Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello!
Esetleg egy rajz? - Lehet a kitöltési tényező olyan kicsi, hogy nem látszik. De a számláló látni fogja, ha megy. - Nem jó, a kapcsolás. üdv! proli007
Azaz a két föld között feszültség van?De ez meg hogy lehet?
Hello!
Úgy, hogy ha mind két készülék, a hálózathoz kapcsolódik, akkor a két készülék GND pontja között, feszültség különbség lehet. Ez, áramot folyahat, a GND vezetéken. Ez legtöbb esetben az összekötő kábel érnyékoló harisnyája. Ez az áram feszültséget ejt, amely sorba kapcsolódik a bemeni jellel. Azaz belehallatszik. Gondolj bele, millivoltokról van szó. üdv! proli007
astabil
R1 = 1-500K R2 = 2.2K c = 10 uF megint összeraktam... megint nem működik.... nemigaz hogy egy ilyen egyszerű dolog fog ki rajtam...
Sziasztok.
Nemrég megépítettem a potyo féle usb-s ICD2 klón 3. változatát. Az induktivitás melegedett ezért raktam bele egy 150 és két 100mikrohenris tekercset de még így is melegszenek. A másik kérdésem az lenne hogy írásnál a jumpert a Vpp és a Cmos-en közé kell rakni? Valaki segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Frecsko
Hali
mostvagyokitt sokido ota erdekel ez az egesz minden programozok jol delphi pascal es kics cben is es a nyomtato portot fujom ![]() Koszi valaszotokat Deviii ![]()
Hali!
Köszönöm válaszod! Azt hiszem ez a legvalószínübb, mivel ez a jelenség ha belegondolok csak akkor jelentkezett, amikor a PCI hangkártyába helyeztem be a jacket. Ha az USB-be, akkor nem. Üdv, Tech
Sziasztok, hirtelen nemtudtam, hogy melyik topikba írjam, új vagyok ezen a portálon
![]() Van 1 500VA 2x36V, 1 egyenirányító diódasorom: 2x10k µF 63V pufferrral, egy diódahidam ami böhömnagy teljesítményű (400W/15A, holnap megnézem, fejből nememlékszek), van 2db TDA7294es végdokom, ja és persze egy 2x15 diódából álló diódasorom amin 10.5Vot esik a feszkó(annó nemértettem mért, de sikerült túlméreteztetni a trafót), a kérdésem az lenne, h így ebben az összeállításban elbírja ez a trafó a két végfokot? Jah és a másik, ez az 500VA hány Wnak is felel meg? (toroid trafóról lenne szó) BTW ma építettem meg a trafóhoz az itt található lágyindító áramkört, ami egyben életem első SAJÁT alkotása, saját nyák, saját furatok... ![]() a segítségetek előre is köszönöm
Hello!
- A kondi, kb. 22msec alatt sül ki, azt a Led-en nem látod. (Főleg, hogy sötétre vált. A TV-t sem látod villogni pedig 50Hz az eltérítése, a szem integrálja. Nézd a perifériás látásod mezejében, akkor látni fogod talán) - Kicsit nagy az átfogás, ha a kondi szivárgási árama nagy akkor nagy R1 mellett már leáll. - Ha a kondi fordítva van bekötve, nem biztos hogy üzemelni fog. Legfőképpen ha tantál az illető. üdv! proli007
Hello!
Első lépés, hogy átmész a "PIC kezdőknek" topikba. Ha azt átolvasod, választ találsz a kérdésedre. De ezt üzenem Frecsko-nak is, mert Potyó ott szokott jeleskedni, itt kevésbé. üdv! proli007
oks koszi, csak van 1 kilo oldal es nemtudom melyikkel kezdjem meg nem a kezdo szintrol indul
![]()
Hello!
1. Igen, elfogja bírni! 2. Valamivel kevesebb mint 500W (valahogy >450W) ![]()
Woot, akkr jó köszike, igyekeztem mindent túlméretezni ezekszerint sikerült
![]() eszembejutott még vmi, van ez a 2x15diódából álló feszültségejtő diódasorom, ez ugye elvben némi terhelés alatt ejti csak a feszültséget, szal ha nincs rajta fogyasztó ugyanúgy 49V van a kimeneten, ha rákötöm a két végfokot, azoknak az üresjárati felvételük elég lesz ahhoz h annyit ejtsen a feszültségen, hogy nesüsse meg magát? V ha üresjáratban kap 49et az nemnagy gond neki?
Működik... összeraktam újra és működik. Nincs semmi baj azokkal az értékekkel amiket írtam. Valószínűleg a poti volt a hibás. Egyébként alu elkot használok, tantál egy kicsit drága lenne ilyen célra.....
![]() kössz
hali kérdésem lenne mit használhatnék LM317 li-ionos töltöhöz kell??
OFF:
Nem hiszek a szememnek. Ez nagyon ott van! ![]() ![]() ON:
Sziasztok!
Lenne egy bugyuta kérdésem... Szereztem egy 125W-os UV lámpát, aminek 12V kell. Volt otthon egy régi trafóm, de kicsinek bizonyult és csak nagyon gyengén világított. Jó lenne valami kicsi és olcsó megoldást találni a tápellátására... Vagy szerezzek egy 120VA-es toroidot 12V-os szekunderrel? Tudnátok segíteni?
Sziasztok, kérdésem lenne mit használhatnék
LM317-se ic helyett ? Li-ionos töltöhöz kellene. A laptopom ban votak ,de elszált az Csak az akku maradt..
Bocs, bevillant, hogy ha bontóból hoznék egy PC tápot, az megfelelne a célra?
Meg, de mi köze ennek a labortápegység témához?
Tényleg semmi!
![]() Elnézést, csak megszokásból írtam ide. Kérem a Moderátort törölje a hozzászólásaim! Üdv
Ez ok de a hangkártyának és a tápnak nem közös földje van?
A titok az, hogy nem egy pontban futnak ossze, hanem van valamekkora hosszusagu vezetekszakasz, ahol be- vagy kifolyhatnak aramok kozben, ez zavar be.
Ez kikapcsolva nem is latszik, tehat sima rovidzarat mersz a ket fold kozott, megnyugodva bekapcsolod, aztan jonnek a meglepetesek. Anno sokat szivtam ilyenekkel egy tap epitese kapcsan...
Hello!
Csak elvileg közös a föld. Az, hogy valami valamivel fémesen össze van kötve, még nem jelenti azt, hogy nincs közöttük potenciál különbség. ![]() Mert ahol áramok folynak, ott feszültség esés is van. És hát minnél nagyobbak az áramok..... Nézd meg a keresővel, hány hozzászólásban szerepel a "földhurok". Akkor látni fogod mi a probléma. Nagyon nem minegy, mit hova kötünk egy erősítőnél. KDMerster már kis értekezést is készített a témából. üdv! proli007
Én még nem talélkoztam vele engem csak az önindukció szivtott meg.Nem olvastam végig az ltp vezérlésről szóló cikket és nem raktam a relével párhuzamban diódát.
![]() ![]()
Sziasztok!
FETtel lehet astabil multivibrátort csinálni? lehet h hülye kérdés...de én most szívok a tranyókkal,mert nem írja el a 6 voltos 250 mA-es izzót a tranyó és nem villognak az izzók pedig adatlap szerint 800mA-t bírnak és már a sokadik tranyó mi nem hajlandó meghajtani az izzómat.(6V, 1.5W)
Ha a tranyó elbírná, a vezérlése nem jó. Nem lehet az, hogy túl nagy a bázisáramot korlátozó ellenállása, emiatt csak részben nyit ki? Rajz, illetve értékek kellenének.
Nem halogen az izzo veletlenul?
Egyebkent a rendes izzonak is mas a hideg- es a melegellenallasa. Egyebkent persze, siman. |
Bejelentkezés
Hirdetés |