Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Forrasztásgátló maszkos nyákot készítettem. (Egyébként haverom tervezte, és valami autós kommunikációs szabványhoz kell neki tesztelésre.)
Ha lehet, egy kicsit bővebben a maszkról!
Köszi a dicséreteket srácok. Tegnap sajna elég sötét volt már a szobában mikor lőttem a képeket. Még az lemaradt a leírásból, hogy a doboza egy régi videóból készült.
Hát még egyszer szolva ámulatba ejto dolog
![]() ![]() ![]() a dekodereiddel mi a helyzet? a kicsi12f629es mukodik? a merges is jo lett,hogy megy? az én kézivezérlom iránt is van jo érdeklodés, a pozsonyi borzén is jopáran megismernek végette. de a háttérvilágítást fejlesztenem kell. csak azon akadtak el,hogy magyarul ír ki mindent. a szlovák sem nagy gond mondtam nekik. veszodnek a multimausszal én meg mosolygom rajtuk.
Működik a 12F629-es, és a 16F872-es MERG es is. A MERG féle dekóderben terhelésszabályozás is van! Majd egyszer egy saját dekódert is össze kéne hozni, bár amilyen jól működnek ezek, lehet hogy nem érdemes vele görcsölni, max a tanulás miatt. Hogy ON is legyek: a feliratozás úgy készült hogy A4-es etikett cimke papírra kinyomtattam a szövegeket, majd az egészre ragasztottam egy cellux fedő réteget. Azután ollóval feldaraboltam. Az se zavart be hogy volt olyan felirat ami etikett határra esett, mert a cellux fedőréteg szépen egyben tartja, nyugodtan lehet felragasztani. Kicsit nehéz lehúzni a védőréteget ilyen apró cimkékről, de csak türelem kérdése az egész.
a mergesben be tudtad állítani a terhelésszabályozást?
az én kézivezérlomnek is úgy készult a feliratozása! fotopapirra kinyomtattam, utána be lett vasaltatva, és kétoldalas ragasztoszalaggal ami lehellet vékony ráragasztva. és jol néz ki! ha van turelem az ember csodákra képes!! ![]()
Üdv!
Ezt most nem én építettem, de büszke vagyok az alkotójára! ![]() Szombaton Andrea nap volt, erre a jeles alkalomra megleptem a Szerelmem (aki szintén eme szép név viselője ![]() Életében először csinált ilyet, de segítséggel nagyon ügyesen megépítette a kis középhullámú rádióvevőt, ami próbakor elsőre megszólalt. ![]() Szerintem, ha kedvet akartok csinálni a párotoknak is a hobbihoz, akkor érdemes ezzel a rádióépítő készlettel meglepni szívetek hölgyét, az eredmény garantált! ![]() A képeken a kis rádió születése követhető nyomon.
És íme a végeredmény!
![]() A készülékben kuriózum a hangolásjelző deprez-műszer, ami a hangolásra segítésen kívül a modulációs mélység függvényében picit "himbálja" is a mutatóját, jól demostrálva az amplitudómoduláció lényegét. ![]() A rádióvevő lelke egy TA7642 egyenesvevő IC (tranzisztortokban, 3 lábú), a 32ohm-os kis hangszórót egy BC547 hajtja meg. A mindössze egy darab 1.5V-os ceruzaelemmel aZ MR1 Kossuth Rádió élvezhető hangerőt produkál. Sötétedés után pedig, a középhullámú terjedésre jellemzően, több külföldi adó is hallható a kis ferritantennájával. Videó hamarosan! ![]()
Elkészűlt a rezonáns kapcsitápom. kb.: 500w-ot ad le. 2x50V az üresjárási fesz, max terhelésen 2x43V. A meghajtó fetek IRF840 egy pici, dobókocka méretzű bordával 120 fokosak, tehát még éppen jól érzik magukat.
Elkészűlt a 120W-os oflline tápom, etd29 trafóval, UC3842-vel 40V max terhelésen 37V kimenőfesz. Hozzá a két AB-osztályú komplementer végfokom relés túlterhelésvédelemmel, ami erről a feszről kb.: 40W-ot ad le 4 Ohmra.Hát a hangja nem High-end, de eladni jó lesz. Idézet: „kívül a modulációs mélység függvényében picit "himbálja" is a mutatóját, jól demostrálva az amplitudómoduláció lényegét.” Pontosabban a Solti adó energia takarékoskodó áramkörének működését. Ha kicsi a kivezérlés, csökkenti a teljesítményt. Előre dolgozik, azaz a műsort késlelteti, a késés hallható az URH adással összehasonlítva.
Sziasztok, végre kész lettem az erölködőmmel.
Egy TDA2030-as ic van benne.
Nagyszerű!
Egy valami szúrja a szemem: Az IC túl hosszú vezetékkel van kikötve! Ez gerjedést, zavarokat okozhat! Legyen a hossza jóval rövidebb, vagy tedd bele a panelba. A TDA jókis IC, nem melegszik, alig fogyaszt, mégis egész jó hangja van. üdv
majd rövidebbre vágom a vezetékeket.
egyébként kezdő vagyok, és ez az első erölködőm.
Gratulálok, csak így tovább, és sok sikert!
üdv
Szép lett, de nem kellene árnyékolt huzallal huzalozni a ki és bemenetet? Szépen állnak mint a cövek, de bandázsolva is szépek, meg ennél a huzalsűrűségnél a rögzítetlen is elnézhető. No meg a későbbi (ne kelljen) javításnál is könnyebb kiemelni a panelt.
IC-t nem drótozni !!! , hűtésre figyelni, és ha ha nem is kell de lehetőség szerint elszigetelni a bordától.
(egyébként jó kis kütyü a 2030, nekem ilyen muzsikál a gép mellett ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |