Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ST151 végerősítő

Témaindító: Dzsoni, idő: Szept 5, 2007
Lapozás: OK   12 / 93
(#) sixtek válasza pmisi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Mielőtt kérdezel, olvass!
ST151 weblap
Itt világosan le van írva a válasz: értéke 47/50kOhm, karakterisztikája logaritmikus legyen.

Jó munkát!
(#) sixtek válasza pmisi hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Hűtőborda nélkül ne kapcsold be (még ekkora tápfesznél sem!), vagy legalábbis az előfeszítést beállító BD139-et termikusan kösd össze valamelyik végtranzisztorral (hőmegfutás elkerülése miatt).
Egyébként szép munka, gratulálok hogy megépítetted próbapanelon!
Ja és +/-18V-ot nem igazán ajánlom, +/-40V-ra lett tervezve, szóval legalább +/-30V kell neki a megfelelő működéshez.
(#) Istike88 válasza sixtek hozzászólására (») Okt 19, 2008 /

Hello sixtek! Régen hallottam felőled! Kérdésem az volna hogy van e szándékodban tovább fejleszteni az erősítőt vagy esetleg tervezel valami újdonságot?

üdv
(#) sixtek válasza Istike88 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Szia,

Igen!
Van néhány filléres módosítás amivel jelentősen növelhető az erősítő hangminősége. Szándékomban áll ezeket leközölni, de egyelőre nincs időm a nyák módosításához (pedig olyan picit módosul egyébként, hogy lehet hogy nem is módosítom inkább, ez a 2-3 apró módosítás az eredeti nyákon is könnyen kivitelezhető).
Szóval maradjatok gépközelben , ha kevesebb munkám lesz jönnek az infók!!

Üdv.!
(#) szabi83 válasza sixtek hozzászólására (») Okt 20, 2008 /

Várjuk az infókat
(#) jocko válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

infó?ezt probálta már vki ? irfp 240-9240??? .én igen.kevésbé melegszik,teltebb hangkép,nagyobb teljesitmény,kirájság plusz 1400huf-ról megy .sixtek: tényleg nagyon várjuk az infokat.én személy szerint legalábbis.amugy engem a kétvégtranyos változat is érdekelne,ha van ilyen. köszi elöre is.
(#) szabi83 válasza jocko hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Idézet:
„engem a kétvégtranyos változat is érdekelne,ha van ilyen.”

én úgy hallgatom.. Bővebben: Link
(#) jocko válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 23, 2008 / 1

hát ja.!!!néztem is a multkor,fel is tünt,és ugy látom nem is átbarkácsoltad,hanem uj nyákot készitettél.viszot ott fent a középsö bd alatt azokat a kerámia kondikat (100na) ha kicseréled mkt-ra akkor még jobb lesz,elvileg.....meg én szereznék inkább egy toroid trafót. 200watt 2x24 váltó elég kéne legyen erre a verzióra...
(#) szabi83 válasza jocko hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Ez így marad
(#) djhans hozzászólása Okt 23, 2008 /

Készülget az erősítőm. Csak végerősítő lesz. Szilveszterre kell elkészülnie. A paneleket már lepróbáltam egy másik tápról (+-35v) A rendes tápja +-42v lesz terheletlenül. Csatornánlént külön 200W toroid trafó és 2 db 10000u. A toroidokat 12V-os világítási trafókból alakítottam át hogy a szekunderüket áttekertem.

Majd ha kész leszek ráteszem szkópra és műterheléssel megvizsgálom mennyit tol le elfogadható torzításig.
(#) vtsoftware válasza djhans hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Vauvauóóóó... ez nagyon szuper lett. Nagyon szép.
Grati hozzá. Ha megkérhetlek dobsz fel képeket a www.st151.uw.hu-ra is?
(#) djhans válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 23, 2008 /

Feltettem a képet.

Ez egy nagyon egyszerű erősítő lesz. Az előlapon lessz minden mert a hátulja maga a hűtőborda. Lessz itt két fogóka az előlap két szélén. Középen egy pirosan világító billenőkapcsoló, alatta a földelt aljzat olyan ami a számítógépen van. Aztán lesz még két bemeneti RCA, a kimeneteknek meg két 6,3-mas jack.

Köszi

Csak a fene vinné el, nem jön be az oldal... nem oldalhiba. Uw-nél van h_lyén beállítva.

Ja-ja, most nekem sem jön be

Az a gáz hogy ha ezt az oldalt, ezt a hibaoldalt nem iktatom közbe akkor az oldal tlejesen hibaüzenetekkel jelenik meg. MySQL-re épül az egész... nem találtam jobb megoldást, csak ezt a hibaoldalt. :no:

De most ebbe az erőmbe vagyok "szerelmes" vagy legalábbis a hangjába.

Óóó, ez sem rossz...
(#) TyeDa hozzászólása Okt 27, 2008 /

Sziasztok!
Megépítem én is az ST151et, +-50Vra, persze végtranzisztorok cseréjével.
Mekkora olvadóbiztosítót tegyek be? 4A-es kevés? Gyors vagy lassú legyen?
(#) sixtek válasza TyeDa hozzászólására (») Okt 28, 2008 /

Szia!

5A-F (gyors) legyen!

Fotó jöhet ha van
(#) toroid hozzászólása Okt 30, 2008 /

Sziasztok.

Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi tranzisztor hamis-e?

Köszi

Kép 167.jpg

(#) vtsoftware válasza toroid hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Szerintem valószínű hogy Nem hamis.
Az ST gyárt TIP45 tranyót.

Amúgy "toroid"!

Azt hogy hamis vagy nem azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját.
Rákeresel, ha van találat akkor nagy valószínűséggel nem hamis. Én így szoktam...
(#) toroid válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Köszi a gyors választ

Szívesen
(#) sound.man válasza toroid hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Mennyiért vetted? Árából szerintem jobban rá lehet jönni, viszont az hogy hamis-e majd használat közbe derül ki 100%-ra.
(#) vtsoftware válasza sound.man hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Idézet:
„azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját”

Nem mondtam hogy így biztosra lehet menni

Szerintem az árán nem lehet biztosabban megtudni hogy eredeti vagy sem, mint hogy a gyártónak van-e róla adatlapja, és van-e róla információja.

Lehet hogy egyik boltban olcsóbb a másikban drágább.

Azt hogy mennyibe kerül azt a bolt dönti el, és nem hiszem hogy beleszámítják hogy eredeti vagy sem.
Vagy arra megy hogy a haszon legyen nagyobb, vagy olcsóbbért eladja csak vigyenek minál többet...
(#) toroid válasza sound.man hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Kb 360Ft, de szerintem is az üzlet annyiért adja amennyiért akarja, és ki tudja, hogy hány üzleten megy végig a gyártótól a vásárlóig.

Na igen, a többi terhelés ami rámegy az árra.
Akkor lehet hogy egy hamis - pl. "MEV" típusú - tranzisztort beszerez egy mittomén' pesti bolt 150,-Ft/db áron, és ebből vesz egy Hmv-helyi bolt, akkor már ráterhelik a szállítást, meg még más dolgokat.
És akkor lehet hogy én itt a Hmv-helyi boltban csak 350,-Ft-ért tudom megvenni. De ezt csak példaképp...

Úgyhogy szerintem még inkább a gyári adatlap mint az ár... De nyugi sound.man, nem balhékeltés/vitaindítás, csak vélemény!!!
(#) toroid hozzászólása Okt 30, 2008 /

Az St151-nél a hamis tranyók befolyásolhatják a nyugalmi áramot?
Már írtam erről a problémámról, de konkrét választ nem kaptam.
Nekem a kimeneten 20mv helyett 40mv van, BD tranyókkal és azt a választ kaptam, hogy hamisak és vettem most TIP35, TIP36-t.
De amúgy az egész működik.
(#) TyeDa válasza sixtek hozzászólására (») Okt 30, 2008 /

Köszönöm, beteszek majd akkora biztosítót.
A kapcsolásban a C7es 100µF-os kondin mekkora feszültség fordulhat elő legrosszabb esetben? Ut=+-50V
(#) Merida hozzászólása Okt 31, 2008 /

Sziasztok! Az itthon talált toroid trafó sima 48v-os és 25ow, kérdésem az lenne, hogy milyen módósításokat kéne tenni, hogy működjön az st151, persze a sztereó változatot szererném megépíteni. Arra gondoltam, hogy 2 trafóból kihozzam de az már +/-96 volt, és az sok.
Következő: »»   12 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem