Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   247 / 1273
(#) koviferi321 hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék! ORION T2120MTX- tv
Bekapcsoláskor nem csinál semmit!
Táp résznél a szűrő kondinál KB:300 v mérhető.
Illetve a trafó primer oldalán.
A P4NC60FP IC- t cseréltem, de így sem működik.
Talán a TDA IC ment ki? Vagy a trafó?
Minden segítséget köszönök!
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Nézd át a bekeretezett alkatrészeket! A kondenzátorokat is, kapacitásméréssel!
(#) kadarist válasza koviferi321 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia!
Az IC körüli kondenzátorokat cserélted? Az ellenállásokat kimérted?
(#) koviferi321 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hali.
Az IC mellett, lévő elkót ki mértem, nem volt rossz. De azért ki cseréltem.
Az ellenállásokat nem néztem, mert nem voltak elszíneződve.
De most megnézem azokat is. És ha azok is jók? Mi legyen?

Mérd ki az ellenállásokat, mert a szakadt ellenállás nem mindig mutatja meg magát.
(#) samil válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia.Igazad volt elösször mérni.Sikerült megcsinálni a tv-ét,a 801-es icét cseréltem és beindult a tv.de a képe nem valami jó.Szerinted milehet vele.csatolok képet hozzá most igy müködik.Elöre is köszi.
Bocs mégmielött elfelejtem a tv tipusa,Panasonic TX_47PT10F.
(#) koviferi321 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hali. Szal kiforrasztottam, és úgy mértem meg őket. A színkódnak megfelelő értékeket mutatott a multiméter.
Viszont a trafó kimeneténél a földhöz képest zárlatot mértem
Ki vettem a trafót,2-3 ómot mértem a lábain.
A nyákon így nincs zárlat.
Akkor most a trafó rossz? Vagy esetleg nincs jól meghajtva?
(#) Doncso válasza samil hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Ez konvergencia végfok hiba. Elvileg kell lenni benne hátul 2db STK IC-nek hűtőbordán, ha szerencséd van akkor olcsó ha nincs akkor drága tipus van benne, de biztos hogy az egyik tönkre ment. Ha tranyós a konvergencia végfoka, akkor nem lesz drága de nehezebb a javítása.

Idézet:
„elösször mérni”
Általában így kezdjük a javítást
Üdv.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Hát, kénytelen lesz.
(#) samil válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia.Igazad van, van benne 2db stk329-110 ic akkor szerintem mind akettőt cserélem a HQVIDEONÁL néztem db-ára 2686ft ez szerintem kibirható.Esetleg még valamire figyeljek oda a csere után?Nagy tisztelet a szakembernek.
(#) Doncso válasza samil hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia, a szakember jelen esetben te vagy, én csak segíteni próbálok. Egyébként jól mondod, ezeket párba érdemes cserélni, mivel hiába csak az egyik megy tönkre, a tapasztalat azt mondja , hamarosan követni fogja a másik. Amikre figyelj, hogy tegyél alá bőven szilikon zsírt, így javítod a hőátadását a borda felé, illetve kell ott lenni pár ohmos ellenállásoknak, 3-3,3 esetleg 3,9 , azokat méregesd át, nem e szakadtak. Aztán ha kicsit maszek vagy, akkor ha van kedved tehetsz bele egy egy kis ventit a bordákra, lényegesebben tovább fogják bírni, mivel ezek borzasztóan melegszenek, és sajnos megsülnek, ez öli meg őket, némely tipusnál, még azt is merem állítani, hogy szándék ott van az alulméretezéskor.
Majd ha ott vagy, hogy benne van a két új, akkor kösd fel a gatyót, a beállítás nem piskóta, pláne ha nincs auto beállítás. A régi Thomson-on nem volt. csak 52 poti. Jó móka.
A HQ-ba hol láttad ezt az IC-t? Én nem találtam.
Üdv. Doncso

Ha a primer oldali alkatrészek (ellenállások, kondik, diódák) mérésre mind jók, és a szekunder oldalon semmilyen feszültséget nem mérsz, valamint cicergés sem hallatszik, akkor a TDA IC lehet rossz.
A trafón mérhető kis ellenállás normális, hisz csak néhány menet van a magra tekercselve.
a FET drain-jén van feszültség?
(#) samil válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Szia.A hq-nál a keresöbe irtam be a tipus számát és ot adta ki.Köszí a tanácsot,a kíegészítéseket meg fogom csinálni éppen van is két ventim 12v-os ráis müttöm,pc-böl maradt.Most meg rendelem a két icét.És bedolgzuk a megfelelő hejre.Továbbí jomunkát.Ha kész lesz maj irok.A legnagyobb tisztelet neked,és minden segítőnek.
(#) peti219 hozzászólása Ápr 6, 2010 /

Sziasztok valakinek lenne valami tippje hogy mi baja lehet a tv-nek megköszönném.A tünetek a következők egyszer csak elmegy a kép hang van kiseb zizegő hangot hallok ha ráütök a tetejére néha visszajön a kép de nem sokáig jó.
Köszönöm a válaszokat.A tipus Samsung CW-25C33
(#) kadarist válasza peti219 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 / 1

Szia!
Forrasztáshiba az alaplapon! Alaposan át kell nézni a forrasztási pontokat. A vastagabb lábú, melegedő alkatrészek környékén gyakran fordul elő elváló, kilazult forrasztás.
(#) berki hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, van egy Grundig STF 55 2 éves TV. A probléma bekapcsolás után pár perc múlva bezöldül a kép, fátyol szerűen. Mi lehet a baja? Persze gari már lejárt róla. Szétszedtem, kiporoltam, de nem változott. Próbáltam fél napig kikapcsolni, de ez sem segített. Hol keressem a hibát?
Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza berki hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia!
Hirtelen zöldül be, vagy fokozatosan?
(#) berki válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Hirtelen, egyik pillanatról a másikra.

Akkor az megint egy forrasztáshiba lesz. A képcsőpanelon forrassz át mindent.

Köszönöm! Kipróbálom.

Annyit még, úgy tűnik a kék szín hiányzik ilyenkor. Eddig pl. a hangerő kijelzés hangosításkor kék volt, most fekete a csík. Próbáltam ütögetni óvatosan, de nem változott semmi.
(#) Lalle hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Hello

van egy sony tv tranyo cseréje volt müködik is csak, a képen van egy fekete vonal a bal oldalon
mi lehet a ludas?

a segítséget előre is köszönöm
(#) berki válasza berki hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Átforrasztottam a vezetékeket, sajnos nem változott. Most már folyamatosan zöldes a kép, már bekapcsoláskor is és a kék szín hiányzik.

Az összes forrpontot átforrasztottad?

Igen, és semmi változás.
(#) nagyimre10 válasza berki hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia.A képcsőpanelon lévő tranzisztorokat,és a melegedő ellenálásokat forraszd át,és valószinüleg csodát fogsz látni.Ha ez nem válik be akkor a kék szinnek a végtranyóját kell cserélni, esetleg képcsővet kell regenerálni.
(#) kadarist válasza Lalle hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Szia!
Fénykép lenne jó!

A nagy méretű ellenállásokat mérd át, meg a tranzisztorokat, utána a kisebb ellenállásokat. Sajnos a törökök nem túl igényesen rakták össze ezt a kínai csodát.
(#) Lalle válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

A kicserélt tranyó melegszik
szerinted helyetesítő tranyo okozhatja a hibát
ami benne volt
D2539

amire cseréltük
D2499

A baj hogy a kép most összeugrik és sipolás
a tranyo meg fűt
10 percig üzemelt rendesen a fekete vonal kivételével
(#) berki válasza nagyimre10 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Átforrasztottam, bekapcsoltam a TV-t egy darabig jó lett. Most újból hiányzik a kék szín. Nem értem... Valószínű keresek egy TV szerelőt. Köszönöm a segítséget!
Következő: »»   247 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem