Fórum témák
» Több friss téma |
Ha leszeded a hátulját akkor látsz benne egy Y csövet, azt takarítsd ki.
Ha ez nem segít rajta akkor cserélj kondit. Ha még ez sem jönne össze akkor centri üzemű tekercs a motoron hibás. Imi
Tudom örökzöld téma de mindig bízok benne,hogy valaki kitalál valamit arra,hogy az okostojás 6.érzék whirlpool ne döntse már el,hogy akarok e centrizni vagy sem ,mert ez nem demokratikus.A nyamvadt csapágykímélő baromsága miatt nem fugáz csak aha magam rendezem át a ruhákat.Valaki írt már egy új programot erre?
Hello
Újprogramot ugyan még nem írtam rá, de ilyen funkciót szedtem már ki, egy-két vezérlőből. Üdv: Zoltán
Imi, köszönöm a választ.
![]() A kondicsere nem menne...de a csövet megnézem. Üdv., István
Vettem egy watt mérőt. Dugdostam a lakásba össze vissza keresgéltem, és találtam. A osztályú FAGOR mosógép kikapcsolt főkapcsolóval állapotban az elktronika nincs áramtalanítva, 13W fogyaszt azaz havonta 6.4KW azaz 4 nagymosás. Szereltem egy kapcsolós konektort a gép elé, hogy ne kelljen az asszonynak kirángatni mert az nem jó konektornak. Küldtem egy emilt a spanyol fagornak fuck FAGOR A class.
Ha sima "kattanós" főkapcsoló van benne akkor nem lenne szabad fogyasztania.
Ha viszont mikor kapcsoló a főkapcsolója akkor nagyon minimális valószínű... Vagy végső esetben a műszer szar.... Ilyennel nem lehet hivatkozni. Elő kell venni egy komoly multit és mérni az áramfelvételt... Imi
Hello
Az régen rossz lenne ha annyit fogyasztana készenlétben. Mikor maximum 10Wos táp van bennük. Inverteres meg egyéb extrább gépekbe 25W-os a táp, de az is készenlétben max 1W-ot kajál. Szerintem az a mérő nagyon nem jó. Üdv: Zoltán
Lett egy Siltal sls14x típusú mosógépem. Minden funkciója tökéletesen működik, kivéve, hogy a dobot semmilyen üzemmódon nem forgatja. Vákuum kapcsoló rendesen zár, motor nem zárlatos, nem szakadt. Mi lehet a gyíkja??? Köszi előre is!
Itt miért nem fért volna el ez a kérdés?Bővebben: Link
Egyébként ékszíj van rajta? Motor kap áramot? Hogyan működnek a funkciók, ha a dob nem forog?
Milyen vákuum zár rendesen?
A motort és az azt működtető elektronikát kellene átnézni. Imi
Mert nem tudom, hogy vezérlés vagy egyéb probléma. Egyébként nem én tettem ide a kérdést, hanem valaki (moderátor?).
![]()
Még az előző topicban írtam és hát úgy látszik ő is úgy gondolta, jobb ez itt. A többit is olvastad?
Sziasztok a mosógép ékszíját meg kéne tekinteni,lehet,hogy előbbre lennél a javításban. üdv
Sziasztok!
WH AWE 8525, ki volt húzva kb napig, "visszadugva se kép se hang" minden sötét bárhová is tekerem. Mi lehet a gond, mit tudok kimérni ilyenkor? Lehet hogy az elektronika belső tápegységének lenne hibája, esetleg cseréljem ki a kondikat, lehet hogy kiszáradtak?
Ez még hogy kiszáradjon az elko és totál kussban heverésszen ahhoz nem elég öreg szerintem.
Inkább méregesd végig a táp kábelt egészen a panelig. Eddig 1x volt olyan hibám hogy a program választó volt a ludas. Az a fő kapcsolója is egyben. Ha minden igaz invensys panel van benne ami majdnem 4 szögletű... Esetleg zavarszűrő ahol a táp becsatlakozik. Imi
Szia zoz11!
Érdeklődnék, hol lehet kapni procit Whirpool FL 5103 -típusú elektronikához?
A 220 bejut a panelig, a forgókapcsoló alps típusú valamit kapcsol, csak nem tudom hogy milyen sorrendbe kellene neki... Próbálkozok
Nem Zoz vagyok de képet tegyél fel róla mert lehet van bontva.
Imi
A 0-át és a fázist kapcsolja egyszerre, vagyis ez a fő kapcsolója is meg a program választó.
A program választó rész az poti-ra hasonlít. Imi
kontaktok leelenőrizve, kábelek átmérve, a forgókapcsoló kapcsol minden állásban valamit!
Ennek a gépnek az eepromja szarakodott régebben F14 hibákkal, esetleg teljesen behalt volna? Nincs ötletem tovább!
A táp vonalakat ellenőrizd a panelen.
Ha van rajta X2-es táp kondi akkor hajítsd ki és új állja a helyét. Abszolút nem is világítanak a ledek? Imi
Abszolút semmit!
Holnap kicserélem a kondikat, a panelon egy kis poron kívúl semmi sem látszik. Ha az eeprom teljesen meghal, akkor látszani kellene valaminek a kijelzőn?
Beszéltem reggel a Merza Péterrel, jófelé tapogatóztunk. Szerinte is vagy kezelőegység, vagy vezérlő táp, vagy a processzor hibálya. Az eeprom elhalálozásánál még a kijelzőnek a hibakódot ki kellene tudni írnia. Ha procihiba akkor a vezérlőpanel menthetetlen. Gondoltam adok még egy esélyt neki, és a táp rész kap új kondikat.
Kiforraszt- beforraszt majd összedugdostam és láss csodát a gép újra él! Kezd a tököm tele lenni a modern kor műszaki csodáival (ipari hulladékaival). Kb 3 éves a gép, és porzanak a kondik... Imike köszi a segítséget!
Akkor én is tanultam valamit.
Hát igen a víz az hamar elpárolog a kondiból. ![]() Ezért kell kapacitással ügyileg ellenőrizni. Az eeprom hibát tényleg ki kell írnia vagy villognia. Nincs mit Imi
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Whirpool AWT 5107-1000 mosógépem és mosás után mindig benne marad a mosószer 60-70%-a. Mi a probléma? Már próbáltam jó minőségű mosószerrel is, de azzal sem volt jó 60 fokon sem.... Segítséget köszönöm.
A sugár váltót mozgató mechanizmus kiakadt vagy el van vízkövesedve.
Takarítani kell a mosószer tartót. Imi
Köszönöm a gyors reagálást.
![]() A mosószer tartót minden mosás előtt kitakarítom mert benne maradt az előző mosásból a mosópor. Megnézem a mechanizmust is, bár azt is takarítottam már egyszer akkor az volt a gond, hogy a program kapcsoló nem ugrott tovább...
Mivel nem akadtam megoldásra sem itt sem sehol miszerint nem centriz a mosógép!ezért holnap jön aszerelő és nagyon kiváncsi vagyok mit csinál vele.
1 éves whirlpool 6.érzék lejárt garis.
1 szerelő feladta.Holnap gyári szervíz jön...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |