Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ma hallgattam egy még nálam is nagyobb sonido szélessávút. új ára 600.000Ft, egy T-amp hajtotta. A végfokon meglepődtem, hogy egy dugasztápról mit művel, a Sonido egy nagy kalap kával kezdődő anyag, viszont az egyik végfokomtól megváltam ...kb egyáltalán nem kéne, max az ára. Szépnek viszont valóban szép volt. Haza jöttem, és egy megváltás volt hallgatni az itthoni ócska mélyből és Visaton magasból épített dobozt.
A T-amp ic-t viszont nem találtam itthon sehol. TA2024. szerk.: tény, hogy nem abba a szobába voltak valók a dobozok, mert kicsi volt a helyiség.
Egy ilyen megtekercselését sem vállalnám be. Sőt, még a huzalt is mikroszkóp alatt kéne a kivezetéshez forrasztani. Nem beszélve a huzalvég "blankolásáról".
Ezek szerintem vonalillesztő trafók. Ekkora méretű hálózati 50Hz-es trafót én sem vállalnék. 25VA-es volt a legkisebb, amit valaha tekertem (2100 menet), az is éppen elég volt.
Az biztos, hogy magasabb frekin pörögnek mint 50Hz. Faxmodemekben és egyéb telefonos holmikban találni leginkább ilyeneket.
A hétvégén szerencsém volt meghallgatnom a Kaláka hangdobozokat több fajta csöves végfokkal, és szalagos studiómagnóval. Ennál jobb nekem nem kéne.
Ezekről mit kell tudni, ki gyártja, milyen hangszóróval van szerelve? Komplett dokumentáció, hangváltó, dobozterv, tömőanyag...?
Az nem biztos, hogy nem "pörögnek" 50 Hz -en, sőt, lehet hogy még alacsonyabb frekin is, pl 20 Hz -en. Az viszont biztos, hogy kisjelűek, pl mikrofon illesztő trafók, erre utal az árnyékolás is.
Pedig még lenne mit alakítani rajta.
Ez szerintem áramváltó trafó már a fájlnév alapján is.
A triódás találkozón volt szerencsém meghallgatni. Házilag gyártott egyedi darab. Sajnos nem jutott rá idő, hogy megkérdezzem a fejlesztőjét a részletekről.
Remélem az is le van írva, mi rezonál ennyire 31 és 62Hz-en. Az egészből ez tartozik az érdekesség kategóriába sztem.
Azannyakrausz! Ez nem semmi! Vállról indítható LED fényszóró... Szinte hihetetlen a fénye.
Ha még a piros kövek helyett piros led lenne
Vagy RGB.
Újrahasznosítás...
hűtő: Bővebben: Link
Jó megoldás, ha valakinek sok felesleges pénze és ideje van.
Tovább kísérleteztem a VFD-s erősítővel. A szokásos 12V-os anódfeszültség helyett 300V-ot állítottam be, így negatív rácsfeszültséggel (rácsáram nélkül) tudom vezérelni. Messze nem olyan jó a hangja mint egy "rendes" csöves erősítőnek, azért érdekességként megosztom Veletek.
Bővebben: Link
Üdv!
Ez sem semmi ám: http://www.teszvesz.hu/si.php?i=1012787111 Érdemes lenne felvásárolni az egészet, és akkor az "ingyen energiás topic" felesleges lenne, meg az áramszolgáltató is koldus botra jutna! '9pi
Ez jó Villanyórához közel Esetleg túlkompenzálja vagy mit csinál mert hét az órát lassíthatja de a valós fogyasztást nem igen tudja csökkenteni. A hagyományos óra valóban átvágható de ezt nem részletezném
Na meg:"Teljesítmény : 18000 W"... Ez a kis műanyag kínai sz*r.
Ezen áram nem folyik át csak a szinuszt korrigálja ahogy én kihámozom mi valóban nem olyan egy szkópon mint az ember gondolná de annak semmi értelme ez az egész parasztvakítás
Üdv! Ezt az erőgépet lessétek. Ekkorát még életemben nem láttam
A laptop CD-meghajtók kiadásához is ilyen keskeny motorokat használnak, azok hosszban fele ekkorák.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |