Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Mielőtt kérdezel, olvass!
ST151 weblap Itt világosan le van írva a válasz: értéke 47/50kOhm, karakterisztikája logaritmikus legyen. Jó munkát!
Hűtőborda nélkül ne kapcsold be (még ekkora tápfesznél sem!), vagy legalábbis az előfeszítést beállító BD139-et termikusan kösd össze valamelyik végtranzisztorral (hőmegfutás elkerülése miatt).
Egyébként szép munka, gratulálok hogy megépítetted próbapanelon! Ja és +/-18V-ot nem igazán ajánlom, +/-40V-ra lett tervezve, szóval legalább +/-30V kell neki a megfelelő működéshez.
Hello sixtek! Régen hallottam felőled! Kérdésem az volna hogy van e szándékodban tovább fejleszteni az erősítőt vagy esetleg tervezel valami újdonságot?
üdv
Szia,
Igen! Van néhány filléres módosítás amivel jelentősen növelhető az erősítő hangminősége. Szándékomban áll ezeket leközölni, de egyelőre nincs időm a nyák módosításához (pedig olyan picit módosul egyébként, hogy lehet hogy nem is módosítom inkább, ez a 2-3 apró módosítás az eredeti nyákon is könnyen kivitelezhető). Szóval maradjatok gépközelben , ha kevesebb munkám lesz jönnek az infók!! Üdv.!
infó?ezt probálta már vki ? irfp 240-9240??? .én igen.kevésbé melegszik,teltebb hangkép,nagyobb teljesitmény,kirájság plusz 1400huf-ról megy .sixtek: tényleg nagyon várjuk az infokat.én személy szerint legalábbis.amugy engem a kétvégtranyos változat is érdekelne,ha van ilyen. köszi elöre is.
Idézet: „engem a kétvégtranyos változat is érdekelne,ha van ilyen.” én úgy hallgatom.. Bővebben: Link
hát ja.!!!néztem is a multkor,fel is tünt,és ugy látom nem is átbarkácsoltad,hanem uj nyákot készitettél.viszot ott fent a középsö bd alatt azokat a kerámia kondikat (100na) ha kicseréled mkt-ra akkor még jobb lesz,elvileg.....meg én szereznék inkább egy toroid trafót. 200watt 2x24 váltó elég kéne legyen erre a verzióra...
Készülget az erősítőm. Csak végerősítő lesz. Szilveszterre kell elkészülnie. A paneleket már lepróbáltam egy másik tápról (+-35v) A rendes tápja +-42v lesz terheletlenül. Csatornánlént külön 200W toroid trafó és 2 db 10000u. A toroidokat 12V-os világítási trafókból alakítottam át hogy a szekunderüket áttekertem.
Majd ha kész leszek ráteszem szkópra és műterheléssel megvizsgálom mennyit tol le elfogadható torzításig.
Vauvauóóóó... ez nagyon szuper lett. Nagyon szép.
Grati hozzá. Ha megkérhetlek dobsz fel képeket a www.st151.uw.hu-ra is?
Feltettem a képet.
Ez egy nagyon egyszerű erősítő lesz. Az előlapon lessz minden mert a hátulja maga a hűtőborda. Lessz itt két fogóka az előlap két szélén. Középen egy pirosan világító billenőkapcsoló, alatta a földelt aljzat olyan ami a számítógépen van. Aztán lesz még két bemeneti RCA, a kimeneteknek meg két 6,3-mas jack.
Köszi
Csak a fene vinné el, nem jön be az oldal... nem oldalhiba. Uw-nél van h_lyén beállítva.
Ja-ja, most nekem sem jön be
Az a gáz hogy ha ezt az oldalt, ezt a hibaoldalt nem iktatom közbe akkor az oldal tlejesen hibaüzenetekkel jelenik meg. MySQL-re épül az egész... nem találtam jobb megoldást, csak ezt a hibaoldalt. :no:
De most ebbe az erőmbe vagyok "szerelmes" vagy legalábbis a hangjába.
Óóó, ez sem rossz...
Sziasztok!
Megépítem én is az ST151et, +-50Vra, persze végtranzisztorok cseréjével. Mekkora olvadóbiztosítót tegyek be? 4A-es kevés? Gyors vagy lassú legyen?
Szia!
5A-F (gyors) legyen! Fotó jöhet ha van
Sziasztok.
Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi tranzisztor hamis-e? Köszi
Szerintem valószínű hogy Nem hamis.
Az ST gyárt TIP45 tranyót. Amúgy "toroid"! Azt hogy hamis vagy nem azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját. Rákeresel, ha van találat akkor nagy valószínűséggel nem hamis. Én így szoktam...
Köszi a gyors választ
Szívesen
Mennyiért vetted? Árából szerintem jobban rá lehet jönni, viszont az hogy hamis-e majd használat közbe derül ki 100%-ra.
Idézet: „azt te is meg tudod saccolni ha megnézed a gyártó honlapját” Nem mondtam hogy így biztosra lehet menni Szerintem az árán nem lehet biztosabban megtudni hogy eredeti vagy sem, mint hogy a gyártónak van-e róla adatlapja, és van-e róla információja. Lehet hogy egyik boltban olcsóbb a másikban drágább. Azt hogy mennyibe kerül azt a bolt dönti el, és nem hiszem hogy beleszámítják hogy eredeti vagy sem. Vagy arra megy hogy a haszon legyen nagyobb, vagy olcsóbbért eladja csak vigyenek minál többet...
Kb 360Ft, de szerintem is az üzlet annyiért adja amennyiért akarja, és ki tudja, hogy hány üzleten megy végig a gyártótól a vásárlóig.
Na igen, a többi terhelés ami rámegy az árra.
Akkor lehet hogy egy hamis - pl. "MEV" típusú - tranzisztort beszerez egy mittomén' pesti bolt 150,-Ft/db áron, és ebből vesz egy Hmv-helyi bolt, akkor már ráterhelik a szállítást, meg még más dolgokat. És akkor lehet hogy én itt a Hmv-helyi boltban csak 350,-Ft-ért tudom megvenni. De ezt csak példaképp... Úgyhogy szerintem még inkább a gyári adatlap mint az ár... De nyugi sound.man, nem balhékeltés/vitaindítás, csak vélemény!!!
Köszönöm, beteszek majd akkora biztosítót.
A kapcsolásban a C7es 100µF-os kondin mekkora feszültség fordulhat elő legrosszabb esetben? Ut=+-50V
Sziasztok! Az itthon talált toroid trafó sima 48v-os és 25ow, kérdésem az lenne, hogy milyen módósításokat kéne tenni, hogy működjön az st151, persze a sztereó változatot szererném megépíteni. Arra gondoltam, hogy 2 trafóból kihozzam de az már +/-96 volt, és az sok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |