Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szia!
ECL82 nincs ,de van pár darab PCL82 bár szerintem már használt, ha érdekel megbeszélhetjük.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem: Van egy APX 100-as erősítőm, amit most beüzemeltem a fiamnak gitárerősítőnek egyenlőre dupla kimenőn keresztül. Kisebb hibái voltak plusz egy PL509-est kellett benne cserélni. Kiderült hogy csak egy darab volt itthon pluszba. Azt szeretném kérdezni hogy cserélhetem egy az egyben a ruszki sorvégcsőre vagy módosítani kell valamit benne. Persze a fűtés kivételével?
Rendben, még visszatérünk rá. Igazából az ecl lenne a jó...
Sziasztok! Nincs valakinek elfekvőben egy jó csöves fejhallgató erősítő kapcsolása? 32 ohmos fejhallgatóval használnám. Ezt találtam: link A gond csak az E88CC beszerzése, sajnos csak egy darab van..
Miből van több? Szerintem jó lehetne még a PCC88-189 is. Vagy esetleg az ECC85.
Ha a fűtés megkapja a maga 6,3v/2A-ját, akkor teljesen kompatibilis az EL-PL 509-519-el...Ez a 6P45sz már csak ilyen...
Azért a nyugalmi áramokat hangolni kell, főleg mert CCCP barátunk eléggé "szétszórt", paraméterek szempontjából.
én ezt találtam: fejhallgató erősítő 32-600 ohm közötti értékig jó
Szerintem , nem is érdemes keresned ezt a csövet 32 ohm -ra kevés , izmosabb cső kellene , 6AS7 és a többiek .., vagy trafós illesztés .
Nálam nem jeleníti meg a kapcsolási rajzot a gép... Az oldal a hibás?
Nem hiszem, mert nekem most is meg van nyitva.
nemhiszem.de itt a kapcsolási rajz,hátha itt megtudod nyitni!
Köszönöm a linkeket, a kapcsolások nem rosszak, csak a szövegből nem értek egy szót sem.. A második rajz szovjet csöveinek vannak európai megfelelőik? A 6N24P az végülis ECC88, de a 6N5P-ről fogalmam sincs(ECC redszerű az is). Mondjuk ezek szerintem is csak nagy torzítással hajtják ki a 32ohmost..
építsd meg szerintem amit linkeltem! egyszerű,és direkt 32ohm(vagy nagyobb ellenálású) fejhallgatókhoz készült! igaz hogy mono,de megépítesz kettőt egy lapra és akkor tudod stereoban hallgatni!
Gondolkodom rajta! A 6AS7 olcsóbb az elektroncso.hu-nál, mint az E88CC.
Bocs , most már többen is betettük..
...Remélem nem bántok meg senkit de az elektroncso.hu cikkeinek hangvételétől és az oldalon feltüntetett áraktól rosszullét kerülget.
...Igaz is! Nem kell valakinek KIT-ben a hétvégén összeeszkábált EL84 UL-PP monoblokkom? Anyag árban 90.000.- Ft? De van eladó PCL86SE 30e -ért! Egyszerűen utálom az ilyen szövegeket: Idézet: „A fűtés azonban maradt AC, váltóáramú, mert így jobbak a terei ez a tapasztalatom, még közvetett fűtésű csöveknél is. Így is megfelelően zajtalan, tehát nem indokoltak a különböző trükkök bevetése.” Erre a cikk végén: Idézet: „A hang: Sajnos nekem még nem sikerült meghallgatni, mert nem rendelkezem fejhallgatóval. A meghallgatásról, így majd a tulajdonosa vélekedik, amint eljut odáig, hogy a szerelő lapot dobozba rakja és meghallgatja.” No comment. Bocsi, nyugdtan moderáljátok ki, de már nem bírtam magamban tartani. Az elektronika egzakt tudomány, ami a fizika törvényein alapul és szerintem gusztustalan amikor valaki a félműveltségét illetve a termékek indokolatlanul magas árát akarja hókuszpókuszokkal meg ezotériával magyarázni. Idézet: „Itt is elmondható általános irányelvnek, hogy a réznek, és a vasaknak jót tesz ha kicsit pihennek felhasználás előtt. A kicsit itt természetesen olyan 30 évet szokott jelenteni, de minél öregebb annál jobb. Ezt azért érdemes átgondolni, mert a korai vasak és réz kábelek nem mindenben tudtak olyan technikai paramétereket mint a maiak.”
Már miért moderálnánk ki? Nincs ebben semmi olyan, korrekten megfogalmazott egyszerű vélemény valamiről, ennyi
Sziasztok, csak emlékeztetőül..., eddíg: köbzoli-4, JZoli-4, Gory-4, Kocos-4, Lovas Gyula-4, Ricsi1992-10 (a kis kapzsi!), Norberto-5. A jelen állás szerint itt tart a GU50 igénylista. Holnap rákérdezek a foglalatokra is. Ja, szombaton (6.) börze!
, te aztán hosszú távban gondolokodsz! "Jövőre"-még csak szeptembe eleje van!
6AS7-et ne emlegesd előttem, ha kérhetem ....
Most én sem tudok kimenni 7-én István a király lesz itthon, és szombaton próba Majd huszonnemtom mikor..
Te Barna, a GU 50-eket sztem csak szeptember végén tudom elvinni! Így megoldható?
Mondtam, hogy ragasztd meg...
Na mi lesz pénteken??? Vigyem a 807-eket is, kell?? Ja, és megnézted már a térképet???
Akkor nem jöszz???
Színész is vagy, vagy fővilágosító???
Nyugodtan behelyettesítheted az APX-ben a PL-eket a 6P45C-el,ha a 6,3V-os fűtést meg tudod oldani,de azért azt vedd figyelembe,h ez a cső majdnem 3A-ral fűt(darabonként!) az APX-ről nincs rajzom,de ha jól tévedek,a végcsövek 1ohmos katódellenálláson keresztül testelnek.csőcsere és bekapcs.után a műszerrel az 1ohmon kell feszt mérni,így követhető,h felfűtés alatt meddig mászik fel a nyug.áram,melynek utánállítására több,mint valószínű szükség lesz a megfelelő potikkal.ha nincs egyéb baja a gépnek,beszabályzás után már lehet is pengetni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |