Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   227 / 2208
(#) lapose válasza 021 hozzászólására (») Szept 2, 2008
Szia!
ECL82 nincs ,de van pár darab PCL82 bár szerintem már használt, ha érdekel megbeszélhetjük.
(#) lapose hozzászólása Szept 2, 2008
Sziasztok!
Volna egy kérdésem: Van egy APX 100-as erősítőm, amit most beüzemeltem a fiamnak gitárerősítőnek egyenlőre dupla kimenőn keresztül. Kisebb hibái voltak plusz egy PL509-est kellett benne cserélni. Kiderült hogy csak egy darab volt itthon pluszba. Azt szeretném kérdezni hogy cserélhetem egy az egyben a ruszki sorvégcsőre vagy módosítani kell valamit benne. Persze a fűtés kivételével?
(#) 021 válasza lapose hozzászólására (») Szept 2, 2008
Rendben, még visszatérünk rá. Igazából az ecl lenne a jó...
(#) sacibali hozzászólása Szept 3, 2008
Sziasztok! Nincs valakinek elfekvőben egy jó csöves fejhallgató erősítő kapcsolása? 32 ohmos fejhallgatóval használnám. Ezt találtam: link A gond csak az E88CC beszerzése, sajnos csak egy darab van..
(#) Norberto válasza sacibali hozzászólására (») Szept 3, 2008
Első körben: LINK
(#) Imi65 válasza sacibali hozzászólására (») Szept 3, 2008
Miből van több? Szerintem jó lehetne még a PCC88-189 is. Vagy esetleg az ECC85.
(#) EcoPityu válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
Ha a fűtés megkapja a maga 6,3v/2A-ját, akkor teljesen kompatibilis az EL-PL 509-519-el...Ez a 6P45sz már csak ilyen...
Azért a nyugalmi áramokat hangolni kell, főleg mert CCCP barátunk eléggé "szétszórt", paraméterek szempontjából.
(#) rockersrac válasza sacibali hozzászólására (») Szept 3, 2008
én ezt találtam: fejhallgató erősítő 32-600 ohm közötti értékig jó
(#) lapose válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 3, 2008
Köszi!
(#) CHZ válasza sacibali hozzászólására (») Szept 3, 2008
Szerintem , nem is érdemes keresned ezt a csövet 32 ohm -ra kevés , izmosabb cső kellene , 6AS7 és a többiek .., vagy trafós illesztés .
(#) 021 válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 3, 2008
Nálam nem jeleníti meg a kapcsolási rajzot a gép... Az oldal a hibás?
(#) sacibali válasza 021 hozzászólására (») Szept 3, 2008
Nem hiszem, mert nekem most is meg van nyitva.
(#) rockersrac válasza 021 hozzászólására (») Szept 3, 2008
nemhiszem.de itt a kapcsolási rajz,hátha itt megtudod nyitni!
(#) sacibali válasza Norberto hozzászólására (») Szept 3, 2008
Köszönöm a linkeket, a kapcsolások nem rosszak, csak a szövegből nem értek egy szót sem.. A második rajz szovjet csöveinek vannak európai megfelelőik? A 6N24P az végülis ECC88, de a 6N5P-ről fogalmam sincs(ECC redszerű az is). Mondjuk ezek szerintem is csak nagy torzítással hajtják ki a 32ohmost..
(#) rockersrac válasza sacibali hozzászólására (») Szept 3, 2008
építsd meg szerintem amit linkeltem! egyszerű,és direkt 32ohm(vagy nagyobb ellenálású) fejhallgatókhoz készült! igaz hogy mono,de megépítesz kettőt egy lapra és akkor tudod stereoban hallgatni!
(#) sacibali válasza rockersrac hozzászólására (») Szept 3, 2008
Gondolkodom rajta! A 6AS7 olcsóbb az elektroncso.hu-nál, mint az E88CC.
(#) CHZ válasza 021 hozzászólására (») Szept 3, 2008
Bocs , most már többen is betettük..
(#) Rockmenyét hozzászólása Szept 3, 2008
...Remélem nem bántok meg senkit de az elektroncso.hu cikkeinek hangvételétől és az oldalon feltüntetett áraktól rosszullét kerülget.

...Igaz is! Nem kell valakinek KIT-ben a hétvégén összeeszkábált EL84 UL-PP monoblokkom? Anyag árban 90.000.- Ft? De van eladó PCL86SE 30e -ért!

Egyszerűen utálom az ilyen szövegeket:

Idézet:
„A fűtés azonban maradt AC, váltóáramú, mert így jobbak a terei ez a tapasztalatom, még közvetett fűtésű csöveknél is. Így is megfelelően zajtalan, tehát nem indokoltak a különböző trükkök bevetése.”

Erre a cikk végén:

Idézet:
„A hang: Sajnos nekem még nem sikerült meghallgatni, mert nem rendelkezem fejhallgatóval. A meghallgatásról, így majd a tulajdonosa vélekedik, amint eljut odáig, hogy a szerelő lapot dobozba rakja és meghallgatja.”

No comment.

Bocsi, nyugdtan moderáljátok ki, de már nem bírtam magamban tartani. Az elektronika egzakt tudomány, ami a fizika törvényein alapul és szerintem gusztustalan amikor valaki a félműveltségét illetve a termékek indokolatlanul magas árát akarja hókuszpókuszokkal meg ezotériával magyarázni.

Idézet:
„Itt is elmondható általános irányelvnek, hogy a réznek, és a vasaknak jót tesz ha kicsit pihennek felhasználás előtt. A kicsit itt természetesen olyan 30 évet szokott jelenteni, de minél öregebb annál jobb. Ezt azért érdemes átgondolni, mert a korai vasak és réz kábelek nem mindenben tudtak olyan technikai paramétereket mint a maiak.”

(#) Norberto válasza Rockmenyét hozzászólására (») Szept 3, 2008
Már miért moderálnánk ki? Nincs ebben semmi olyan, korrekten megfogalmazott egyszerű vélemény valamiről, ennyi
(#) MrBrown hozzászólása Szept 3, 2008
Sziasztok, csak emlékeztetőül..., eddíg: köbzoli-4, JZoli-4, Gory-4, Kocos-4, Lovas Gyula-4, Ricsi1992-10 (a kis kapzsi!), Norberto-5. A jelen állás szerint itt tart a GU50 igénylista. Holnap rákérdezek a foglalatokra is. Ja, szombaton (6.) börze!
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
Sajna nem tudok menni, talán jövőre

üdv
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Szept 3, 2008
, te aztán hosszú távban gondolokodsz! "Jövőre"-még csak szeptembe eleje van!
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
Nem tudok előbb
(#) kocos válasza 021 hozzászólására (») Szept 3, 2008
6AS7-et ne emlegesd előttem, ha kérhetem ....
(#) EcoPityu válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
Szívesen szomszéd...
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 3, 2008
Most én sem tudok kimenni 7-én István a király lesz itthon, és szombaton próba Majd huszonnemtom mikor..
Te Barna, a GU 50-eket sztem csak szeptember végén tudom elvinni! Így megoldható?
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Szept 3, 2008
Mondtam, hogy ragasztd meg...

Na mi lesz pénteken???
Vigyem a 807-eket is, kell??
Ja, és megnézted már a térképet???
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Szept 3, 2008
Akkor nem jöszz???

Színész is vagy, vagy fővilágosító???
(#) 021 hozzászólása Szept 3, 2008
Hol is lenne ez a börze? Kellene nekem is egy pár cucc...
(#) ngyzoli válasza lapose hozzászólására (») Szept 3, 2008
Nyugodtan behelyettesítheted az APX-ben a PL-eket a 6P45C-el,ha a 6,3V-os fűtést meg tudod oldani,de azért azt vedd figyelembe,h ez a cső majdnem 3A-ral fűt(darabonként!) az APX-ről nincs rajzom,de ha jól tévedek,a végcsövek 1ohmos katódellenálláson keresztül testelnek.csőcsere és bekapcs.után a műszerrel az 1ohmon kell feszt mérni,így követhető,h felfűtés alatt meddig mászik fel a nyug.áram,melynek utánállítására több,mint valószínű szükség lesz a megfelelő potikkal.ha nincs egyéb baja a gépnek,beszabályzás után már lehet is pengetni...
Következő: »»   227 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem