Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hi
Szeretnék egy PC ventilátor szabályzós kütyüt csinálni, találtam is amihez kell a lm317-es Ic. Nem lehet ezt kiguberálni valamiből?? Tippeket várnék
sziasztok!Lenne egy kérdésem van egy Tda7293 al szerelt erösítönek látszó valamim,késöbb lefotózom csak épp lemerült az elem,valaki tudna segiteni a bekötésében? mert nem találom a bemenetet illetve a kimenetet.elöre is köszi képet késöbb rakok fel.
itt a 2kép sajnos nagyon rossz a minösége nem tudok mit csinálni vele.
Üdv!
Ismét én. Most esett le egy komolyabb probléma. Megint táp hiány. Ha ki is cserélem a PC táp -12Vos ág diódáit, akkor is csak +/-12Vos tápfeszt kapok. Nekem meg +/-24V kéne... :S Hát igen, ha nem figyelek... Na most már nem is tudom mi is legyen... Ha már új táp is kell, akkor több értelmét látom +/-40Vosat építeni/beszerezni. Építeni is szívesen építenék, de a tápokkal kapcsolatban egyre jobban összezavarodok. Egy hozzászólásban azt olvastam, ha nekem +-40V kell akkor ehhez +-32Vos trafó kell + pufferkondik? Hogy is van ez? Van valakinek egy +-40Vos 10Aes táp kapcsolási rajza? SB
Köszönöm a segítségeket! Remélem nem könnyen adja majd magát
, köszönöm, csak kicsit konkrétabban, tvt stb.
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy trafóm bontott.Ezeket tudom róla! 3 kimenet+GND - 5V AC - 16V AC - 27V AC Egy labortáphoz szeretném használni melléklet. Gondolom még ki kell mérnem az áramot de nem tudom hogyan.Egyáltalán menne 16 V ról vagy 27 V ról az nem baj hogy nem 0-24. A LÉNYEG hogy mérjem meg a leadott áramot!
Sziasztok!
Igazából ez nem is annyira kezdő kérdés, de gondolom itt lesz a legjobb helyen. Szóval ötletet szeretnék kérni egy ventillátor kicentírozásához. Lézer showt-t épitek, és a ventilátor közepén van egy kör alakú tükör. Mivel ez a tükör kézzel lett kivágva és nincs is tökéletesen középre felrakva ezért egy kicsit rázkódik. Hogy tudnám én ezt kicentírozni? Régebben úgy csináltam, hogy kivettem a forgó részét a ventilátornak és a tengely végére állitottam. Mindig láttam merre dől el és igy elég pontosan, szinte tökéletesen meg lehetett csinálni. De ez most nem az a fajta ventilátor, amit szét lehet szedni. A próbálgatáson kivül van valakinek valamilyen ötlete?
Köszönöm a választ!
Egy kicsit javítalak ez egy műholdvevő trafója csak az én hibám nem írtam le az elején. Így is illik rá a válaszod?
Hát nem tudom hogy mérjem le belsejében lévővasat de egyben 670g
Na lemértem! Mélység 32.7mm
Szélesség 19.5mm Magasság 27mm
Szervómotort szeretnék szerezni. Boltban ahol láttam, elég drága.
Valamiből kiszerelni esetleg? Mibe raknak ilyet?
Értem de hány voltos izzókat 230V ?
Így ahogy a mellékleten vagy félre értem
Köszönöm szépen a segítséget megyek kimérni ha találok 24v-os izzót!
Üdv!
Nem találtam 24 V izzót nem lenne jó 2db 12V 20W sorbakötve ? UI:A nyákot leforasztgadhatom nem? Úgyse kell egyenirányítás hisz ott a dióda híd a tápon.
Szerintem jó a 2x12V 20W... Mert 20/12 vel az 1.sok6 7 Ennyi áramot vesz fel egy izzó de ha sorbakötöd 24 V ról ugyanennyi áramot fog felvenni. A feszültség a kétszeresére nő az áram nem változik akkor a P is kétszeresére nő. 2P=40W
a mikrohullámú sütöben ugynevezett mika lemezről van szó. ez egy csillám lemez, amit pl. tranzisztor és a hűtőborda közé szoktak rakni szigetelésnek. itt is szigetelés szerepe van, csak nem elektromos, hanem "machanikus". a rezgéskeltő csatornája és a belső tér közé rakják, hogy ne kerülhessen szennyeződés a csatornába, mert ez mint rövidrezárt hurok, feszültség indukálódik benne. ez történik, amikor szintén szennyeződés hatására (ez lehet pl. víz is) elszenesedik ez a lemez. ilyenkor elegendő az elszenesedett réteget lekaparni, mert a szén vezeti az áramot, így akkora örvényáramok keletkeznek, aminek a hatására elkezd szikrázni. Ha már nincs meg a lap folytonossága, annyira elvékonyodik, akkor ki kell cserélni.
Szép estét mindenkinek!
Láttam itt egy hirdetést Bővebben: Link Azon akadt meg a szemem hogy Idézet: „folyadék kristályos magas sugárzókat tettem bele” Az lenne a kérdésem hogy ez milyen? Köszönöm a választ! Üdv!
Sziasztok!
A kérdesem a következő lenne: Szeretnék építeni a motoromba LED - es világítást. 12 db kék LED - et szeretnék működtetni, a mellékelt rajz szerint . Az akksi 14.4 V - os . A fórumon található program segítségével kiszámoltam a szükséges előtét ellenállást , így 47 ohm 3 W - os ellenállás kell. Szerintettek ez az ellenállás bírni fogja az akksi áramerősségét? A másik kérdésem hogy hány amperes legyen a biztosíték ? Ilyen LED - eket szeretnék használni. A segítséget előre köszönöm!
Sziasztok!
Ma regisztráltam, azért írom ide a kérdésem, mert nem vagyok biztos abban, hogy nem tették már fel. (átnéztm a DVD-vel kapcsolatos témákat) Na szóval a kérdésem: Van egy Elta 8891-es DVD lejátszóm. A gondom az, hogy RW-s lemezt nem játszik. Lehet állítani valamit rajta, (akár sw-esen) hogy lejátsza, az újraírható lemezeket? Köszönöm a választ!
Köszönöm a válaszod!
Én egy 1A biztosítékra gondoltam. Szerinted elég lesz? Az új rajzot csatoltam. Így gondoltad az ellenállások bekötését?
Szia!
Én a LED-eket nem párhuzamosan, hanem sorba tenném..
Nem. Nem lehet. Én legalábbis nem tudok róla, de szerintem tuti, hogy nem lehet. Azért írtam le ennyire hosszasan mert a nem, csak 3 karakter és 5 alatt nem engedi a rendszer elküldeni az üzenetet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |