Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   19 / 177
(#) car1 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Nem rossz!
De az benne a hiba,hogy mindegy hogy milyen sorrendbe nyomod a gombot akor is nyit.
(#) kaqkk válasza car1 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Én ezt nem tapasztaltam csak sorrendben nyitott nálam!
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Azt nem vettem észre hogy ha fent marad +on akkor nem
nézi a sorrendet e láttál már olyat hogy egyszerre 5 nyomógombot megnyom valaki ? És a kombináció 5 gombját ? erre menyi az esély? De kijavítom mindjárt !

itt a javított változat köszönöm az észrevételt (több szem többet lát)

kódzár.PIC

(#) car1 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Igazad van!
Időközben én is észrevettem.

A riasztás kiírását a kijelzőre is megcsináltam egy kicsit korrektebb módon , most már nekem is tetszik

kódzár.PIC

(#) balada válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Én egy kicsit javítottam az lcd részén. (ha nem baj )

kódzár2.PIC

(#) kaqkk válasza balada hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

És a végleges változat most már nem javítgatom
már mindenre riaszt hibás kódra 2x es gombnyomásra
10sec alatt kell beadni a kódot én már nem fokozom tovább (lehetne de minek?) És most már alapon + ra vannak kötve a bemenetek ellenállással és gnd-re húz a nyomógomb

kódzár.PIC

(#) bankimajki hozzászólása Márc 2, 2009 /

Kérem valaki segíthetne rajtam, a parsic nevű progit elküldhetné mondjuk msn-en, vagy email-ben, adok érte mondjuk diablotorrent meghívót, mert 3 gépen próbáltam leszedni, de nem sikerül, sztem a szerver nem engedi, ha segítenétek én is aktív tagja lehetnék ennek a témának.
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Bocsi az előző írásért, már sikerült leszedni (4. próba) hamarosan kapcsolódom a témához.
(#) aderka hozzászólása Márc 3, 2009 /

Tegnap óta egy kicsit továbbvittem a kódzáramat! Feltöltöm nézzétek mi a vélemény róla!
Előre is köszi!

üdv: aderka

kodzar1.PIC

(#) Pioneer hozzászólása Márc 3, 2009 /

Sziasztok!
Kell készítenem egy érmebedobásra működő ajtót. Készítettem egy verziót, kérnélek benneteket, hogy nézzétek meg és ha hiba lenne benne, akár egyszerűbben is meg lehetne oldani kérlek szóljatok.
A működés a következő lenne: Több érmét is elfogad és ennek arányában annyiszor lehetne nyitni, ahány érmét bedobtak.
Az észrevételeket, tanácsokat előre is köszönöm.

Még egy kérdés: Frekvencia mérést hogy lehet megoldani PIC ben?

ermeajto.PIC

(#) Radpet válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Én sem vagyok profi de szerintem rakhatnál 1mp késleltetést a kapcsoló bemenetre.És még nem ártana pergésmentesiteni,pláne ha reed relés kapcsolóval oldod meg a nyitás érzékelőt.
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Kicsit módosítottam a programot. Szerintetek?

ermeajt2.PIC

(#) Radpet válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Én valami ilyenre gondoltam.Már csak azért ,hogy ne legyen gond a nyitási számokkal.(ha valaki azt hiszi befelé nyilik,vagy kifelé.Ránt tajta kettőt és akkor már kettőt vett be egy helyett)De lehet,hogy én gondolkodok rosszul.

ermeajt1.PIC

(#) kaqkk válasza Radpet hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Az ajtó kapcsolót mivel akarod megoldani?
mert azt láttam a progiban hogy ha az ajtókapcsoló
kapcsol ugyanúgy nyit a relé , tehát vagy valami stabil kapcsolót kell használnod ami nem kapcsol át pl attól hogy meglökik az ajtót , vagy a programban kell ezt kiküszöbölni . megpróbálok valamit "alkotni "az ügyben
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Egy picit belekontárkodtam engedelmeddel

ermeajt.PIC

(#) Pioneer válasza Radpet hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

az az egy sec-es időzítő nem igazán jó, mert ez egy forgó ajtó.
Itt a következő verzió, mert volt bár gyerekbetegsége az előzőnek. Remélem ez lesz a végleges. Ha van ideje, legyen szíves valami PIC guru nézze át.

Még egy kérdés: a 12c508 bármelyik lábát lehet be illetve kimenetnek használni? A lábak elnevezésének mi kell hogy legyen?

ermeajt2.PIC

(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Köszönöm neked a módosítást, viszont ennek még az a baja, hogy az ajtókapcsoló nyitni tudja a relét. Az előbb raktam fel egy verziót, ami talán jó lesz.

Nem talán, biztosan jó lesz .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

a 12f 508 at még nem használtam de , mondjuk a bemeneteket RA.0 RA:1 a kimenetet RA:2
névre kereszteld És nézd meg az adatlapján melyik az a 3 láb .
(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

Köszönöm az eddigi segítséged. A láb elnevezést csak azért kérdeztem, mert az adatlapján más van írva.

12C508.pdf

Valószínű hogy az 5-6-7 láb lesz a ki -be menet
a 2-3 a kvarc a 4 láb az mclr ezt én 1kohm al szoktam a +ra kötni
(#) aderka hozzászólása Márc 4, 2009 /

Üdv!
A Parsic "újabb" verziójába több PIC típus áll rendelkezésre? Jelenleg a 3.56v használom, ebben nincs benn a 16F887. Ugyanis mindenki csodálkozik azon hogy én miért a 16F877-es PIC-el játszadozom, mikor a 887-es fele ár és jobb is. Csak megnéztem és az én Parsic-omban nincs benn. Szerintetek is jobb lenne más PIC-re áttérni?
Ott kezdődik egyébként a történet, hogy a 16F877-es PIC-em megadta magát. A Kódzár programomat kipróbáltam és ment is, egy kicsit azomban mégis módosítani szerettem volna, és ujra akartam programozni, de ekkor már a PIC-emet csak olvastatni lehetett. A WinPIC800 felismerte az IC-t, a hardwer is rendben volt, ki is olvasta a programot, csak épp nem törölte és nem is tudtam bele uj programot irni. Ekkor mondták hogy vegyek 887-est .

üdv: aderka
(#) Szárnyas válasza aderka hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Szerintem a 3.6-os verzió sem kezeli a 887-et. Ha jól emlékszem egyszer azt írta dcsabi, hogy az újabb változatok, csak az A-s PIC-ekkel bővültek.
(#) aderka válasza Szárnyas hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Értem! Köszi
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

A kíváncsiság kedvéért megpróbáltam a 12c508 at
a lábai gp.0 gp.1 gp.2 így lefordította az mplab

ff1.PIC

(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Én is erre gondoltam, köszi.
Viszont most néztem, hogy a C-s PIC ek csak egyszer írhatók
Sikerült átírnom a progit 12f508-ra, viszont ezt a típust meg semmi program nem tudja írni
Tud valaki megoldást a 12F508 írására? A Pickit 2 -vel ne jöjjön senki, mert arra nincs pénzem
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

Közben rátaláltam a megfelelő programra.
Bővebben: Link
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 4, 2009 /

milyen programozód van?
az mp lab elég sok progizót ismer
és ingyen letölthető
Következő: »»   19 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem