Fórum témák
» Több friss téma |
Ha 40 V-ról akarsz világítani kb. 5 W-al, akkor veszel 3 db 12 V-s kb. 2W-os izzót és szépen sorbakötöd őket. Igy kapsz látszólag egy 36 V 6W-os izzót. Egy dologra nagyon kell ügyelni, hogy az izzók egyforma teljesítményűek legyenek, hogy a feszültségesés mindegyiken egyforma legyen. Ennek csak egy szépséghibája van : ha egyetlen izzó kiég, a többi sem fog világítani, mert megszakad az áramkör.
Tudom, hogy nem egy elegáns megoldás, de hidd el célravezető és nagyon olcsó és egyszerű.
Valaki ért az elektromos kerékpárok motojaihoz
Ez most kérdés, vagy kijelentés akart lenni? Egyébként felesleges volt 2x elküldened.
Valaki szedet már szét tornádó elektromos kerékpárt? Az elektronikájábban van egy pic 16f73 ic
és az nekem tönkre ment ,hogy véletlenül nem próbálkozot valaki annak a pic nek a kiirásával vagy valaki tud olyan programot irni hozzá? Ilyen az elektronika.
Nem szeretnélek elkeseríteni időnek előtte, de alszeg a PICbe írt program védett volt... De hátha!
Igen. Méghozzá elég jól. Én még nem hallottam arról, hogy valaki feltörte volna.
csak akkor miért irták akkor F sorozatba miért nem használták a C sorozatot .De ha valaki már próbálkozot a ki olvasásával az jó lenne.
egy kérdés ha a pic bedöglik, hogy nemcsinálja amit kell. minden része tönkre megy? vagy nem ?már olvasni se lehet belőle???
nekem van egy picem aminek ellszált 2 lába, de minden más működik...
akkor elvileg még lehet rá esély hogy ki tudom olvasni attól hogy men megy
Sziasztok!
A problémám pedig a következő! : Van egy 20"-os kerékpárváz amibe egy elektromos motort szeretnék beépíteni és egy vagy több akksiról működtetni. Egy motort sikerült szereznem, csak az a bajom vele hogy nemtudom hogy 42 Watt mennyire kevés hozzá meg ugye a motor fordulatszáma is elég nagy (2700 rpm) de arra már úgynéz ki hogy van egy áttételem és az meg lessz oldva. A másik kérdés hogy ha a motor kicsi, akkor miből lehetne egy nagyobbat kinyerni, mert igazából az volna ennek a célja hogy tuggyak vele repeszteni mint állat ( kb 40-et szeretnék elérni vele) és nem túl sokat értek a motorokhoz hogy mi a nagy és mi a kicsi.
Engem is érdekel ez a dolog. Szerintem bontóból hozd ami csak kell (nagyapámat ismerték, ingyen vihetek szinte bármit). Én az akkuscsavarozó akksiaira gondoltam (tölthető góliát elemek sorba)
. Hány voltos a motorod? Megtudhatnánk, mily' módon illesztetted a motort a kerékpárra? 42 watt??? hát ki kéne próbálni.
Hali!
Ez egy elég fura kialakítású váz, és nekem 2 variációm van. mégpedig hogy: 1. telljesen eltávolítom a bringáról a tekerésre utaló nyomokat és csak motorról megy az egész, és a pedálok helyett 2 kilépőt rakok a helyére lábtartóként. 2. megmarad a pedál, és a motor rásegítéssel működne, bár ezt még nemtom megoldani, egyenlőre
hátsó kerékre minden hogyan, nagy fogaskerék kell, még a motorra kicsi..
számold ki, hogy mennyi az ideális áttétel.. (fogszám elöl/háttul) ..20km/h-hoz, 40 el biztos nem fogmenni elektromos bicikli.. esetleg ha 230-at utána kötöd Az a 42W milyen motor? tegyél felróla képet esetleg üdv
Ez a motor, azt ne kérdezzétek miből lett kiszedve apukámtól kaptam.....
Egyébként a sebességet a feszkó, meg az áttétel növelésével/csökkentésével lehet növelni nem? u.i.: nem lettek v.mi faják a képek....
1ik képet töröltem, mert nem láttni semmit rajt.
jó ez a kis motor, ez vmi kis gyerek járgányban volt..szíj hajtással.. én sztem Idézet: „meg az áttétel növelésével/csökkentésével lehet növelni nem?” igen, csak ha nem bírja a motor akkor szépen leég...az Amperből biztos lesz elég, csak a motor nem bírja.. üdv
Nekem van egy kinai villamos roller -valami abban 250 w- 24v ,motor van .
Nah igen, ezen voltam kiakadva hogy az összes ilyen gyári cucc-ban 300w vagy afeletti motorok vannak, és ahhoz képest ez a 42 W semmit nem ér Sz.tem. Amúgy a motor egy hitachi gyártmányú DC motor, és van rajta fordulatszám visszajelző is .
Aztán találtam még itthon eldugva egy léptetőmotort is, csak arról azt mondták hogy nagyon gyenge ehhez... És mellesleg köszönöm válaszaitokat. Üdvözlet.
Egy 28-as kerék 2,2 m átmérőjű és kb 300/perc fordulat szükséges a 40km/h-hoz.
a másik az, hogy nem a P a lényeg, hanem a nyomaték. gokartot már láttam lada indítómotorral az elég nyomatékos a forulatszáma 500-800 között lehet, tehát 1:2 áttétellel meg lehet oldani a dolgot. elekronikai szempontból jó kihívás egy vezérlést összehozni. a H hídból kellene kiindulni amiről itt már volt szó. érdemes lenne megoldani a visszatáplálásos fékezést is. ha belevágsz szivesen segítek. Üdv: Szábbéz
Köszönöm segítőkészségedet!
Az önindító motoron én is gondolkoztam, de az nem túl jó mert, nincs "kenése", és leégne. Az önindítók csak rövid ideig bírják, épp ezért van hogy a kocsikban is csak nagyon rövid ideig mennek, épp csak egy pár másodpercig. Akkor 20"-os keréknél elég nagy fordulatnak kéne lennie nem? mert amit felraktam képet, annak a motornak 2700-as fordulata van, de az meg nagyon sok, és azt lentebb kell v.hogy szedni. Ezt vagy egy csigás módszerrel akarom megoldani ami áll egy csigából, és az a csiga pedig egy fogaskereket hajt, vagy pedig v.honnan egy viszonylag kicsi és könnyű szöghajtóművet kellene szereznem. ööö kb 20"-os keréknél mekkora az a fordulat amivel el lehetne érni az általam kitűzött sebességet? Idézet: „ööö kb 20"-os keréknél mekkora az a fordulat amivel el lehetne érni az általam kitűzött sebességet?” matematika... tanultad nem?? itt az ideje, hogy használd kell a kör kerülete és már kitudod számolni.. üdv :yes:
lehet h hülyeség de ez szerintem egy nyomtató motor, ami a fejet mozgatja, mert van egy ugyan ilyenem és azt személyesen boncoltam ki a nyomtatóból
csak az az egyetlen különbség, hogy azon csak 2 drót volt ha egy kis csiga kereket teszel a motorra, akkor dörzshajtással is mehetne
de az sem lehetetlen hogy egy erősebb távirányítós autóból van
Ez fénymásoló optikamozgatója. Gyenge a feladathoz.
Kicsit későn értem ide de itt v.ok
A motort pontosan nemtudom hogy miből való, de mintha úgy rémlene hogy egy fénymásolóból van . És van valakinek 5lete estleg hogy miben van elég erős motor ehhez a faladathoz?
senkit nem akarok megsérteni, de...
Sebi: Idézet: „ez egy fénymásoló optikamozgatója” válasz rá: Maffiozo: Idézet: „mintha úgy rémlene hogy egy fénymásolóból van” ...ez jó
hibásan olvastam el az előzö üzit, és azért lett így
Na de ne off-oljunk, hanem akkor v.ki aki tudná milyen motor lenne jó erre a célra, vagy esetleg ötlete van azt szívesen várom, és meghallgatom...
nekem van egy subaru ablaktörlő motor, ami elég erős, csak nem akarom felhegeszteni a vadi új bicómra a showderben már mutatták ezt a megoldást, elég egyszerű elkészíteni szerintem, és nem kell hozzá csiga, vagy valamilyen áttétel, hanem az eredeti lánckereket kell rászerelni, mert nincs nagy fordulatszáma(kb 1másodperc/fordulat) és ezzel el lehetne érni a 40 km/h-t??? az nem tudom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |