Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   104 / 608
(#) Mityu60 válasza zoka hozzászólására (») Júl 2, 2009 /

Szia Zoka!

Teljesen igaz.
Én néztem az Eagle-t régebben, és megköszöntem a lehetőséget .
Ma ültettem be az alkatrészeket a NYÁK-ba.
Mit mondjak, a 2db nagy kondi kicsit necces volt (hozzá kell tennem ezek 63V-osak).
A táp is meglesz remélhetőleg nemsokára.
Majd csak egy jó kis "hang továbbítására alkalmas eszközt" kellesz keríteni .
(#) zoka válasza Mityu60 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Szia!

1 nyákot építettél, vagy sztereó lesz ?
50V kondi is elég lett volna, eredetileg ahhoz lett tervezve a nyák, a 63-ast valóban necces lehetett betenni.
És milyen trafód lesz, hány watt és 2 x hány volt AC-ben ?
(#) Mityu60 válasza zoka hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Szia Zoka!

ááá, ez nem lesz sztereó, először működjön simán egymagában, ha minden ok, akkor lehet meg kellene majd próbálni a sztereót is.
Tudom, hogy elég lett volna az 50V-os kondi is, de a boltban, ahol összeszedtem az alkatrészeket, ott csak ilyen volt.
Hát a trafóról még nem tudok semmit se. Ha minden igaz, akkor valamelyik nap lesz megbeszélve, hogy mi, hogy, merre, meddig.
Ha meglesz, akkor azt is megmondom majd.
Csak, hogy lásd, mennyire volt necces (mondjuk, ez nem biztos, hogy így egészséges).

DSCF2302.JPG

(#) NeoCorteX válasza Mityu60 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Emlékeztet a WTC-re.
Csak nehogy ugyanaz legyen a sorsa
Csini lett. szvsz ha be bírod szerelni baj nem lehet belőle hogy ilyen. Persze ha nem zár valamit rövidre meg ilyenek. Az IC hátra fűt. Ettől gerjedni tán nem fog.
(#) Mityu60 válasza NeoCorteX hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Szia NeoCorteX!

WTC? Rövidítésekben nem vagyok otthon.
Köszi szépen, én is remélem, hogy minden rendben lesz.
A hűtőbordát meg majd megkapja, ha minden meglesz. .
(#) szabi83 válasza Mityu60 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Idézet:
„WTC? Rövidítésekben nem vagyok otthon”

szomorú, World Trade Center, 2001. szept. 11. ?
(#) Mityu60 válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Üdv szabi83!

Én kérek elnézést.
Hirtelen nem tudtam hova tenni.
(#) tibi1988 hozzászólása Júl 3, 2009 /

HALI

Azt akarom kérdezni hogy az IC-k hány °C-ra mehetnek max amin még nem halnak meg?
Meg ha megcsinálom a hőérzékelős ventihűtést az kb hány °C-nál kapcsoljon?
Valami tippet adhatna valaki....

TyTy
(#) NeoCorteX hozzászólása Júl 3, 2009 /

World Trade Center - a kéttornyú amerikai épület ami merénylet áldozata lett.
beelőztek
(#) NeoCorteX válasza tibi1988 hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Adatlap szerint 145°C nál van thermal shutdown. Van benne hővédelem ha jólemlékszem.
Inkább azt csinálnám a helyedben, hogy normál hallgatási hangerőn megnézném milyen meleg - ide állítva a venti bekapcs hőfokát - és fölötte kapcsoltatnám be. Vagy lassan járatnék egy ventit. Egy 12cm pcházhűtő venti 5V-on szinte hangtalan.
(#) Mityu60 válasza NeoCorteX hozzászólására (») Júl 3, 2009 /

Üdv!
Tudtam, csak a rövidítésből nem jöttem rá elsőre.
(#) csernus01 hozzászólása Júl 4, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Vettem kettödarab erosito modult pa-70 (nem reklam de ilyet: http://www.retelektronika.hu/DataSheets/98_EGYS%C3%89GCSOMAGOK/..._...31.pdf) ami uge egyenkent mono es ha ketot oszepakolok az szereo lesz. Na ez igy idaig minden szep es jo. Mukodik is. Csak ha bekapcsolom az erositot akkor van egy alap zugas ami nekem anyira nem baratsagos. Vegulis ha nincs mas ez van, ezt kell szeretni. De tudna valaki valami okosat mondani hogy ezt hogy lehetne kikuszobolni???
Elore is koszonom!!!
(bocsanat hogy nem irok ekezeteket)
(#) martin96 válasza csernus01 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Tudom tegyél rá nagyobb puffereket legalább 6800uf-ot
(#) csernus01 válasza martin96 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

őőő magyaran akkor azt a ket elektrolitkondenzatort ami most (1000µF/50V) azt csereljem ki legalabb 6800-ra?
Bocsanat ha hulyeseget kerdezek Meg sajnos elege hobbi szinten vagyok :S
Es kulonben akkor miert lesz jo? Mar hogy ertsek is valamit?
Koszonom hogy valaszoltal! Amugy te is jartal igy?
(#) péter70 hozzászólása Júl 4, 2009 /

Sziasztok! Elkészültem a TDA7294-es hidalt erősítővel.
Ki szeretném próbálni de nekem csak Labortápom van ami csak Pozitív és Negatív.És azt nem lehet megoldani,hogy a GND is benn legyen? Ja és van egy kapcsolóm a képen látható az megfelel a mute/stby szabályzásának?
Előre is köszi
(#) Bassmester válasza péter70 hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

A mute "funkciót" érdemes már rögtön a nyákon elrendezni, akár a maratás előtt egy filctollal
De ha szükséged van mute gombra, akkor bármilyen kapcsoló megteszi. Szimpla tápról nem tudod beüzemelni. A kipróbáláshoz csinálhatsz osztót, de úgy nem tudnád terhelni.
(#) zoka válasza csernus01 hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Szia!

Ami a panelon van 1000µF/50V, azt ne cseréld ki !
Az jó úgy, ahogy van.

A puffer az más dolog, az a táp része. Ott hány µF kondid van? Van rajt kerámiakondi ? Vagy esetleg van egy képed a teljes tápról ?

De szerintem nem ott van gond.
Amikor próbáltad, gondolom hangfal rá volt kötve, és mi volt a bemeneten?
Próbáld meg, úgy, hogy a bemenetre nem kötsz semmit. Úgy is "zúg" ?
Ha úgy is, akkor próbáld meg rövidre zárt bemenettel.

Na egyenlőre ennyi, majd mondd el mi történt
(#) Zsolt_HUN hozzászólása Júl 5, 2009 /

Sziasztok!

A TDA 7294 erősítőhöz akarnám építeni ezt a tápegységet:
(csatolt fájl)

Kérem hogy aki tudja írja le légyszíves ehhez a kapcsoláshoz ezekhez az adatokat:
D1 (? típusszám[ok])
D2 (? típusszám[ok])
C1 (? érték[ek])
C2 (? érték[ek])
(#) Amarton válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Jobban jársz ha ezt a két diódás egyenirányítást elfelejted.
Szerintem használj 2 db graetz hidat (~15A), vagy graetz kapcsolásban 2x4 diódát.
A diódák jó ha tudnak 5A-t. Puffernek meg pár tízezer µF/50V.
(#) Bassmester válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Ez egy előerősítőhöz még elmegy, de végfokhoz nem jó :no: Ha megterheled, elmászhat a szimmetria.
(#) martin96 válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Énis így használltam de a trafóm leégett.
(#) Kovidivi válasza martin96 hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Nem hinném, hogy a kapcsolási rajznak, és annak, hogy leégett a trafód, egymásból következő dolgok lennének...
(#) Zsolt_HUN hozzászólása Júl 5, 2009 /

Sziasztok!

Két TDA 7294 erősítőhöz milyen tápegységet ajánlotok?
(Kérlek küldjétek el a kapcsolási rajzát)
(#) djgaby válasza Zsolt_HUN hozzászólására (») Júl 5, 2009 /

Hello.
kb 2x30v legyen.
egyenirányítsd és lesz megfelelő táp a 2 végfokhoz.
és legyen legalább 300VA-s.
(#) tothy92 hozzászólása Júl 6, 2009 /

Hali!

A TDA1563Q végerősítőnek a bemenetei +;- ágába hogyan kell a hangkártyából érkező jack-et bekötni? A földet a negatívra, a jelet a pozitívtra?
http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/files/tda1563q_2.pdf - itt az adatlapja
(#) csernus01 válasza zoka hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!
Hat elöször is azt kell elmeselnem hogy hogy jutottam ehet a ket modulhoz hogy jobban ertsd. Volt vagyis van egy technics SU-V4A tipusu erositom. Amibe stk8050 tipusu vegfok valo. De mivel eredeti japan gyartmanyut leheteten szerezni es az utangyartott kinaiak meg sorban haltak meg ezert gondoltam nem tul gazdasagos igy a zenehallgatas. Ezert ugy dontottem (dontottunk ismerosommel) hogy azt a ket stk-t helyettesitem ezzel a ket modulal es minden jo lesz.
Hat...... valojaban nem lett rosz igy mert jol szol nincs ezzel sem gond csak az az alapzaj zavar ami van. Szoval ez a tortenete a rendszernek.
De hogy a kerdeseidre is valaszoljak hatha rajosz vagy valaki rajon velemire:
Ha jo kondit neztem akkor az 8200uF
A tap is elegge nagy ranezesre Papiron azt irjak hogy felveteli teljesitmenye ennek az erositonek 580W
Igen hangfal volt rakotve es az zug. Bemeneten volt sokminden tuner, cd-, kazetta-, deck de ha nem kotok ra semmit akor is zug sajnos
Van meg valami otleted???
En arra tipelek: mivel ezeknek a kis moduloknak kell fold is es mind a kettonek van adva nem keletkezhetett foldhurok? De ha megis az van azt hogy szedem ki? Mert a fold csak kell mind a kettonek nem?
Köszönöm a valaszodat!
Irj meg ha van otleted. Vagy ha van valakinek valami uj gondolata. Koszonom!
(#) csernus01 válasza csernus01 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Jaj azt elfelejtettem hogy a rovidrezart bemenetet meg nem probaltam ki. Azt ha a ket RCA veget oszeertetem az elegge rovidrezaras lesz neki? Nem lesz abbol gaz? Inkabb megvarom hogy irjatok.
Koszi
(#) zoka válasza csernus01 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!

Akkor így már nem olyan egyszerű a helyzet. De én mindenképpen azt vizsgálnám meg először, hogy ez a modul rendben van-e.

"Bemeneten volt sokminden tuner, cd-, kazetta-, deck de ha nem kotok ra semmit akor is zug sajnos"

Amikor próbáltad, gondolom a modul egy az egyben be lett építve a régi végfok helyére, tehát csak át lett kötve a táp, bemenetdrót stb...?

Na most, legelőször is próbáld meg a "nem kötök rá semmit" dolgot úgy, hogy ne az erősítő RCA-jára nem kötsz semmit, hanem már eleve ennek a modulnak a bemenetére nem csatlakoztatsz semmilyen vezetéket.

Várom a fejleményeket!

Üdv!
(#) lapose válasza csernus01 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!

Ha egy modulra gondolunk, akkor annak két föld bemenete van: egyik a teljesítményföld a tápegység felől, a másik pedig a jelföld.
Be van kötve mind a kettő? Esetleg kösd le a jelföldet a bemenetről, és próbáld ki úgy.
(#) zoka válasza lapose hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Hello!

Akkor lényegében én is ezt tanácsoltam, kíváncsian várjuk, mi fog történni
(remélhetőleg néma csend)
Következő: »»   104 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem