Fórum témák
» Több friss téma |
- LPD-t tiltsad,
- DHT-t engedélyezd, - PEX-t engedélyezd, - titkosítást engedélyezd, - globális kapcsolatok maximális száma: 500, - kapcsolatok maximális száma: 50, - feltöltések maximális száma: 10. És a globális feltöltési korlátot állítsd be 2MB/s-re! Csak egy gépen fusson egyszerre csak mert két gépről nyomva lefekszik tőle a Compal.
Köszönöm!
Beállítom ezeket, ráadásul bőven elég ha egy gépen fut csak, úgyis ritkán kell....
Szia.
Nálunk is volt ilyen hiba, sokat írtam az ügyfélszolgálatra, de mindig csak annyit mondtak hogy náluk minden stimmel. A fehér színű "UPC-S Connect box CH7465LG-LC" van (ami elvileg a jobb modem náluk). Megfigyeltem hogy mikor nem tölt be oldalt, akkor mindig dobja a log-ba az "Illegal Dropped forward packet" szöveget. Nálam a gyári beállítás visszaállítás jobban segített, de hála égnek már egy ideje nem jelentkezik a probléma. Oldalakat nem tudtam betölteni (pl steam), online nem tudtam fizetni (otp app, ez be sem jött mindig írta fullos wi-fi mellett a wi-fitől kb 20cm-re hogy instabil kapcsolat.) A gépem közvetlen utp kábellel van hozzákötve, kb 1m-es el. Technikust küldtek volna, de mikor jött volna biztos jó lett volna a net, és perkálni kellett volna a kiszállásért 20k-t.
WebkameraSziasztokOlyan programot keresnék számítógépre és androidra, amivel egy számítógéphez csatlakoztatott webkamera képét tudnám nézni. Van egy 3D nyomtatóm (Ender 3 V2) amit szeretnék vele nézni ha nem vagyok a műhelyben néha rápillantani hol tart. Számítógépen esetleg Time-lapse videót készíteni.
De akkor mi lett végül a megoldás?
(A próbálgatás, hibakeresés, bizonyos ideig tök ok. de nem szeretnék már visszamenni az időben húsz évet, mikor a ház kábel dzsumbuj volt.. Csak jó lenne találni valami vezeték nélküli megoldást, és mint említettem nekem csinálja LAN kábellel is.... ![]() ![]()
1. Csak egy noti legyen kábellel csatlakoztatva a routerhez. Se TV, se Wifis eszközök.
2. Nyissál a gépeden egy parancssort (cmd). 3. Írjad be: ping 8.8.8.8 -t -l 1000 4. Nyomjál egy entert 5. 15 perc múlva nyomjál egy Ctrl+C -t 6. Irjad ide az eredményt. Pl.: Ping statistics for 8.8.8.8: Packets: Sent = 43, Received = 41, Lost = 2 (4% loss), Approximate round trip times in milli-seconds: Minimum = 7ms, Maximum = 25ms, Average = 10ms
Nézd meg, hogy a te környékeden van-e másik szolgáltató. Mondjuk a T, vagy kérhetsz-e optikai bekötést a koax helyett. Mi felénk három szolgáltató is nyomult, volt alternatíva.
( Bár most hogy Lölő sorban vásárolja fel a nagyobb szolgáltatókat egyre rosszabb a helyzet. )
Sajnos olyan utcában lakom ahol nincs más alternatíva, nincs másik hálózat kiépítve....
![]()
Este ha nyugalomba kerül a ház megcsinálom.
Ne tedd.
Csúcsidőben kell tesztelni. 15 percet kibír a család net nélkül ha amúgy sem működik az normálisan.
Nálam sem ment Wi-Fin-sen. Magától megszűnt a hiba, vagyis én nem csináltam itthon semmit. A gyári beállítás visszaállítást javaslom nálam az volt hogy segített.
Kis kiegészítés:
3. Írjad be: ping 8.8.8.8 -n 1000 -l 1024 -f > c:\pingstat.txt Így nem fog látszani a képernyőn az eredmény, de mind az ezer ping eredményét beírja a pingstat.txt fájlba, amit később meg tudsz mutatni a szerelőnek. A pingek roundtrip ideje egyébként is sokat elmond a hálózatról, mert a Google DNS szervere általában 3-5 ms alatt válaszol. Ha a Windows megtagadja a parancsot, akkor indítsd adminisztrátorként a parancssort, az azért lesz mert a felhasználódnak nincs joga közvetlenül a root-ba írni. A pingek méretét 1 byte-ra emeltem és bekapcsoltam a DF bitet is. Ha azt írja, hogy Packet needs to be fragmented but DF set. akkor csökkentsd az 1024 -et de 1000 alá ne menj. Ezzel kiderül, mekkora az MTU a hálózaton. Lehet, hogy a bizonytalanságot az okozza, hogy a nagyobb packetek elvesznek, mert a szolgáltató valahol bekapcsolta a DF bitet, ami megakadályozza a packetek tördelését és azokat a csomagokat az a router el fogja dobni. *** most látom, hogy ezt adapter kollégának kellett volna címeznem A hozzászólás módosítva: Csü, 8:24
De ebben az esetben a parancssort érdemes rendszergazdaként elindítani.
Amúgy köszi a leírást, ez nekem is hasznos volt.
Egyik napról a másikra halkult a laptopZengett a hang. tele volt visszhanggal. Minden javítást, meg ilyeneket kipróbáltam , nem hozott eredményt. Mi tévő legyek?A hozzászólás módosítva: Csü, 11:38
A jósgömböm azt mondja, hogy... Nem mond semmit mert ennyi információból még az se tud.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:42
Ugyan már... Ez pont ugyan az a kategória, mint a "nem megy semmi" és a "miért nem megy ez a sz*". Ilyenkor visszakérdezhetsz, hogy melyik semmi és melyik sz*
![]() Az eredeti kérdésre ("mi tévő legyek") meg ennyi információ alapján ilyet lehet válaszolni: - ne ess pánikba! - próbáld ki másik laptoppal! - próbáld ki másik hangkeltő eszközzel! - olvasd el a használati útmutatót!
Volt egy frissítés. Utána halk lett a saját hangszóró.Próbáltam hangerőt rátenni, akkor mindenféle zajos hang jött ki. A gitárom effektjének is jó lett volna. Misztikus, zengetős, visszhangos azóta is a hang.
Akkor az a frissítés lehet, hogy agyonvágta a hangkártya illesztőprogramját. Visszarakod a régebbi illesztőt és talán jó lesz.
Próbáltam mindenféle javításokat, meg hibakereséseket. Nem változott a hang. Olyan mintha a magas kísérő freki befolyásolná a hangot.
Ha tudnám. Nem enged a gép semmit. Amit a win 10-ből tanultam, az most a 11-be semmit nem ér. Vagy azt írja ki, hogy nem kompaktibilis.
Nézz rá a mikrofon bemenetre. A laptopokban van beépített mikrofon.
Kapcsold ki, és úgy hallgasd a zenét. Ha akkor is visszhangos, akkor érdemes driverre gyanakodni.
Szerintem vidd el olyanhoz, aki meg tudja neked csinálni.
+ veroka
Most lettem csak kész a teszttel.. Imhol az eredmény. Talán láttok rajta valamit. ...
Teljesen normális ping statisztika 0 csomagvesztéssel. Egyszer-egyszer ugrott csak meg a válaszidő, de az is teljesen normális.
Most például értékelésre kattintottam 3 és fél percig homokórázott mire kirakta. Ez nem normális szerintem.
![]()
Lehet, hogy ez valami MTU probléma, ami csak TCP kapcsolatoknál számít.
Nálam 1280-1500 állítható. Kéne rajta állítani?
IPv6 direkt van bekapcsolva, vagy csak hagytad, ahogy van? Alapvetően a ping statisztikád teljesen normális volt, ahogy a txt-ből látszódik (minden csomag megérkezett, ~15ms válaszidők, s csak párszor volt hosszabb válasz). Viszont az a google DNS szerverét (8.8.8.8) szórakoztatta meg. Itt most a HE oldalánál tapasztaltál lassúságot. A böngésződ fejlesztői menüjében a hálózat résznél lehet látni a betöltési időket, hogy mikor mi mennyi ideig tart. Abból is lehet következtetni pár dologra, hogy hol lassul be a kommunikáció. Példának okáért ha a DNS-nél nyammog, akkor érdemes lehet beállítani DNS kiszolgálónak a 8.8.8.8-ast (is). Pár esetben előfordult már, hogy ez megoldott kapcsolódási hibát (véletlenül a digi szolgáltatónál a DNS-ből kivették a mikrotik ddns szolgáltatóját és emiatt ahol nem állítottuk be másodlagosnak ezt, ott nem lehetett elérni név szerint, nálam meg vidáman ment).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |