Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ENC28J60 ETHERNET vezérlő használata
Lapozás: OK   7 / 17
(#) levy_k válasza potyo hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Láttam a logban... Úgy sejtem ua. a fősulira jártunk... Egyébként mekkora a kereslet ilyen mikrovezérlős cuccokra felénk, mert kicsit off marketnek találom, nincs aki megfizesse...
(#) potyo válasza levy_k hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Én Újvidékre jártam a FTN-re, nem Szabadkára. Amúgy nemigazán van kereslet, vagy csak engem nem talált még meg. Mint mindennel, ezzel is az a baj, hogy egyedi gyártásban szinte a munkadíj az, ami adja az árát valaminek. Aztán meg ha az ember mond egy egyébként reális árat, akkor elszörnyednek rajta.
(#) levy_k válasza potyo hozzászólására (») Szept 25, 2009 /
 
Nekem is ez a tapasztalatom, inkább vesznek vmi kínai vackot és azt alakítják át, aztán sóhajtoznak hogy egy éven belül tönkrement az "eszköz"... Ingyen pedig senki sem szeret dolgozni...
(#) qwer85 hozzászólása Okt 5, 2009 /
 
Üdv!
Mi a véleményetek erről: Bővebben: Link ? Egy távoli lámpát szeretnék vele vezérelni, helyi hálózatban úgy hogy parancsokat küldök neki (fényerő változtatás bekapcs. kikapcs.). Érdemes ezt megépíteni vagy nézzek körbe a ethernetes PIC-ek körében?

ui.: olcsó alkatrészekből kellene megvalósítanom (kb. max 1000ft), mivel láttam az ENC tud SPI-t ezért 18f14k50 vagy f690-el csinálnám (ja és a lényeg az lenne, hogy karakterláncokat tudjak küldeni amit feldolgoz)
(#) potyo válasza qwer85 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /
 
Szerintem ezresből nemnagyon jössz ki. Úgy 3000 az, amiből egy kontroller meg tud jellenni a hálón. Microchip gyári demók között van a kávégép távoli vezérlése, abból kellene kiindulni (Webwend demo app vagy valami ilyesmi néven).
(#) levy_k válasza qwer85 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /
 
1000-es ből? Mikrovezérlőstől mindenestől? Nem fog menni... Maga a mikrovezérlő 3x ennyi + a sallang...
(#) pepe33 hozzászólása Okt 6, 2009 /
 
Olyan vezérlőt célszerü használni amiben venne van az ethernet vezérlő is.
Pl. 18f97j60
(#) qwer85 válasza pepe33 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Ez igaz, de a 18f97j60-hoz még kevés a tudásom, azonkívül ha jól tudom csak TQFP tokozásban van azt meg igen nehéz forrasztani, meghát tiszta pazarlás egy 80lábú pic egy lámpához

Bővebben: Link itt is van egy hasonló, SPI interfészes, ami azért előnyös mert a mikroC-ben kifejezetten vannak SPI-s ethernet parancsok, (SPI_ethernet_doPackage() stb..) ha nem találok egyszerűbbet megépítem ezt, szurkoljatok hogy működjön....
(#) pepe33 válasza qwer85 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Igen de kb. 1000 ft a pic és kb 1000 az etehernet vezérlő.
>>Ethernetes picet már kb 1000 ért vehetsz.<<
Nézd meg a linket.
(#) levy_k válasza pepe33 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Nem kötekedés képp, de adok neked 1000Ft és vegyél már azon nekem 1 beépített ethernetes vezérlőt itt a környéken, mert a Microchip oldalán szépek és jók az árak, de a "volume pricing" alatt minimum 1000 darabot értenek. Nekem úgy is jó ha a maradék 999-et megtartod.
(#) pepe33 válasza levy_k hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
PIC18F66J60-I/PT TQFP..............cse 160 850 Ft + Áfa

Szóval igazad van kicsit nagyot mondtam mert kicsit több mint 1000. (www.chipcad.hu)
(#) levy_k válasza pepe33 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Érdekes, hogy nem ez a lista van az előző hsz-edben, de mind1...
Yah meg a posta megint annyi
(#) pepe33 válasza levy_k hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Én mindig a legnagyobb vezérlőt szoktam megvenni az adott családból , mert vannak benne tartalékok a késöbbi fejlesztések esetére , és alig drágább , de ha az ár számít akkor nem kötelező ezt tenni.
(#) levy_k válasza pepe33 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Nekem itthon pihen a fiókban pár 87J60-as, mert most egy AVR + külső HW-s TCP/IP stack-vel "játszom" a sebesség miatt. Egyébként én sem szoktam spórolni ha van miből költekezni, csak ezt a megrendelőknek nehéz beadni...
(#) pajti2 hozzászólása Okt 7, 2009 /
 
Nahát, újra él az ethernet topic?

Nézem a ferritmagos tekercset. Az anno 93-01-70 lomex cikkszám úgy tűnik mára nem létezik.

Nekiestem a hálózati alapoknak, és jelenleg azon filozok, hányféle dolog történik, ha összedugok switchen egy 100-as gépet, meg egy 10-est. Otthon van valaki a hálózati alsó rétegek lelkivilágában ilyen szinten ?
(#) pajti2 hozzászólása Okt 7, 2009 /
 
Ja igen, kerestem (volna) normális adatlapot az enc-ről, de biza nem találtam. A pic-el egybeépített típusokban (pld pic18f97j60) van automata csomag szűrés is, ami elég rendesen segítség a hálózati sallang leszűrésben, és elvileg pár fajtáját az enc is viszi, de nincs róla infóm, pontosan hogyan is? Anélkül ugyanis az enc minden hulladékot átküld, és kvázi a szemétbe fullad bele a pic soros bemenete.

Valaki tipp?
(#) pipi válasza pajti2 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /
 
a switch megoldja
(#) potyo válasza pajti2 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /
 
Itt találsz adatlapot.

Idézet:
„hányféle dolog történik, ha összedugok switchen egy 100-as gépet, meg egy 10-est.”


Azt nemtudom, hányféle történik, de routerre (amiben ugye van switch) rádugtam a PIC-et, nem történt semmi különös, ment a kommunikáció.
(#) icserny válasza qwer85 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /
 
Idézet:
„mivel láttam az ENC tud SPI-t ezért 18f14k50 vagy f690-el csinálnám”

Az egy dolog, hogy ezek tudják az SPI-t, de a memóriájuk egy kicsit kevés lesz a TCP/IP kezeléséhez. Javaslom, előbb alaposan nézz utána, hogy mit kell a programba begyömöszölni (én sem tudom, de ezzel kezdeném!), s utána válassz hozzá mikrovezérlő típust! Ha költségoptimalizálással is kombinálod, akkor nagy valószínűséggel a PIC18F67J60 fog kijönni...

(#) pajti2 hozzászólása Okt 7, 2009 /
 
Nem lennék biztos benne, hogy az csakugyan költséghatékony. Csak TQFP tokozásban van. Alapból másmilyen technológiai környezet kell hozzá. Amit nyernél a vámon, duplán veszted a réven.
(#) pajti2 hozzászólása Okt 8, 2009 /
 
Ebben a topicban a 4. oldal alján @jon (épített egy példányt 2620-al) panaszkodott valami router gondra. Van valakinek tippje, egyáltalán mi fordulhatott elő ott ? Csak jellegében.
(#) pajti2 hozzászólása Okt 15, 2009 /
 
Lomexben kétféle LAN csatit találtam. Az egyiknél a ledekhez képest a lábak felfelé vannak, vagyis design szempontból az nem egy panel tetejére, hanem az aljára való. Elég vicces. A másik normális, csak az meg SMD. Furatosból normálisat tud valaki valahol?
(#) levy_k válasza pajti2 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
(#) pepe33 válasza pajti2 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
A lomexban vettem 10/100/1000-est. BOTHHAND gyártmány. Jól müködik, nem smd , ledek is vannak rajta.
Tipusa: LA1S109-43(M)LF
(#) pedro08 hozzászólása Okt 21, 2009 /
 
Szakdolgozatomban egy soros-ethernet átalakítóval végezhető feladat megoldását szeretném kifejteni csak nem nagyon van ötletem h mit is csináljak.Van egy Tibbo gyártmányú eszközöm.Ha vkinek van olyan ötlete ami egy főiskolai szintnek megfelelő lehet szivesen venném.Köszi!
(#) TavIR-AVR válasza pedro08 hozzászólására (») Okt 25, 2009 /
 


Minden olyan eszközt amit távolabb kell vinni (pl. a világ végére) és soros az eredeti felülete - na az mind érdekes lehet. DE: ez csak telepíted és megy. Egy szakdolgozat/diplomamunkának halovány.

Nálam pl. van egy fórum, ami hasonlóan indult...Atmega32-vel Embedded web server+ videó interface
Aztán lakás komplett verérlő lett belőle...

Én a dolgozatban elindulnék a soros-ethernet átjáró, Fix és dinamikus IP problematikájából és a végén a tibbo onallo programozására mennék tovább (beágyazott webszerver, minialkalmazás (pl. 1Wire hőmérő, I2C óra, LCDvel (I2C portbővítőn az LCD). esetleg ha van internet, akkor NTP szerverről lekéri a Tibbo az órát és LCDre kirakja. A SW relatív egyszerű és van egy atomóra szintű LCD-s órám. Innen csak egy lépés az SPI busz és a MP3dekóderIC használata (TibboWEBalkalmazással)....

Nesze neked ötletbörze


U.i.: De hol van ebben az ENC28J60 chip?
Végülis azzal is megoldható akár a soros átjáró (ekkor a PC oldal megírása is rád vár). De a PC oldalon ekkor UDP vagy fix IP-s csomagok HTTP kérésen vagy HTTP küldésen keresztül kell menjen... Erre AVR-re van jócsomó minta és HW is (én AVR keretén belül a TUXGraphics alapú ENC28J60+ENC28J60 kombináció Bascom, Arduino vagy C irányát venném célba).
Igaz ebben nincs Tibbo modul...
Viszont árban ~a fele
(#) pajti2 válasza pedro08 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /
 
Ötletbörze:

1. Távoli printer hálózatra illesztése, aminek csak soros port kimenete van. Mondjuk ehhez meg kellene virtuális soros port driver windows oldalra. Esetleg valahonnét kotorni lehet ilyet, de hát az vagy lesz, vagy nem lesz. Több oldalon kell hozzá programot fejleszteni.

2. Pénztárgép adatainak átküldése hálózaton (a legtöbbje soros porton csatlakoztatható nyomtatóra is elküldi a kinyomtatni való számlát). Afféle hálózatos fekete doboz. Ehhez nem kell virt driver, mert a hálózati kommunikációt C#-ben is megírhatod, és te magad kezeled a saját formátumodban átadott adatokat. Kotorászás helyett ehhez programozni kell majd, de azt is inkább csak windows oldalon, mert pic oldalra van tcp/ip stack támogatás. Igaz pic oldalhoz is nyulkálni kell majd, ha nem is túl sokat.

3. Ne soros portot akarj hozzákötni. Azzal igazából sokkal több a meló, mint első ránézésre hinnéd. Köss hozzá az enc-hez egy hőmérőt. Mindegyik picben van legalább egy 10 bites A/D, és van hozzá lib support is. Hálózati hőmérés pld valahol gépházban, tetőtérben, akárhol. Épp csak rádrótozol a picre egy hőszenzort. Összedolgozod a webszerver kóddal, kirakod weblapra. PC oldalon nem kell hozzá programozni. PIC oldalon se túl sokat. Alkatrészekből sima pdipeseket is használhatsz, a nyákot is olcsón megúszod.

have fun
(#) pajti2 hozzászólása Okt 26, 2009 /
 
TCP/IP stack: kellene nekem hozzá valami udp szerver master demo. Létezik ilyen?

Igazából milliónyi kérdésem lenne, de egy normális példa progi majdnem mindet meg tudná válaszolni.
(#) pajti2 hozzászólása Okt 28, 2009 /
 
Van egy kis forráskód anomália, vagy a libben, vagy a stack kódban, esetleg a C30-ban - nem tudom eldönteni.

A tick.c-ben 33F-nél jön elő, ahol a TickInit()-ben tölti az interrupt prioritást:
  1. IPC1bits.T1IP = 2;      // Interrupt priority 2 (low)

Erre a kódra csak ds33-nál fut rá az #if-ek miatt, a többinél nem jön elő.

A 33F doksi szerint a T1IP az IPC0-ban van. Az IPC1-ben a T2IP van. Minthogy a prioritásnak van egy alapértelmezett értéke is, igazából működési zavart nem feltétlenül okoz, de azért csak meg nézném már, hol is van definiálva ez az "IPC1bits". Viszont az a vicc, hogy nem találom a headerekben

Hol a bánatban van?
(#) potyo válasza pajti2 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /
 
Én úgy nézem, hogy erre épp akkor megy rá a fordító, ha nem a C30 van kiválasztva.

  1. // Enable timer interrupt
  2.         #if defined(__C30__)
  3.                 IPC0bits.T1IP = 2;      // Interrupt priority 2 (low)
  4.                 IFS0bits.T1IF = 0;
  5.         #else
  6.                 IPC1bits.T1IP = 2;      // Interrupt priority 2 (low)
  7.                 IFS0CLR = _IFS0_T1IF_MASK;
  8.         #endif


Szerintem a C32 mappájában keresd a header fájlokban.
Következő: »»   7 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem