Fórum témák
» Több friss téma |
Nem rossz!
De az benne a hiba,hogy mindegy hogy milyen sorrendbe nyomod a gombot akor is nyit.
Én ezt nem tapasztaltam csak sorrendben nyitott nálam!
Azt nem vettem észre hogy ha fent marad +on akkor nem
nézi a sorrendet e láttál már olyat hogy egyszerre 5 nyomógombot megnyom valaki ? És a kombináció 5 gombját ? erre menyi az esély? De kijavítom mindjárt !
itt a javított változat köszönöm az észrevételt (több szem többet lát)
A riasztás kiírását a kijelzőre is megcsináltam egy kicsit korrektebb módon , most már nekem is tetszik
Én egy kicsit javítottam az lcd részén. (ha nem baj )
És a végleges változat most már nem javítgatom
már mindenre riaszt hibás kódra 2x es gombnyomásra 10sec alatt kell beadni a kódot én már nem fokozom tovább (lehetne de minek?) És most már alapon + ra vannak kötve a bemenetek ellenállással és gnd-re húz a nyomógomb
Kérem valaki segíthetne rajtam, a parsic nevű progit elküldhetné mondjuk msn-en, vagy email-ben, adok érte mondjuk diablotorrent meghívót, mert 3 gépen próbáltam leszedni, de nem sikerül, sztem a szerver nem engedi, ha segítenétek én is aktív tagja lehetnék ennek a témának.
Bocsi az előző írásért, már sikerült leszedni (4. próba) hamarosan kapcsolódom a témához.
Tegnap óta egy kicsit továbbvittem a kódzáramat! Feltöltöm nézzétek mi a vélemény róla!
Előre is köszi! üdv: aderka
Sziasztok!
Kell készítenem egy érmebedobásra működő ajtót. Készítettem egy verziót, kérnélek benneteket, hogy nézzétek meg és ha hiba lenne benne, akár egyszerűbben is meg lehetne oldani kérlek szóljatok. A működés a következő lenne: Több érmét is elfogad és ennek arányában annyiszor lehetne nyitni, ahány érmét bedobtak. Az észrevételeket, tanácsokat előre is köszönöm. Még egy kérdés: Frekvencia mérést hogy lehet megoldani PIC ben?
Én sem vagyok profi de szerintem rakhatnál 1mp késleltetést a kapcsoló bemenetre.És még nem ártana pergésmentesiteni,pláne ha reed relés kapcsolóval oldod meg a nyitás érzékelőt.
Kicsit módosítottam a programot. Szerintetek?
Én valami ilyenre gondoltam.Már csak azért ,hogy ne legyen gond a nyitási számokkal.(ha valaki azt hiszi befelé nyilik,vagy kifelé.Ránt tajta kettőt és akkor már kettőt vett be egy helyett)De lehet,hogy én gondolkodok rosszul.
Az ajtó kapcsolót mivel akarod megoldani?
mert azt láttam a progiban hogy ha az ajtókapcsoló kapcsol ugyanúgy nyit a relé , tehát vagy valami stabil kapcsolót kell használnod ami nem kapcsol át pl attól hogy meglökik az ajtót , vagy a programban kell ezt kiküszöbölni . megpróbálok valamit "alkotni "az ügyben
Egy picit belekontárkodtam engedelmeddel
az az egy sec-es időzítő nem igazán jó, mert ez egy forgó ajtó.
Itt a következő verzió, mert volt bár gyerekbetegsége az előzőnek. Remélem ez lesz a végleges. Ha van ideje, legyen szíves valami PIC guru nézze át. Még egy kérdés: a 12c508 bármelyik lábát lehet be illetve kimenetnek használni? A lábak elnevezésének mi kell hogy legyen?
Köszönöm neked a módosítást, viszont ennek még az a baja, hogy az ajtókapcsoló nyitni tudja a relét. Az előbb raktam fel egy verziót, ami talán jó lesz.
a 12f 508 at még nem használtam de , mondjuk a bemeneteket RA.0 RA:1 a kimenetet RA:2
névre kereszteld És nézd meg az adatlapján melyik az a 3 láb .
Köszönöm az eddigi segítséged. A láb elnevezést csak azért kérdeztem, mert az adatlapján más van írva.
Valószínű hogy az 5-6-7 láb lesz a ki -be menet
a 2-3 a kvarc a 4 láb az mclr ezt én 1kohm al szoktam a +ra kötni
Üdv!
A Parsic "újabb" verziójába több PIC típus áll rendelkezésre? Jelenleg a 3.56v használom, ebben nincs benn a 16F887. Ugyanis mindenki csodálkozik azon hogy én miért a 16F877-es PIC-el játszadozom, mikor a 887-es fele ár és jobb is. Csak megnéztem és az én Parsic-omban nincs benn. Szerintetek is jobb lenne más PIC-re áttérni? Ott kezdődik egyébként a történet, hogy a 16F877-es PIC-em megadta magát. A Kódzár programomat kipróbáltam és ment is, egy kicsit azomban mégis módosítani szerettem volna, és ujra akartam programozni, de ekkor már a PIC-emet csak olvastatni lehetett. A WinPIC800 felismerte az IC-t, a hardwer is rendben volt, ki is olvasta a programot, csak épp nem törölte és nem is tudtam bele uj programot irni. Ekkor mondták hogy vegyek 887-est . üdv: aderka
Szerintem a 3.6-os verzió sem kezeli a 887-et. Ha jól emlékszem egyszer azt írta dcsabi, hogy az újabb változatok, csak az A-s PIC-ekkel bővültek.
A kíváncsiság kedvéért megpróbáltam a 12c508 at
a lábai gp.0 gp.1 gp.2 így lefordította az mplab
Én is erre gondoltam, köszi.
Viszont most néztem, hogy a C-s PIC ek csak egyszer írhatók Sikerült átírnom a progit 12f508-ra, viszont ezt a típust meg semmi program nem tudja írni Tud valaki megoldást a 12F508 írására? A Pickit 2 -vel ne jöjjön senki, mert arra nincs pénzem
Közben rátaláltam a megfelelő programra.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |