Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hellló!
Én a rács helyett fedett trafótakarót raknék, szerintem az inkább ahhoz való! Egyébként szép darab lett: Müszi
...szerintem meg igen-igen jól néz ki ráccsal. Hát igen azok a rugós leszorítók, amiknek haszna szinte semmi ebben az alkalmazásban de egyszerűen nem tudunk ellenállni nekik... :yes:
Hali!
Köszönöm szépen. Nekem is az volt az elképzelésem, hogy ugyanolyan lemezből csinálok rá takarót, mint amiből az alaplemez van, de amikor megtaláltam ezt a rácsot, inkább ezt választottam.
De igen, tudunk Szerintem a rács meg a "leszorítók" egyedi hangulatot kölcsönöznek neki Remélem én is előrukkolhatok nemsokára vagy a bedobozolt EL34 PP-vel, vagy a nagyszabású - titkosnak már annyira nem mondható - orosz műremekről… Barna: üzlet?
Helló!
Köszi nekes is. Haszna tényleg nem sok van jelen esetben,de amikor megtaláltam itthon, tudtam hogy ennek tuti benne kell lennie. Egyébként 100%-ban bontott alkatrészekből épült az erősítő!
Ezzel én is így voltam, én sem terveztem bele a leszorítót, de mikor megláttam egy fotón valami régi BEAG vagy EAG panelon tudtam hogy KELL, pedig nálam tényleg kevésbé illik bele az öszképbe mint nálad!
Sztem nálad is simán beleillik az összképbe, és nagyon jól néz ki az erősitőd. Énis gondolkodtam a kivezmérőn, de letettem róla, eléggé csinos lett igy is. Szerintem....
Na a kivezmérő (ha az EM71 varázsszemre gondolsz, mert a deprez a katódáramot indikálja) pontosan olyan szerepet tölt be mint a leszorítók, haszontalan de szeretjük mert szép :yes:
Nah ez itt a baj, hogy nem értek hozzá eléggé, de igen, a varázsszemre gondoltam!
Köbzoli: Köszi a dícséretet! És lenne egy kérdésem hozzád, ugyhogy ha tudsz légyszi gyere fel skypra! Idézet: „..ne is hallgass Müszire..” gonosz
Végre mind a kettö elkészült, de beszéljenek a képek.
Ezeket amúgy bontott, vagy új cuccokból készítetted? Pofás lett amúgy. Gratulálok.
Új alkatrészekböl épültek.
Van hoszabb is csak mérete miatt nem akartam felrakni és nem tudom mivel lehetne mov bol mpeg be tömöriteni.
Na, ez már… :kalap: Látom, folyasztószer-mentesítetted is
Nagyon jó! Gratula! Ezt a börzén vett zacskós SMD alkatrészcsomagból építetted?
Abból csak a 0ohm os átkötök vannak.
Amit a boltban vettem smd 0603 más ellenállások azok közül némelyiken elég érdekes szám betű kombináció van érték helyett .
A szám betű kombinációs jelölést általában 1% tűrésű ellenállásoknál használják. A csak szám jelölésűek 5% tűrésűek.Bővebben: Link
Mindet 1% kosban kértem ennek ellenére három jegyü jelölés van rajtuk az érdekes jelölésüek : 18C , 01C , 30B , 12B. (15K, 10K, 2K, 1,3K)
Az 1%-ost szokták úgy is jelölni, hogy a középső számot aláhuzzák.
Pl.:153 (15k 1%)
Köszönöm , egy kivételével mind olyan.
Most lettem készen a Skori tervein alapuló önrezgő tápegységgel. Végre valami, amiről tehetek fel fényképet is, bár nem dicsekvéseképpen töltöttem fel a fotókat, csak a kapcsolás működését és hasznavehetőségét szeretném bizonygatni.
Ez egy egyedi darab, egy kedves fórumtársnak, így se nyák, se túllihegett alkatrészelhelyezés nem volt fontos, csupán a teljesítmény. Üresjárati feszültség: 25.2V, terhelve: 24.3V@4A, 22.8V@8A, ami szerintem olyan, mint ha szabályzott volna, bőven megfelel a célnak. A lágyindítás még a be-ki kapcsolót se veszi túlzottan igénybe, egy kis módosítással majdnem 1mp-cel a feszültség alá helyezés után indul be az oszcilláció. f=93kHz@0A, 85kHz@2A, észlelhető disszipáció lényegében csak a kimeneti egyenirányítókon jelentkezik csekély mértékben. (A lefényképezett lemezház el tudja vezetni névleges terhelés mellett is a ház <40°C hőmérséklete mellett).
Ez nagyon jó, akkor egy ilyesmit szimmetrikusban megépítve, akár kiváltható a HF erősítők tápja.
A doboza nem dexionsalgó polc volt újkorában? Azt nem mondanám rá, hogy profi munka, de ha működik, jó lesz. Gratulálok hozzá.
Sziasztok!
Ezt ma délelőtt műveltem,Vicsys kollega kapcsolása alapján.Még pici csiszolás,pác meg lakk hiányzik.Bővebben: Link Üdv.:Zoli
Ez mire is jó?Bomba időzítő? Szép lett adnál egy linket esetleg nyák kapcsolási rajz.Köszi.
Köszi!
Én a levilágítómhoz használom.(Nem csak azt lehet rajta beállítani,hogy hány percig kapcsolja be a fogyasztót,hanem azt is,hogy hány órakor.(pl. 17:03-17:13...)) Itt HE-n is fent van,a kapcsolások között TIMER néven. Bombához is jó lenne Üdv!
Nagyon jól néz ki, kár, hogy a gombok helyére nem találtál korhű példányokat.
Hogy mik vannak: Forgatógomb múzeum |
Bejelentkezés
Hirdetés |