozza!

Ha szükséged van a rajta lévő adataidra, akkor írhatsz üzenetet.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:03
(#) dara válasza img hozzászólására (») Kedd, 15:23 / 1

Lehet már nem emlékszem.Holnap kibányászom és írok.
(#) adapter válasza img hozzászólására (») Kedd, 21:10 /

Visszatérve a dolgokra:
-Torrent lekapcsolva, nem lett jobb (bár a 4-ből csak kettőn futott alapból)
-LAN kábelen is csinálja (lehet hogy csak benyomás de mintha kissé ritkábban csinálná ekkor)
-direkt Tx/Rx értéket nem találtam, az egyetlen bps adatnál 128000bps van írva, ha erre gondoltál,
-LAN speedtest többször ellenőrizve 500Mbit le stabilan, fel ugyanúgy korlátozva 22,2Mbit re,
-a router network logban sokszor szerepel a dropped FORWARD packet, ez jelent valamit vagy csak a dolgok normál menete, erről raktam fel képet is...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:11
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Kedd, 21:51 /

A downstream / upstream az Rx / Tx.

22,2Mbit az upload (papíron 20) normális annál az előfizetői csomagnál.

A "dropped FORWARD packet" lehet azért mert kiesik a szinkronból, ehhez kellene látni a DS / US-t.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:54
(#) adapter válasza img hozzászólására (») Kedd, 22:29 /

Inkább kifotóztam hátha úgy jobban látszik...
(#) img válasza adapter hozzászólására (») 5:20 / 1

Meg kellene húznod az F-csatlakozókat mert sok a T3 timeout. Ha nem segít, akkor cseréld ki a tápegységét mert típushiba ezeknél, hogy pár év alatt elkapacitástalanodnak bennük a kondik.

A torrent egyébként destabilizálja a legbikább netet is, ha nincs optimálisan hozzákonfigurálva.
(#) adapter válasza img hozzászólására (») 9:13 /

Megnézem, bár szerintem jobb minőségű préselős változat, de természetesen minden lehet rossz.
..
Torrent konfiguráláshoz van egyébként valami guide? Qbittorent -et használok amúgy, és minden default van rajta kivéve a letöltési mappa útvonal. Régebben korlátoztam a le és feltöltési sebességet is, de nem vettem észre különbséget.
Következő: »»   1159 / 1160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem