Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1184 / 1185
(#) KU202M válasza hzsiga hozzászólására (») Ápr 6, 2025 / 1

Oda bármilyen NPN kis teljesítményű tranzisztor jó, de legalább 100 legyen az áramerősítési tényezője.
(#) proli007 válasza KU202M hozzászólására (») Ápr 6, 2025 /

Köszi! Nem kimondottan ismerem ezt a dióda típusát, de akkor egy 1N400x biztos jó lesz bele. Nem gondolnám, hogy nagyobb kellene bele.
(#) klimás56 hozzászólása Ápr 7, 2025 /

valamilyen stabilizátor

Tisztelt Fórum! Tud-e valaki segíteni ?
Előkerült egy őskorból származó, TO 3-s tokozású stabilizátor IC. 4 láb van a hátulján. De anno szorgos kis kezemmel megsmirgliztem a kalapot, hogy a táblafesték jól tapadjon. Ezzel együtt minden felirat is elveszett a múltban. Gyanítom, hogy egy 12V-s szabályozható IC -ről van szó, ilyenek használtam nagyon régen a CB rádiók tápegységeihez.
Ha valaki a bekötést meg tudja adni , vagy hivatkozást valami adatbázishoz, nagyon megköszönöm.
(#) tki válasza klimás56 hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

78HG... lehet, de nem tudom, létezett-e más alkatrész, ill. fesz.szabályzó hasonló kivitelben. Pl. 78HGKC, 78HGASC.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2025
(#) mraulajos válasza klimás56 hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Talán ez.?
(#) klimás56 válasza tki hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Köszi! Valami rémlik a típus alapján. Ez kb.40 éves lehet, akkoriban bütyköltem elektronikát, a KFKI-ban sok mindenhez hozzá lehetett férni és volt segítség is ha megakadtunk. Ez is abból az időből származik.....
(#) klimás56 válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Köszi ! Igen így néz ki !!!
Közben egy más típust találtam, a LAS1400-s sorozatot. Gondolom a bekötések nem változtak.

Ez estleg segít?
(#) tki válasza klimás56 hozzászólására (») Ápr 7, 2025 / 1

Nahát, így kénytelen leszel lefűrészelni a tetejét és összehasonlítani a képpel a doksiban. : -)

(https://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/130558/FAIRCHILD/UA78HGASC.html)

Mindenesetre a kettő eléggé eltérő, ahogy néztem.
(#) klimás56 válasza mraulajos hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Köszönöm, persze, minden infó jól jön.
A HGASC-t már ismeri az alldatasheet, úgyhogy azt hiszem meg van minden infó. Talán még kifúrt hűtőbordát is találok az őskori cuccaim között)))

Nagyon köszönöm a segítségeket!
(#) klimás56 válasza tki hozzászólására (») Ápr 7, 2025 / 1

Jajaj! Keresztbe mentek a hozzászólások! Ezt találtam meg én is, elég furcsa a kép szó mi szó !!!
Na mindegy, egy próbát megér....))

Csináltam én is egy tápot ezzel az IC kapcsolással. A mai napig megvan. Ha jól tévedek, a 80 as évek elején, egy ETERMESTER újságba volt ez a kapcsolás meg. De lehet, rosszul emlékszem. Valahol ez nekem el van rakva.
(#) pucuka válasza tki hozzászólására (») Ápr 7, 2025 /

Kérlek, hogy használd a hozzászólás írásakor a kereten kívüli zöld sorban látható funkciókat, így jobban áttekinthető, kezelhető lesz a hozzászólásod
(#) klimás56 válasza mraulajos hozzászólására (») Kedd, 8:21 /

Én is tápot gondoltam összehozni ha már előkerült. A modellvonathoz gondoltam összerakni , feszültség , áramerősség megfelelő, sőt ha jól értelmezem az adatlapot, egy potival a kimenő fezsültséget is lehet állítgatni . Javíts ki ha tévedek.
(#) mraulajos válasza klimás56 hozzászólására (») Kedd, 8:27 /

Idézet:
„egy potival a kimenő fezsültséget is lehet állítgatni”

Így van pontosan.
(#) hzsiga válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 12:01 /

Üdv. A nyomó gomb melletti alkatrészről kellene információ. A + szal jelölt és a vele szemben lévő kivezetések között zárlat van az összes többinél nem mérhető semmi a multiméter dióda állasban van.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:02
(#) granpa válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 12:42 1 /

Keresőbe beírni 1MT1083 és lőn több találat, belső rajz etc.
(#) tki válasza granpa hozzászólására (») Kedd, 12:55 /

Nem kapkodtad el egy kicsit, megtaláltad a konkrét alkatrészt a konkrét tokozással, vagy csak láttál hasonló számokat az Alldatasheets-en és fotókat az adott panelről a keresőben? : -)

Én leginkább egy Graetz-hídnak nézem, de képtelen voltam megtalálni a konkrét alkatrészt. Mindenesetre azoknak is szokott azon az oldalán lenni a plusz lábuk, így valószínű a bekötése és szintén valószínűleg kicserélhető egy másikra némi tájékozódás után, hogy mekkora fesz., áram, áramtüske járhat-kelhet arrafelé azon a panelon.
(#) uniman válasza tki hozzászólására (») Kedd, 13:16 /

A "kereső" legalább elárulja, ez már nem a Gazella, része, hanem egy Gorenje szárítógép vezérlőpanelja.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:18
(#) tki válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 13:22 /

Nekem mondhatod, miután egy csomót kerestem hobbiból (az AI-okat is tesztelgetem ilyen feladatokkal, nemrég kaptam hozzáférést a kínai Manus-hoz is : -) ). A kérdezőnek is csak akkor hasznos ez a válasz, hogy a panel megtalálható, ha megpróbálja megszerezni a szárítógép dokumentációját. Ha nem ért hozzá, akkor nem olyan egyszerű a keresgélés és inkább kérdez - ez elfogadható.

Elvileg három lehetőség van:
- tényleg nem tud/akar keresni (azért nem ritka),
- vagy előzetesen tájékozódni akar, hogy mibe vág bele (ár, beszerezhetőség stb.),
- valamint hogy a doksit esetleg nem lehet vagy csak pénzért lehet megszerezni, így az egy nagyobb falat... Ennek már nem nézek utána.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 13:23
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 15:34 / 2

Ma voltam kint az InnoElectro kiallításon.
Egy standon reklámoztak UV ceruzalámpákat, sok más LED-es micsoda mellett.
- Naívan megkérdeztem, hogy és mire jó?
- Sokan keresik mikrosérülések kimutatására.
- Milyen mikrosérülések?
- Például autó csillogóra le van vakszolva, de ha rávilágít vele az ember, azonnal látszik, hogy nagyon össze van karmolva a vax alatt.
(#) hzsiga válasza tki hozzászólására (») Kedd, 16:55 /

Szia. Ha érdemi válasz nincs nem kellene csak azért hozzá szólni, hogy a hozzászólásod több legyen. Egyéb ként keresem több napja még kép alapján is de csak ilyen panelt talált a google. Nem rég jöttem haza az elektronikai üzletből "tudom Ők sem tudhatnak mindent" de ott sem találtak róla semmit. A mit én találtam de ez sem biztos mert a neten sok minden van és vagy az vagy nem. DC/DC 30 V 30 A 3,2 mm magas kapcsoló elem ami a folyamatos 30 A hütés nélkül tudja biztosítani. A mit írtam az elején nem bántásként írtam. Még mindig várom a további segítséget.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 16:56
(#) Bakman válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 17:31 /

Nem tudod a környékét visszarajzolni? Hátha segít kitalálni, mi lehet az.
(#) tki válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 18:24 /

"Ha érdemi válasz nincs"

Talán olvasd el újra a hozzászólásaimat, pont annyira konkrétak, amennyire lehetőség volt. Amúgy én tartom a tippemet, hogy Graetz-híd, ez a "DC/DC kapcsolóelem" nekem kínai, meg hát nézd meg az alkatrész lábainak és környezetének vastagságát (egy jobb fényképen, mert ez homályos). Meglátjuk.
(#) sany válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 19:49 / 1

Időutazó rakta bele, ilyen a Földön tuti nincs. Le kell forrasztani és szét kell törni.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:54
(#) sany válasza tki hozzászólására (») Kedd, 19:54 / 2

Az szerintem nem a pozitív, mint pólusra utal, hanem a gyártó logója.
Én tudom mi, de nem mondom el.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:56
(#) tki válasza sany hozzászólására (») Kedd, 20:22 / 1

Király, nem ismertem. Ha végtelen időm lenne... De most rákerestetek a Google képkeresővel. : -)
(#) tki válasza sany hozzászólására (») Kedd, 20:30 / 1

Nahát, ilyesmire nem is számítottam. Gondolod, hogy ugyanarra szolgál, mint ez: https://uk.farnell.com/multicomp-pro/mcsmt-8030c-k4082/transducer-b...309141 ?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:37
(#) uniman válasza tki hozzászólására (») Kedd, 21:12 / 2

Próbáld meg...(az a 2x dupla forrpont a buzzer kapcsai) Vagy ez vagy az kerül bele...
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:16
(#) sany válasza tki hozzászólására (») Kedd, 21:19 / 1

Így már, határozottan igen.
Én közös módusú tekercsre (CMC -Common Mode Choke),de csak a négy láb miatt.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:20
Következő: »»   1184 / 1185
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem