Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   790 / 2208
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Nov 16, 2009
ennyi pénzből már inkább 300b-t vennék Aztán azzal olyan egyszerű erősítőt lehet építeni, mint a satu
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 16, 2009
Szerintem növekvő árammal kifelé, ha érted hogy gondolom. Így jobban tudnának hűlni a fűtőtekercsek.
(#) zolee1209 válasza Robid hozzászólására (») Nov 16, 2009
A csöves rész alatt pedig a hidrogéntüzelésű tápegység kukucs-luka található. Valaminek fedeznie kell az energiaszükségletet!
(#) hapro válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 16, 2009
De lehet, hogy kapcsolóüzemű tápot raktak alá.
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 16, 2009
igen értem, én is úgy gondoltam, hogy a végfok fűtés lesz legkívül, az biztos melegedni fog valamennyire (2x 1,2 mm-es derót ) de ott van az a nem elhanyagolható tény is, hogy az e.i csövek főtőtekercse + 300 V-os potenciálon van !
(#) kocos hozzászólása Nov 16, 2009
Valaki ki tud segíteni kis mennyiségű ( majd kiszámolom a tömegét ) 0,25 ös zománchuallal, de valami jobb minőségűvel ? Tudok cserébe adni 0,3-mas MKM huzalt, tegnap bontottam fel a gurigát. Szőrért szőrt gondolnám a dolgot ! Köszönöm !
(#) Robid válasza zolee1209 hozzászólására (») Nov 16, 2009
Ha kombinálták volna gáztűzhellyel egy CD meghallgatása közben meglenne a grillcsirke is.
(#) magitor válasza Robid hozzászólására (») Nov 16, 2009
Ez kicsit olyan mintha star warsból otthon összeeszkábálnád a Halálcsillagot. Kétszer.
(#) ferencferenc válasza CHZ hozzászólására (») Nov 17, 2009
....igazad lehet....de előtte sem vitatkoztam veled.....csak elnéztem
(#) mark.budai válasza Müszi hozzászólására (») Nov 17, 2009
Hát, ha sok pénzem lesz...
De ha itt lenne deszkában előttem, biztos, hogy átalakítanám PP-re.
(#) jampi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 17, 2009
Van itt egy neked való bass erősitő, hátha ez megtetszik neked, meg még egy.
(#) magitor hozzászólása Nov 17, 2009
Bocsi csak hogy így bepofátlankodva, nincs valakinek valami "okosabb" 20w körüli szólógitár erősítő kapcsolási rajza? gondolok it okosságban 3 utas hangszín szabályozás, ic mentesen, beszerezhető csövekkel, 12ax7(ecc83) el34 stb?
(#) Gubán_Gábor válasza Robid hozzászólására (») Nov 17, 2009
Ha jól számolom, ez még az én GU81 -esemet is veri energiaszükségletben
Csak a csőfűtés 20x3,5A=70A a nagy csöveknél, és még ottvan az a pár kicsi is, tehát olyan 75A az össz csőfűtés=75x12,6V=945W főtőteljesítmény
Nemrossz
(#) scooby_ hozzászólása Nov 17, 2009
Sziasztok!
Tegnap este csináltam egy csöves végfokot PCL86-os csővel. Szólni szól,de rajta van a brumm. Tettem a tápba 2x47µF és 1x120µF puffert,+ egy kéznél levő fojtótekercset,valamennyit csökkent is a brumm,de még hallható. Ha kihúzom a jelkábelt a discman-ből,eltűnik a brumm. Lehet hogy a bemenet ilyen érzékeny?
A bemeneten nincs semmi,simán megy a jel az 1-es lábra.
(#) Robid válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 17, 2009
A hallgatása közben még akár klimára is szükség lehet,nyáron tuti,az még plussz pár KW. Nem egy környezetbarát készülék.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 17, 2009
Ezt a kapcsolást építettem meg.
(#) mark.budai válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 17, 2009
A fűtés vezetékeit összesodortad?
Meg tettél az 1-es láb (trióda rács) felől 300K-560K ohm-ot? Mondtam, hogy tegyél.
(#) scooby_ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 17, 2009
Nem tettem. De akkor fogok keresni bele valamit.
Gondolod,hogy attól brummos? Elég furcsa,hogy kihúzom a jelkábelt és elhallgat.
A brumm már viszont kisebb lett a fojtótekercsel,és a +2 pufferrel. Még keresek majd otthon 1-2 ilyen fojtótekercset,és azt is belerakom,biztos ami biztos!
Egyébként igen,összefontam a két vezetéket,sőt,még a TESTre is rákötöttem a felét.
Tegyél bele ellenállást, akkor lehúzza egyenáramúlag a rácsot a GND-re, le is kell. a szűrést egyelőre ne tedd bele, a feriit nem fog sokat érni. inkább tegyél a két puffer (+ lábai) közé 100ohm/2W-ot.
(#) Action2K válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 17, 2009
Idézet:
„összefontam a két vezetéket,sőt,még a TESTre is rákötöttem a felét.”

Ezt hogy értetted? Kiközepelted?
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Nov 17, 2009
Az AC egyik "felét" (egyik lábát a fűtésnek) a GND-re kötötte.
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 17, 2009
Hát... az szerintem nemigen jó dolog. Én is megépítettem ezt a "pikokó"-t a rajz szerint, és semmi brumm. De nem is földeltem a fűtést.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Nov 17, 2009
Biztos, hogy az anódfesz sok Neki, egy 12V-os trafóra kötött egy 9V-osat, és annak a primerén egyenirányít. Tetettem Vele a két kondi közé 220ohm/2W-ot, így a szűrése is jobb lesz a tápnak. Nekem sem volt benn egy deka brumm sem (220µF szűrés, semmi RC tag). Még a trióda anódjának 100K-ját is egyszerre az anódfeszre kötöttem, ugyan oda, ahova megy a kimenő primerje.
(#) scooby_ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 17, 2009
Nagyon picit még hallani a brummot,de nem vészes,a zene úgy is elnyomja. A hangja viszont nagyon bejön,szerintem ebből lesz még1 építve,mind2 nyákra.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 17, 2009
Hibás , hiányos a rajz !
Hiányzik egy elkó is , 100k és a 47k közös pontjába kell 1 47u és a cső 1 kivezetésére 100k-470k.
(#) scooby_ válasza CHZ hozzászólására (») Nov 17, 2009
Szia!
A csö egyes kivezetésén rajta van 320Kohm.
A másikat nem igazán értettem,mire gondoltál?
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 17, 2009
Idézet:
„A másikat nem igazán értettem,mire gondoltál?
Szerinted hol tálálkozik egy 100 K ohm meg egy 47 k ohm ? Ott a rajz ! Segítek : Bal sarok Oda jó lenne egy elkót betenni ?
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 17, 2009
Megvan!
De az a 47µF elkó az mire lenne jó ott? Csak nem kerül oda brumm?
(#) jampi válasza magitor hozzászólására (») Nov 17, 2009
Milyenre gondoltál? Szoló gitárra kell? Nagyon-nagy a választék ezekből. Hány vattosat akarsz építeni? Hangszóród van,mert ennek az a lelke, nagy érzékenység, (db) 10-12-"os átmérő.
Pl. ezt én is megépítetem:Orange AD 15
Következő: »»   790 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem