Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos roller

Témaindító: Gory, idő: Máj 20, 2006
Lapozás: OK   8 / 22
(#) Biro F. válasza vargusz hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

Üdv.
Az e-scooter motorvezérlő bekötéséről az 5.-dik oldalon a 477034 válasznál levő linkeket nézd meg.
(#) Ancsa hozzászólása Jún 24, 2010 /

Sziasztok. Sajnos nöből vagyok és nem egy müszaki zseni ezért segítséget szeretnék kérni valakitől. A lányom kis escooterja beteg sajnos abban az aluminium dozban ha minden igaz a vezérlő van.Abba ki sült a csikos ellenállás és ha valaki tudná milyen az az segítsen legyenszíves.Előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza Ancsa hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Latatlanban a csikos ellenallas nem ertelmezheto.
De gondolom, egy nagyobb teljesitmenyu, kis ellenallasu aramfigyelorol van szo.
Forrasztani tudsz/ferjed tud?

A meretebol nagyjabol lehet latni, mekkora a teljesitmenye (2-3W-ra tippelek), az ellenallasarol nem tudok semmit, de ha veszel egy sorozatot, mondjuk 0.5 Ohmtol kezdve 0.1 Ohmig, akkor nagyot nem hibazhatsz (olcso), aztan szepen sorban elkezded kiprobalni a nagyobbtol a kisebb fele.

Ha az ellenallas egeszen kicsi, akkor sajnos igy latatlanban nem tudok segiteni, mert barmi lehet.
(#) Samanoske hozzászólása Jún 25, 2010 /

Sziasztok!
Az normális,hogy 2-3 hónapja vettem egy új zselés aksit az escooterbe és már a felét bírja mint új korában,már 4 óra alatt feltölt 6 helyett és ugye előbb is merül le.Néha a töltő pirosból átvált narancssárgára aztán pár perc múlva lesz csak zöld.
Köszi a segítséget!
(#) zolika60 válasza Samanoske hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

A kapacitása ugyanakkora mint a régié volt? (Ah)
(#) Samanoske hozzászólása Jún 25, 2010 /

Igen ugyanaz
(#) Ancsa hozzászólása Jún 25, 2010 /

Szia Balázs.
Teszek fel képeket és igy talán könnyebb lesz segíteni de azért köszönöm a gyors válaszodat is .Remélem átment.

Fuuuu, ezek kicsik. Az aramfigyelo az a nagy, szurke kozepen. De a panelen nem latom a betuket. Ezek biztosan ellenallasok?
Amelyik fuggoleges, nekem inkabb biztositeknak tunik, mig a ket szelso meg kondinak.
De a felvezetok is siman elszallhattak. Azokra mi van irva? (a ket nagy fekete haromlabu, hutolapon, jobbra, a lapra merolegesek)

Mi van az alkatresz alatt a lapra irva feherrel?
Rx vagy Cx vagy Fx, - ahol az x egy szam.
(#) Ancsa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Balázs.
T3 T4 T7 T6
T3-tól balra kivéve mert befeketedet azt nem tudom leolvasni mert az sérült." T4"-nél van az a fekete valami szerintem csikos elenállás volt ami alá van írva az R17.
(#) Ancsa válasza Ancsa hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Balázs.
T3 T4 T7 T6
T3-tól balra kivéve mert befeketedet azt nem tudom leolvasni mert az sérült." T4"-nél van az a fekete valami szerintem csikos elenállás volt ami alá van írva az R17.

A T-k azok tranzisztorok. De akkor jol latom-e, hogy az ellenallast ketoldalrol kozrefogo cuccok elfustoltek?

A 2db tranzisztor is és az a 2db ellenállás is elfüstölt igen és annak a csikozása vagy a nemtudom milye kellene nekem.A tranzisztor szám az megvan ki is lett véve azt a elektromos boltba a fickó tudnekem hozni de az ellenállással volt meglöve mert azt nemtudja.de lehet,hogy nem is ért hozzá sokat mert egy kapu nyitot nemtudot kimérni de azt megoldotam egy elemcserével na ennyit róla.

Ha tranzisztor volt, akkor (mivel nem kapcsolodik a nagy telefoldhoz) szerintem a bazisellenallas lehetett es annak az erteke olyan 10-100 Ohm koruli.
Ha kisebbet teszel, akkor konnyebben nyit ki majd a FET, amit a tranzisztor vezerel. 33 Ohmra tippelek.
Azt megjegyezted, hogy hogyan alltak benne a tranzisztorok?

mije -jo, furan nez ki, de igy kell irni.

Köszi, a segítséget. A tranzisztorokat tudom, hogy hogyan álltak benne. Remélem másbaja nincs.
Szép napot neked.De ha még valami eszedbe jut nyugodtan írjál.

Meg annyi, hogy amig meg nem jonnek a dolgok, addig probalj a kornyeken keresni valakit, akinek hasonloja van vagy latott mar ilyet, mert en meg eloben soha.
Tehat ez csak mero okoskodas. Beforrasztani ki fogja oket?

Próbáltam márt megkérdezni embereket, de mindenki csak saját magával, foglalkozik itt mifelénk. Tudod, ha neked márt, több van, mint nekik akkor az márt gond. Ezért kértem itt segítséget hátha itt kulturáltabb emberek vannak és nem csalódtam, itt próbáltál te is segíteni, de még várok, hátha valaki még mond valamit rá. A beforrasztás nem gond évekig ezt csinálta a meló helyen. Köszi a segítséget még egyszer és szép hétvégét. :wave:
(#) Biro F. válasza Ancsa hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Üdv.
A két FET tipusa STP60NF06 tipusú és a két ellenállás értékei pedig 47 ohmosak. Ezekkel az alkatrészekkel működnie kell. Remélem tudtam segíteni.
(#) Ancsa válasza Biro F. hozzászólására (») Jún 25, 2010 /

Szia Ferenc.
Köszönöm a segítségedet. Remélem,hogy müködik majd.Szép hétvégét.
:wave:
(#) vasti86 hozzászólása Jún 27, 2010 /

Sziasztok
Olyan bajom van,hogy nekem ez a fajta rollerem van
http://www.tycentre.com/productsminiscooters-p1.htm#es017
az a kis sárga.

Model: ES017
Motor power: 200W
Battery: 24V/7AH
Charge input: AC 90~250V(optional)
Charge duration: 4-6hours
Recharge times: >300
Max Speed: 15km/h
Max range: 15km
Tire: 8.5 inch
Transmission: by chain
Load Capacity: 100kg
GW/NW: 20/16kg
Carton Size: 690*270*490mm
Container: 200pcs/20’FCL; 500pcs/40’HQ

Na most nem találok hozzá vezérlő bekötési rajzot.
mert tudom hogy
http://tech-mobile.hu/termekek-motorvezerlo.htm
itt a bekötési rajz de ez nem az enyémhez való az enyémnek van index féklámpa minden kütyü de itt egyiknél sem találtam.

Másik kérdésem az lenne hogy bekötöttem nagyjából a

http://tech-mobile.hu/motorvezerlo_bekotes_24v-350w.htm

vagy is csak a motort meg ami az aksihoz megy kábelt de egyszerűen süket az egész.

Érthetőbben:
Aksi csatlakozó piros fekete meg van.
motor csatlakozó meg van.
de amikor rákötöm az aksit a motorra direktbe úgy megy de viszont ha a vezérlőn keresztűl a kék fehér vezetékkel nem jön áram át rajta.
Mi lehet az oka?
(#) zolika60 válasza vasti86 hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Azért nem találtad, mert itt csak a motorvezérlő bekötőse van. A többi szerkentyű külön áramkört alkot. Nem olyan bonyolult, egy kis fejtörés után rájössz.
(#) sevenhill válasza Ancsa hozzászólására (») Jún 27, 2010 /

Én már javítottam hasonlót, ezért amit ajánlani tudok: a fetek helyére a beszerezhető irf3205-öt javaslom, a következő pozícióban egy schottky dióda lehet, (mbr10100?) a szélén stab. IC (7815?) ezek leellenőrizhetők, de általában nem szokott gond lenni velük, az ellenállások valóban 10-30 ohm nagyságúak, viszont nagy a valószínűsége, hogy a fetek magukkal rántották a TO92 tokozású meghajtótranzisztorokat. Ezeket le kellene ellenőrizni lehetőleg kiforrasztott állapotban. (a lábkiosztásuk eltér a megszokottól!)
(#) vasti86 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

köszi a válszt.
De az a gond hogy pont nagyjából megvan mit hova csak az a gond hogy egymás mellet van így hogy egy piros egy fekete egy sárga,piros fekete,piros fekete,piros fekete kék.
így van sorba és nem tudom hogy az a rakás piros fekete ami ráadásul ugyan akkora kábel és hossz is
(#) vasti86 válasza sevenhill hozzászólására (») Jún 28, 2010 /

Köszi szépen de ebből a fetet értettem.
mert ha ilyeneket ismernék meg tudnám csinálni
de köszi a segítséget.
(#) Samanoske hozzászólása Júl 1, 2010 /

Mi lehet a baja az escooteremnek,egyik napról a másikra
nem megy hiába húzom a gázt?Aksi jó.
(#) Samanoske hozzászólása Júl 19, 2010 /

Kilukadt a hátsó belső és kerékpárboltban vettem de csak belsőt külsőt nem és 2 hónap után az is kidurrant.A külsőn egy repedés van,az közrejátszhatott abban,hogy újra kilukadt?Külsőt is kellett volna cserélnem?
(#) zolika60 válasza Samanoske hozzászólására (») Júl 19, 2010 /

Igen. :yes:
(#) djskud hozzászólása Aug 15, 2010 /

Hellosztok!
ÉRdekelne hogy elektromos rollerbe lehet-e szerezni vagy tenni olyan generátort ami tölti az akksit használat közben?köszönöm előre is a választ!
(#) horcsab válasza djskud hozzászólására (») Aug 15, 2010 /

Eléggé perpetum mobile kérdés volt.
(#) Szacsek válasza djskud hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Lehet! Sőt, ha hálózatról használod folyamatosan, Te leszel a trolibusz és az ELMŰ is fizet!
(#) Stewe válasza djskud hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Ha arra gondolsz, hogy esetleg lejtőn lefelé visszatáplálást akarsz, akkor lehetséges, de ehhez mindenképpen kell egy pontos kapcsolási rajz a mostani állapotról.
Következő: »»   8 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem