Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   75 / 211
(#) szilva válasza diablox hozzászólására (») Máj 18, 2010 /

Ha esetleg probléma lenne majd a kimeneten a 4.5V alá eső feszültséggel, akkor a Vdd-n lévő soros védődióda (D2 talán a rajzon) nyugodtan rövidre zárható. Erről írtam már korábban, ha a fejlesztendő áramkör felől nem tud a Vdd-n káros feszültség érkezni a PK2 (és a PC) felé, akkor nem gond, hogy nincs benne a védődióda.

Érdemes az USB kábelt is megvizsgálni, hogy azon mennyi feszültség esik, mert sajnos találkoztam már olyannal, aminek erenként volt 4-5 ohm ellenállása, és az így a tápfeszültségbe kerülő kb. 10 ohm már érezhetően gondot okozott a feszültségeséssel.

Ja és még egy: ez a kissé alacsony az USB feszültség csak akkor okozhat gondot, ha a PK2-ről táplálod a külső áramkörödet. Ha csinálsz egy külső tápegységet az áramkörhöz, amiből a PIC megkapja a neki szükséges szintet, akkor azt a PK2 észreveszi és ő nem kapcsol tápfeszültséget az áramkörre. Így mindenképpen kivédhető az USB alacsonyabb feszültségszintjének a hatása.
(#) Auf hozzászólása Máj 19, 2010 /

Sziasztok!

Elkezdtem összerakni a klónt és az lenne a kérdésem, hogy a 47µF-es kondiknak a polaritása miért van mindenhol fordítva? Vagyis én úgy tudom, hogy a negatív van megjelölve egy vonallal. És a képeken mindenhol fordítva látom. Viszont a kapcsolás szerint meg ( a vezetősávok alapján) az van fordítva.

Tehát ahol a képen bekarikáztam a kondikat, jobb vagy bal oldalt van a negatív? És az smd kondin a vonal a negatív? Ugye jol tudom?!
(#) vicsys válasza Auf hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Bővebben: Link Hátha segít...
(#) Auf válasza vicsys hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Köszi a gyors választ. Nincs benne hogy +, szerintem akkor negatív lesz.
(#) Hp41C válasza Auf hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Szia

Az SMD tantál kondenzátoron a vonal a pozitív pólus... Ld. Adatlap
(#) tiva77 válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

hello

Köszi a tippet, sikerült kitörölni az összeset.

üdv : Tiva
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Miben nincs benne? A kép egyértelműen mutatja, hogy a sárga tantál kondik esetében a vonallal jelölt vég a pozitív, szemben az álló elkókkal.
(#) Auf válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Már látom, köszi. Nem voltam benne biztos, tehát megkérdeztem.

Köszönöm a segítséget! Már fordítom is meg őket.
(#) okes hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok!

Megépítettem egy Szilva féle pickit 2 klónt. De sajnos nem működik, valami hibája lehet. Kezdő lévén segítséget kérnék hogy, hogy és milyen módszerrel keressem meg a hibát benne?
2 dolog biztos hogy pc-re kötve tápot kap mert világit és hogy a pic biztosan működik mert a kölcsön kapott Pickit2 vel leellenőríztem.
(#) Hp41C válasza okes hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia!

Írj egy kicsit bővebben a hibáról!

- Ha felismeri a rendszer, akkor indítsd el a PicKit2 V2.61 programot. A Tools/Troubeshoot méréseit végezd el.
- Mérd meg a USB tápfeszültséget a PicKit2 kártyáján.
- Ha nem ismeri fel a rendszer:
- Ellenőrizd le, hogy nincs átvezetés az USB D+, D- vonalak és a többi a közelben haladó vezetékek között.
- Mérd meg az Vusb szűrőkondenzátoron a feszültséget.

- A folyasztószer maradékait lemostad ugye...
(#) okes válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

A rendszer nem ismeri fel, a tápfeszültséget viszont megkapja. Szóval semmi reakciót nem vált ki csatlakoztatás után.
a vonalakat megnéztem ismét és semmi átvezetést nem találtam.
a szűrőkondenztároton mit nézzek?
a forrasztást ónhuzallal végeztem, így nem takarítotam

Szia!

- Mérd meg, hogy a pic megkapja-e a tápot (20. láb) és a földet (8. és 19. láb - mind a kettőn meg kell kapnia).
- Mérd meg a pic 10. lábán a feszültséget (a földhöz képest). Ha rezeg az oszcillátora fél USB táp körüli értéket kell mérni.
- Mérd meg a 14. lábon a feszültséget. Ha eljut az USB illesztő inicializálásáig, akkor 3.3 V jelenik meg itt.

Tegyél fel képet...

szia!

megmértem amiket írtál, a táp a 5,1V meg volt, a 10.lábon 2,4Voltot mutatott szóval az is jó. És a 3,3V inicializálási feszültség is megvan. ez eddig jónak tűnik...

pk2.JPG

Szia!

Tölts fel képet a forrasztási oldalról is...
(#) szilva válasza okes hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

A PC azt mondja, hogy ismeretlen eszköz, vagy egyáltalán nem is érzi, hogy csatlakoztatod? A kvarc 20MHz-es?

Az USB D+ és D- lábait kellene első körben ellenőrizni, mondjuk egy csipogós zárlatvizsgálóval. Igazából az USB kommunikációs rész annyira primitív, hogy ha a PIC elindul, és nincs szakadás az adatvezetékeken, akkor annak mennie kellene.

ja tényleg

pk2 h.JPG

(#) potyo válasza okes hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Méregesd végig a panelt, mert ezen ránézésre simán lehetnek szakadások.

Szia!

A forrasztási oldalon a vezetékeket futtasd be ónnal. Sok helyen lyukacsosra maródott a réz, a vezetékek impedanciája nagy lehet.
(#) okes válasza szilva hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

egyáltalán nem is érzékeli a pc, a kvarc pedig 20MHz.
igen amúgy elég féresikeült lett végig is néztem nem egyszer, de megteszem újra. bár lehet hogy az estém rászánom és újra maratom, mert jobban járok.
de kösz a segítséget

na azt még megteszem most rögtön
(#) okes hozzászólása Máj 26, 2010 /

Na köszönöm mindenkinek, az lett a probléma, és ott ahol modntátok. szakadás volt az usb d+ ágán, de valamiért nem vettem észre hamarabb ... midnegy is a léyneg hogy köszönöm.
(#) Hp41C válasza okes hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Szia!

A rajzoláskor nem fedet eléggé a festék (filc) vagy túl sokáig marattad... Az a lényeg, hogy múködik....
(#) Hp41C hozzászólása Máj 28, 2010 /

Sziasztok!

Aki keres, az talál...
Egy kis M$ redistributable (9...) letöltés után angol és magyar XP -n is sikerült elindítanom a PicKit2 Devicefile Editor -t.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Mennyire látod egyszerűnek egy új PIC felvételét?
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szia!

Három nehézségi fokot látok:
- Hasonlít valamelyik már meglevő típusra - csak paraméterek értékét kell megváltoztatni - egyszerű,
- A programozása összerakható a már meglevő scriptek felhasználásával - közepes feladat,
- Egyedi, új típus - új scripte(ke)t kell írni - bonyolult.

Most egyenlőre a sokak által hiányolt 16F84- et szeretném beletenni a 16F84A alapján (a fő probléma, hogy a 16F84-nek nincs azonosító kódja).

Értem, köszi a választ!

A 84 nálam is ezért nem került be. Lehet, hogy külön fület kéne neki gyártanom(ha láttad a WPB programom érted mire gondolok)!

De még más is eltér a 84A égetésétől, most fejből nem emlékszem a részletekre...
(#) icserny válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Idézet:
„Egy kis M$ redistributable (9...) letöltés után”
Ez konkrétan mit takar, és mekkora csomag? Nálam egyéb fejlesztések miatt fenn van a NET2.0, a VC++ 2005 Express, és a Platform SDK (ha jól csalódom, ez a Windows Server 2003 SP1 SDK névre hallgat, s enélkül nem tudtam VC++ 2005 Express-szel fordítani), de mindez kevés volt a PicKit2 Devicefile Editor-nak, pedig már tele van a diszkem ezekkel a sallangokkal.
(#) Hp41C válasza icserny hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szia!

A vc++ 2008 .net -hoz kiadott vcredist_x86.exe csomag kellett neki, kb 4Mb...
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szia!

A programozásban is van egy kis eltérés a 16F84A kétféle írást is tud (0x08, 0x18), a 16F84 csak az egyiket ismeri (0x08), a memóriák törlése is eltér...

Ez azt jelenti, hogy nem lesz egyszerű felvenni a PK2-be.
Következő: »»   75 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem