Fórum témák
» Több friss téma |
A riasztónak épp az a lényege,hogy ne találd meg elsőre...
Milyen típusú is a jármű?
Ezen az oldalon találtam egy leírást, ami Piranha riasztóhoz való, de hogy a tiédben milyen típus van, azt nem tudjuk. Két előfeltétele van a programozásnak a szöveg szerint: meg kell találni a riasztó vezérlőjét (ennek már amúgy is ideje lenne), rajta egy leddel, illetve elvileg jár egy ötjegyű kód a vezérlőhöz, amit vagy ráírtak, vagy beleírtak, vagy csak egy felhasználói könyvecskén / kártyán volt meg, ami feltehetőleg már nincs is meg (?).
A program módba lépéshez a következő a feladat: akkusaru le, amjd fel, és megvárni, amíg kiszirénázza magát; gyújtás be, led világít; gyújtás ki, led elkezd villogni. Megvárjuk, míg annyit villog, amennyi az ötjegyű kód első számjegye, ekkor gyújtás be, gyújtás ki, és villogás a második számjegy szerint. Így folytatva beolvastatjuk mind az öt számjegyet, és ha sikerül, akkor két másodpercig gyorsan villog a led. Ekkor be kell vinni az 1, 1 kódot (megint a gyújtást kapcsolgatva, 1-1 villanásig várva), a második 1-es után rajtahagyjuk a gyújtást. Innentől van tíz másodperc a betanításra: távirányítót fél másodpercig nyomjuk, ugyanaddig elengedjük, és ha a vezérlő megtanulta, ezt szapora villogással jelzi. Ekkor ki lehet lépni program módból a gyújtás kikapcsolásával, vagy a 10 másodperc után megteszi automatikusan. Nem dughatták el ennyire azt a riasztót, csak fel kellene kutatni...
Én is amellett vagyok, hogy a motorházban kell lennie. Ahány autót eddig láttam azokban mind ott volt, méghozzá legfelül, jól látható helyen, hogy a szervízkulccsal könnyen hozzá lehessen férni. De láttam már házilag beszerelt riasztókat, amiket a műszerfal kormány alatti/mögötti részére nyomtak be jó mélyre. Elsőre nem is lehetett észrevenni. Szerintem ez a két hely a leg valószínűbb.
üdv
Lenne egy kissé macerásabb megoldás:
A szerénke(sziréna) vezetékeit,ill. a visszajelző led vezetékeit kell végigkövetni...
renault 19 1.8 16V 93-as géphez keresek motortéri kapcsolási rajzot!
renault 11 1.7 injektoros (F3N)-hez szintén motortéri rajz kellene! 06-70-530-5174
Keresd meg a márkaklubot,ők tudnak segíteni!
jól jönne egy müszaki leirás a piranhamhoz.megköszönném.
Az nem lehet,hogy a sziréna házába van beépítve a riasztó elektronikája?
A régi nekem olyan volt!
Sajna nincsenek ilyen leírásaim,viszont itt találhatsz ezt azt
az a bal kobold hogy sajna nincs azon az oldalon amit küldtél de azért köszi.van egyy kép a riasztó kulcsomról már itt fennt.van rajta egy szám 0682
ez szerepel a távin.
Ööö... Mi nincs azon az oldalon, amit linkeltem? Nem műszaki leírást kerestem, mert olyat úgysem találnék, hanem valamit a programozásáról.
Ha van kulcs, és van kód, kellene végre a központ...
tudom kobold.rendi töled.azon a linken sajna nem találtam ezt fajtát.
Tudom, hogy nem konkrétan ugyanaz, ezt talán írtam is, mindenesetre van esély a hasonlóságra, akár egyezésre is, sok gyártó szeret járt utakon haladni a termékfejlesztés során.
A csatolt képen lévő doboz a központ, azt kerítsd elő. Ha nem megy, előbb-utóbb már csak egy szakszerviz felkeresését tudom javasolni, sajnos.
az nem lehet sajna ,mivel csak egy piezzo nagyságú az egész
van egy kis kütyü az utastérben de semmi jel nincs rajta.ráadásul a képen látható távi megeggyezik az enyémmel, amit találtam dobozkát azon van egy ilyen csatlakozó,de abba nincs bedugva semmi.full analfabétának érzem magam.
sikerült a betanitása a riasztónak.ha valakinek kellene el küldöm szivesen.
Helló lehet, hogy tudok segíteni, de teljes rajzot nem tudok küldeni. Kellene a motorkód eleje pl: F7P-7** vagy F2N-7** na meg, hogy mi érdekelne: motorvezérlés bekötése?
Ha már ennyit törtük a fejünket rajta, megírhatnád ide, hogyan sikerült, és akkor legközelebb másnak egyszerűbb lehetne...
szerintem tuti gázos a másik távirányítóm.megszereztem a leirásást a piranha riasztóhoz.azt is leirják miként programozd de ez akkor sem mükszik.attól függetlenelküldöm bárkinek ha kellene.
FIGYELEM ! Az Ön által vásárolt készülék egy finom elektronikai rendszer. Kérjük a használat során védje erős fizikai és mechanikai behatástól!
Beázás illetve szakszerűtlen beszerelés okozta hibáknál a garancia megszűnik! Távvezérlők A riasztóhoz kettő darab két nyomógombos ugrókódos távvezérlő tartozik. Nagy gomb: Ki-be kapcsolás Kis gomb: Pánikriasztás Bekapcsolás A riasztó bekapcsolása a távvezérlő NAGY gombjának megnyomásával történik. Nyomja meg a gombot, a riasztó bekapcsol, amit 1 indexvillanás jelez. Ha valamelyik ajtó nem lett rendesen becsukva, akkor a riasztó a bekapcsolás után 3 beep hangot ad, ezzel figyelmeztet valamely nyílászáró helytelen állapotára. Kikapcsolás A riasztó kikapcsolása is a távvezérlő NAGY gombjával történik. Bekapcsolt állapotban, ha megnyomja ezt a gombot, a riasztó kikapcsol, amit 2 indexvillanás jelez. Ha a távollétünkben volt riasztás, akkor ezt a riasztó a kikapcsoláskor 4 indexvillanással jelzi. Opciós belső térvédelem kizárása Ha a riasztó bekapcsolását követő 5 másodpercen belül még egyszer megnyomjuk a távvezérlő ki-be kapcsoló gombját, akkor a rendszer kizárja az opciós belsőtér védelmet, feltéve ha azt opcióként csatlakoztattunk hozzá. Ezt a kizárási funkciót a riasztó 1 indexvillanással jelzi. A funkció csak egy bekapcsolási ciklusra érvényes, mert kikapcsolás után a készülék visszaáll az eredeti állapotra. Élesedési idő A riasztó a bekapcsolást követő 30. másodpercig élesedik. Ezt az állapotot a bekapcsolást követő 5 másodpercig a Led folyamatos világítása, majd 25 másodpercig a Led lassú villogása jelzi. A 30. másodperc letelte után a Led lassú villogásról gyors villogásra vált át, mely jelzi a riasztó beélesedett állapotát. Pánikriasztás Ha a riasztó kikapcsolt, vagy bekapcsolt állapotában megnyomjuk a távvezérlő pánik (KICSI) gombját, akkor beindul a riasztás. A készülék hang és fényjelzést ad 8 másodpercig, majd elhallgat. Élesedési idő alatt a pánik nem működik! Riasztás Bármilyen riasztást kiváltó ok esetén a riasztó rendszer 30 másodpercre bekapcsol, hangos riasztást ad és villogtatja az indexlámpákat. Ha meg akarja szüntetni a riasztást anélkül, hogy a riasztót kikapcsolná, nyomja meg egyszer a távvezérlő ki-be kapcsoló gombját. Ekkor a hangjelzés leáll, de a rendszer bekapcsolva marad. Automatikus indítástiltás Ez a funkció az utolsó ajtó becsukásától számított 30 másodperc múlva automatikusan védi a motort a beindítás ellen. A funkció működését a Led folyamatos világítása jelzi. Ahhoz, hogy el tudja indítani az autót, gyújtáson meg kell nyomni az autónak azt a gombját, amit a beszerelővel erre a célra külön leegyeztettek. Ekkor a Led elalszik és az autó indítható állapotba kerül. Ha nem akarja használni ezt a funkciót, akkor kérje a beszerelő segítségét. Automatikus bekapcsolás és visszaélesedés Ez a funkció csak akkor működik, ha előre be lett programozva. Automatikus bekapcsolás működése: A riasztó az utolsó nyílászáró becsukása után 30mp-el automatikusan bekapcsol(Jelzése 1 indexvillanás és ha programozva van, akkor 1 beep), de a centrálzárat nem működteti. Automatikus visszaélesedés működése: Ha a távvezérlővel kikapcsoljuk a riasztót, de egy ajtót sem nyitunk ki, akkor 60 másodperc múlva a riasztó automatikusan visszakapcsol, (Jelzése 1 indexvillanás és ha programozva van, akkor 1 beep), de a centrálzárat nem zárja le. Beep Ez a funkció csak akkor működik, ha előre be lett programozva. A riasztó ki és bekapcsoláskor képes hangjelzést is adni a következők szerint: Bekapcsoláskor: 1 beep Kikapcsoláskor : 2 beep, ha volt a távollétünkben riasztás akkor: 4 beep. Riasztó memória A riasztó a memóriájának köszönhetően képes ara, hogy megmutassa, hogy melyik érzékelője okozta az utolsó két riasztást. Kikapcsolt riasztónál tegyük rá a gyújtást, nyomjuk meg a ki-be kapcsoló (NAGY) gombot, majd vegyük le a gyújtást. A Led villogásainak számából következtetni tudunk a megadott táblázat segítségével, hogy melyik érzékelők riasztottak utoljára. Érzékelők Led villogások Nyílászáró védelem 2 Motorblokk 3 Feszültségesés érzékelő 6 Védelmi funkciók Nyílászárók védelme: Ajtók, csomagtartó és motortér kinyitását érzékeli. Motorblokkolás : Indítási kísérletet érzékelve, megszakítja a motor áramkörét. Automatikus indítástiltás: A riasztó kikapcsolt állapotában is lesz indításvédelem. Feszültségesés érzékelés: 3V-nál nagyobb feszültségváltozásra riaszt. Opciós belsőtér védelem: Az utastérben lévő mozgást érzékeli. Teendő elveszett távvezérlő esetén FIGYELEM ! NAGYON FONTOS ! Amennyiben elvesztette a riasztójához tartozó távvezérlőt, úgy haladéktalanul forduljon a termék beszerelőjéhez, vagy a javítás végző szervizhez, ahol az elveszett eszköz kódját kitörlik a riasztó memóriájából, megakadályozva ezzel illetéktelenek hozzáférését a riasztóhoz. Ezzel egyidejűleg beprogramozásra kerül az új távvezérlő. Tanácsok - Ha a riasztó működésével kapcsolatban bármilyen rendellenességet észlel, kérjük haladéktalanul forduljon a beszerelő szervizhez, vagy a termék importőréhez. - Soha ne nyúljon a bekötésekhez. - Ha a távvezérlő nem a megszokott távolságból működteti a riasztót, akkor elemcserére van szükség. - Motormosás előtt takarja le a riasztót, mert a nagynyomású víz tönkre teheti. PIRANHA 802S AUTÓRIASZTÓ Használati utasítás
Sziasztok!Van egy Rhino hl 44-es autóriasztóm Daewoo Nubiraba szerelve.Mikor elhoztam a kereskedőtől nem csinált semmit.Szétszedtem a sziréna részét nem találtam semmi hibára utaló jelet igy összeraktam.Azóta láss csodát ha a kulcsával bekapcsolom egyfolytában visít!A neten ilyen típushoz nem találtam semmit sajnos.Nem tudom mi lehet a baja...Ha esetleg tudnátok ebben segíteni nagyon megköszönném!
hello!
ez véletlenül nem olyan rhino,amiben egyben van a sziréna és a vezérlö is?
Mert nekem egy ilyen van és nem tudom a típusát,mert nincs rajta semmi.
Szóval Nekem is ilyen ugrókódos problémám lehet.Kikötöttem a risztó pozitívját és miután visszakötöttem,a távirányitó már nem müködtette,csak egyfolytában riaszt.szóval,ha valaki tudja,hogy az ilyet hogy lehet programozni,nagyon megköszönném.A hátulján egy potméter van,egy nyomógomb és egy piros led!Elöre is köszönöm!
Helló!
Igen,már olvastam ezt az ötleted és ki is próbáltam,de sajnos nem müködött!Pedig Tetszett az ötlet.Sajnos valami más lesz a megoldás.Azért köszönöm!
Sziasztok!Igen ez az a típus amiben egyben van a vezérlő és a sziréna is.A tápot még nem próbáltam levenni de ki fogom próbálni és meglátom mi lesz vele.Köszi az ötletet!Amikor levettem az egészet akkor is csak egyfolytában vísított...De hátha ez a megoldás bejön!
Szia!
Én úgy emlékszem rhino tanításához elég ha ráadod a gyújtást, és hosszan nyomva tartod a távkapcsoló gombját. Persze az is lehet, hogy nem kötötték be a gyújtásszálat. A színére már nem emlékszem, talán lila. Javaslom előbb méregesd ki próbalámpával. |
Bejelentkezés
Hirdetés |