Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   265 / 2519
(#) Imi65 válasza kokmate hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Tönkremegy.
(#) gubík gábor hozzászólása Márc 15, 2009 /

sziasztok van kétféle végerosítom a tipusok STK405-12A es STK402-090 az adatok szerint 6 Ohmos reprókra vannak. akkor ezek 4 Ohmosra nem is jok?
(#) LGS94 hozzászólása Márc 15, 2009 /

Sziasztok van egy 100W-osnak mondott TDA 7294-es erősítőm ami nagyon búg ha csak 30%-os-ra veszem a hangerőt akkor is olya nagy búgása van , hogy nagyon hallani lehet és idegesítő.Mi lehet a probléma? A kapcsolást úgy oldottam meg, hogy ami a trafóra megy 230V azt az áramkört szakítom meg vele. És ha lekapcsolom a kapcsolót abban a pillanatban megszűnik a bugás de van még egy útóhang is ilyen susogás féle hang. A trafóm toroid ezért nem gondolom, hogy gerjedés lenne az oka nincs is hozzá még így sem közel hiába toroid és láttam képeket, hogy EI magos trafók az erősítő panel tövében vannak.
(#) V L válasza norbbie hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

norbbie -nak NEM!
A végtranzisztorok párhuzamos üzemeltetésekor a beta válogatásán kívül csak az emitterekbe kötött 0.22 ohmmal biztosítható a kb. egyforma áram. Továbbá fontos lenne a nyugalmi áram megfelelő beállíthatósága, és a termikus visszacsatolása, én a két 1n4001 helyett egy BD 139-et + trimmert tennék be ahogy az szokásos.
Üdv. VL
(#) anonym1s hozzászólása Márc 16, 2009 /

Sziasztok.
Erdekelne a hozzaertok velemenye arrol hogy melyik lenne jobb vetel a ket erosito kozul.
Az egyik egy Denon AVC-A10SE
Bővebben: Link

a masik egy Pioneer RX-V1700 errol ket link is van:

Ja meg egy kerdes. Miert kell egy erositore HDMI meg egyeb video ki/be menet?
(#) Imi65 válasza anonym1s hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Nekem Yamaha jelenik meg, nem Pioneer, de ez nem is lényeges. A Denonról készült fedlap nélküli fotó egyértelművé tette, hogy nekem soha nem lesz ilyen - szerintem szükségtelenül agyonbonyolított - készülékem. Mi a frászkarikának kell egy lakásba 5x125W?
Egy kis kitérő, a házimozisoknak. Az emberi hallásmechanizmus alacsonyabb intenzitású hangok esetén kevéssé érzékeli a magas, és főleg a mély hangokat. Ez azért alakult így, mert az emberre nézve a mély hangok általában veszélyhelyzetet jelentettek (Pl. mennydörgés, stb.). Ha ezek kisebb intenzitással jelentkeztek (távolabb voltak), akkor ezek gyakorlatilag már nem jelentettek veszélyt, tehát szükségtelen volt hallani (mivel ez felesleges izgalmi állapotba hozta volna az egyedet). A filmkészítők ismerik eme tulajdonságát hallásmechanizmusunknak, éppen ezért kezdték a filmekben a mély hangok intenzitásának emelését. Ezzel a filmnéző tulajdonképpen át van verve, mert felesleges izgalmi állapotba hozzák, amiért még fizet is, nem is keveset. A helyzet teljesen megegyezik a vidámpark hatásmechanizmusával (ti. ott is félelmet generálnak a furcsa, nem megszokott testhelyzetek, mozgások), csak annyi a különbség, hogy legtöbben filmnézés közben erről mit sem sejtenek. Tehát, bátran kijelenthetjük, hogy a házimozi rendszerek a valóságban soha nem hallott mennyiségű mélyhangot generálnak. Ha megfigyeljük pl. a közlekedés zaját, majd ugyanezt filmen, akkor azt kell tapasztaljuk, hogy "Az USA-ban ( a filmek többsége onnan származik) minden személykocsiba Diesel-mozdony motorja van beépítve" Persze, kinek a pap, kinek a papné, kinek a sekrestyés....
A video ki/bemeneteket is kezeli (váltogatja a műsorforrás választó kapcsoló, valamint a képernyőre is feliratokat generál, kábelerdőt létesítve a készülék hátlapján. Nekem egyik sem kéne, én maradok a klasszikus sztereó rendszereknél. A TV-t filmestől/ adásostól 6 éve száműztem a szobámból, és kicsit sem hiányzik. Pedig volt nekem is házimozim, még '97 környékén.
(#) Robi85 válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Üdv.

Egy képet tudnál beszurni, hogy a tápot hogyan kötötted be? Meg az egészről ugy ahogy most van, arról is kéne kép. Hátha jobban tudnak segiteni mások. Nálam is a táp volt a bajos.
(#) LGS94 válasza Robi85 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Igen küldök egy képet. Azt nem említettem, hogy úgy növeltem a trafóm feszét, hogy a toroidra tekertem rézdrótot lehet ez is a baja de tudtommal ez olyan mintha a trafó lenne tekercselve.
(#) csezoli21 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Heló
Nem igazán értek a trafókhoz, ezért gondoltam megkérdem tőletek jártasabbak vagytok a témában, van egy rossz mikrosütő, és az van ráírva hogy 850W os! akkor gondolom abban van egy 850W os trafó, ha azt áttekercseltetném, úgy hogy jó legyen az erősítőhőz azzal működne megfelelően? vagy mindenképp toroidot kell vennem? csak azért gondoltam erre mert így olcsóbban kijönne, de csak akkor foglalkozom ezzel a trafóval, ha nem megy a hangminőség kárára! szerintetek?
(#) CIROKL válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Idézet:
„van egy rossz mikrosütő, és az van ráírva hogy 850W os! akkor gondolom abban van egy 850W os”
Nos a mikrohullámú sütő trafója az sajnos nem igazán jó ilyen jelegű feladatra ! Mert az gyárilag heggesztet és a primer tekercs is úgyvan tekerve hogy a gerjesztése túlvan méretezve ! Mivel ez alapból csak hűtéssel használható mert nagyfeszt állít elő . Viszont esetlegesen a vasmagját azt talán még föl lehet használni , ha szét tudod szedni nagyobb roncsolás nélkül ? Totális áttekeréssel Újj primer Újj szekunder .
(#) LGS94 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Valaki segítene nekem is?

A bemenetnek a GNDjét ugye nemkötötted be a csillagpontba? Eléggé kuszák a vezetékek, nem nagyon lehet kivenni belőle valamit is.

Ahová a táp GND-je megy arra a csillagpontra gondolsz? Ha arra akkor nem.

Árnyékolt vezetéket használtál a bementhez és a potihoz? Ugynézem nem azok. Vagyis a képen ugy látszik mintha nemaz lenne. De lehet hogy rosszul látok.
(#) sound.man válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Az eleje és a hátulja fém a doboznak?
(#) anonym1s válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Ja bocs, azt en irtam el. Yamaha a masik.
Kossz a valaszt, bar a dontest nem konnyitette meg. Az emberek nagy tobbsege meg (koztuk en is) a jelek szerint szereti azt a "felesleges izgalmi allapotot" amirol beszelsz, mert nem kis penzeket aldoznak ilyen cuccokra.

Senki masnak nincs velemenye az emlitett erositokrol?
(#) anonym1s válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

En nem igazan ertek a dologhoz, de itt a forumon tobb helyen is olvastam hogy a kabelezes eleg fontos dolog. Azt ajanljak hogy a kabeleket osszecsavarva, (tehat hogy egyben legyenek) a legjobb elvezetni a helyukre. A te erositodben meg ossze-vissza lognak a kabelek. Egy probat meger, ugysem kerul semmibe.
(#) LGS94 válasza sound.man hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Nem nem fém.

Igen belül nem árnyékolt a veszeték a dobozban de a a számítógéptől a dobozik árnyékolt vezetéken megy.Ja és Jack RCA átalakítót használok és azon van két kimenet jobb bal és mindegyik pl front háttér sub és center egy jack aljzatban van és ezeken ha csak egy csatornán szól szépen a másikon búg és nagyon halkan szól a zene benne.
(#) Directors válasza anonym1s hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Hali!

Én sem tudok túl sokat mondani ezekről az erősítőkről de a Denon-ról még rosszat soha nem hallottam.Én a helyedben azt venném meg.

Akkor először cseréld ki a vezetékeket árnyákoltra a dobozban, és használj RCA aljazatot az erősitőhöz. Szerintem ott lesz a hiba, mivel alapból árnyékolt vezetékkel szokták megoldani a bemenet és az erősitő közti csatlakozást.
(#) Robi85 válasza anonym1s hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Nekem egy Technics SA-DX950 van ami papiron 5*100watt. Bár kétlem hogy annyi lenne. Házimozihoz minek az 5*125Watt nem értem. Én még a 100wattot se használom ki. Igaz nincsenek valami szuper hangszóróim hozzá, de a hangja tökéletes. Egyikel se jársz rosszul véleményem szerint. Bár egyikről se tudok semmit szinte, de nekem első látásra a Denon jobban bejön.

Rendben de már RCA aljzatot használok az erősítőhöz.Így csak a kábelt kell cserélnem.

Okés. Esetleg majd kábel csere után egy DVD lejátszóval probáld ki, mert hátha a számitógép hangkártyája zavarja be.
(#) anonym1s válasza Directors hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

En is ugy tudom hogy a denon nagyob nev, de sajat velemenyem szerint ebben a kategoriaban mar nincs szamottevo kulonbseg a hangminosegben. Inkabb a megbizhatosag es a "hasznalhatosag"-ban lehet nemi kulonbseg. Amugy en is a denon mellett maradnek, csak az zavar hogy az mar egy 10 eves tipus, mig a yamaha csak 3 eves.
(#) djgombi válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Borzasztó messze van a gratz híd a pufferektől!!
Azt a lehető legközelebb kell elhelyezni, hogy a puffereket töltő áramok ne keltsenek zavart. A csillagpontba kell a dobozt is földelni. A bemeneti kábelt biztos cseréld le árnyékoltra. Könnyen kiderítheted hogy az-e a baj:
-Bekapcsolod az erősítőt feltekered félhangerőre és közelíts az ujjaddal a bemeneti kábelhez a panelnál. Ha erősödik a búgás akkor az a gond
(#) dolfin hozzászólása Márc 17, 2009 /

Üdv

Tud valaki olyan erősítő kapcsolást adni, ami IC nélküli? (csak tranyó, ellenállás, kondi) 10-20W max, nem kell több.

Köszi
(#) norbbie hozzászólása Márc 17, 2009 /

Üdv!
Van egy fisher erősítőm STK-0100-as ic-vel az egyik oldalán a hangfalkimeneten 30V-ot mértem, előfordulhat hogy az Ic mellett más is tönkrement benne vagy ha kicserélem az ic-t akkor működni fog?

STK0100.gif

(#) djgombi válasza dolfin hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Egy 20 wattos nagyon jó hangú erősítő RAJZA.
(#) LGS94 válasza djgombi hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

oké kösz a segítséget.
Következő: »»   265 / 2519
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem