Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Belülről már nem néz ki olyan jól sajnos mint kívülről de sebaj. A potikat egy sima tartókonzolra szereltem fel ami akár fém akár egy kb. 3 centi széles paneldarab is lehet. erre a célra én egy paneldarabot használtam fel.
A potik erre a paneldarabra lettek felcsavarozva kis fúrás reszelés után. A két végén - hosszabb darab esetén akár középen is egy-egy a számítástechnikában használt kis műanyag távtartó láb. A lábat pedig az erősítő előlapjához rögzitettem pillanatragasztóval. Sajnos a huzalozáson lenne mit javítanom még. De a következő munkám - mert, hogy tervezek egy ilyent is jobb és szebb lesz - remélem.
Köszönöm szépen a bíztatást.
Köszi, én is gratulálok Neked!
A fórumon van-e olyan topic, ahol ha megmutatok egy alkatrészt és megmondják, hogy mi az?
Igen!
Bővebben: Link
Most nézzétek meg! Első épített motyója, és már Ő is szerelőlapra építi a potikat! Nem lóg ki a gomb alól a hatalmas muter, és nem fél centire van emiatt az előlaptól a gomb! Gratulációm
Amúgy meg ezért találták ki a süllyesztett belsejű potikat, ennek a széle eltakarja az éppen nem szerelőlapra, hanem előlapra szerelt poti felfogatását.
Megépítettem én is a magam erősítőjét csak sajnos vannak gondok a működésével (külön-külön működik mindhárom kapcsolás de együtt nem akar, lehet hogy a doboznál van valami elkötve de még keresem a hibát) de azért megosztom veletek. TDA2030 as sztereó erősítő LM1036-os sztereó hangszínszabályzóval!
Vélemények kritikák érdekelnek!
Nekem tetszik a munkád, ha úgy adódik, írd le ide a hibajelenséget, hátha tudunk segíteni! Kár lenne egy ilyen ügyes darabért, ha nem szólna szépen.
A dobozt kritizálnám, de mivel rendes elő- és hátlap van rárakva, teljesen jó! A NYÁK-okat vagy ne ilyen csavarral fogasd fel, vagy tegyél alájuk olyan kis vackokat, amikre fölfekszik (remélem tudod, miről beszélek ) Akár egy sima alátát is megtenné… Amúgy tényleg szép
Jól sikerült, nézz át még egyszer mindent és jó is lesz!
Yolanda - We No Speak Americano :yes:
(a youtube-os video alatt lejátszott zene címe,aki nem ismerné,nekem is nagy kedvencem)
Köszönöm mindenki tanácsát: (sorba)
-Abukodonozo: Még megpróbálok egy dolgot ha nem sikerül akkor felteszem a kérdéseimet a megfelelő linkelt fórumba. -klemo86: Dobozon van mit kritizálni valóban egy lepukkant Pc táp doboza volt flexelni meg nem nagyon tudok a csavar meg most már így marad mert hogy alátétet berakjak le kell bontanom a fél berendezést! -PH-User: Köszönöm igyekeztem! Ja és még valami hogy saját magamat kritizáljam megfogattam hogy egy csepp ragasztópisztolyos taknyot sem teszek bele de beleraktam a hangszóró csíptetőjénél
Szerintem kicsi lesz az az asztal és a lábad se tudod sehova tenni.hidd el én tudom az én műhelyemnek mérete 1,25X2méter ezért nem szeretek tv-t javítani mert vagy ő nem fér be vagy én és még is bent ülök napi 15 órát.
Íme a mai nap én se voltam tétlen ezt a két villanypásztort készítettem többek közt ami még lehet,hogy futószalagra kerül,az egyik csak hálózati kék címkés a másik,narancs címkés meg vegyes üzemű (aksi/hálózat)
Gratulálok, szuperek!
Én a kis erősítőm dobozolásán gondolkodom most.
Te is? Sok munka lenne az enyémmel, pedig egyszerű, csak nem vagyok rá berendezkedve egyáltalán
Köszönöm.
Mindig úgy állj neki,valami be dobozolásának, hogy azon csak te lásd a hibákat másnak erre ne adj esélyt.
Szép és jó lenne, de az átlagembernek nincsenek olyan szerszámai, hogy hiba nélküli dobozt tudjon csinálni, mint pl. egy gyári doboz. Habár attól függ, hogy nálad mi számít hibának.
Szerintem a lényeg, hogy legyen esztétikus, ne legyenek rajta ronda megoldások, legalábbis kívülről, és ne lötyögjön benne a cucc
Üdv!
Nem csak a készülékek szépek, de a műhelysarkod is nagyon tetszik!
Sziasztok!
Szeretném bemutatni legújabb művemet: 2x3V-12,5V 4A-es tápegységemet. Végre kész a doboza így már kinéz valahogy a saját készítésű panelműszerrel együtt. A feszültsége 2-2 potival szabályozható, finom és durva beállítás. A lelke két PTN78020 step-down DC/DC konverter, ennek a hatásfoka nagyobb terhelés esetén 96% is lehet . Az IC önmagában már rövidzárvédett. A trafó már nem kapott helyet a dobozban, annak külön helye van a forrasztópáka trafója mellett a földön egy fadobozban. 2x19,5V és 10V segéd AC. Egyedül a potiról hiányoznak a gombok, de elfogyott a boltban mire mentem, vagyis előttem vittek el 14DB-ot , de az is lesz rá. Az előlap Front Designerrel készült -->fényes papír -->laminálás. Jöjjenek hát a képek.
Grat szépmunka!
A panemlérő PIC-el van? Hogyan csináltál olyan "kifordított" karaktertamivel a 3. képen a "C2"-t írtad ki?
Átolvastam pár hozzászólást ami nekem szól. Igazatok van. Már most kicsinek tűnik, pedig csak egy BEAG minimixet szedtem szét. Legalább tanulok a hibámból. Amint lesz anyag és hely nekilátok egy új, nagyob cucc építésének. Ami a barna földeletlen dugaljt illeti: Abban nem a hálózati fesz van. Balról jobbra 12V, 24V, 35V váltóáram. A transzformátort a fiókok mögé építettem be. Kezdetnek elég lesz. A későbbiekben mindenképp fejlesztem a műhelyt.
Köszi!
Igen PIC van benne, a kifordított karakterek egyedi karakterek, az LCD-be 8 darab egyedi karaktert lehet írni, ezeket pixelenként lehet szerkeszteni. Van itt cikk róla valahol, hogyan lehet azt elérni és használni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |