Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
kösz a segítséget innen már szerintem boldugolok.
Szívesen Majd ha kész, akkor majd elmondhatnád a véleményed, mert lehet építek egyet én is. Sok sikert az építéshez!
Heyhóó!!
Ért valaki ehhez a típusú nyers, szűz erősítőhöz? GPA-800. Van rajta 3db olyan csatlakozó, mint az alaplapokon szokott lenni, ha (soros portot kötnél rá 10 tüskés) foglalat. Amikor vettem még adtak hozzá egy ún: ventilátor áramköri rajzot csak valahova elkeveredett. Állítólag anélkül be se kapcsol. Nos nem értem mert van rajta a +/- tápon kívül még +12V (gondolom relé) és még +18V nem tudom most az mi.... mert nincs oda írva. Van rajta "Term" feliratú poti, "Fan" feliratú, P1, és P2 feliratú is. Meg vagy 2db IC is. Amúgy MJL21193/94 párok összesen 14 darab van rajta. Elvileg 800Wattos. Zavar, hogy nem tudom mi az a +18V ??? Túl van bonyolítva az egész.... Nincs megjelölve hogy a csatlakozón azon a 3db 10 tüskés mi lehet?? De egyébként ami kell az ott van>> Jel be, Hang ki, Táp +/- és 0, csak a többi kivezetéseket nem tudom mik lehetnek? Valószínű létfontos ehhez a panelhez még külön egy külső +18V-os ventilátor áramkör létesítése? Kell ez egyáltalán? Mégis miért van 2db 2 tüskés fan csatlakozó már maga a panelen? Nem értek semmit. Jah és még egy LED is csillog az elején ha ventilátor működik... (elvileg) Jó lenne megtudni bocsi ha hosszú voltam Üdv!
SZia .,jo lenne ha fel tudnál rakni , egy pár képet, hogy jobban lásuk a cuccot ,hétha jobban tudnánk segiteni.
Tettem fel néhány képet a páciensről, nem valami jó minőségű próbáltam így-úgy, de csak 3Mpixel....
Köszi a segítséget
Sziasztok. Szeretném megépíteni ezt a végfokot csak nem tudom hogy mijen tipusú az a DIP16 tokozású ic, és hogy az irf645-öt mivel lehet helyettesíteni mert nem találok sehol ijen fetet. ha valaki esetleg tudna segíteni azt megköszönném.
Szia!
A FET-et IRF644-el helyettesítheted. Bővebben: Link
Szia. Akkor a fet az rendben van, köszi szépen, de mi lehet az az IC?
Honnan van a rajz? Gondolom volt valamilyen forrása, és ott leírják az IC típusát.
Az IC pedig az IRS2092. Nézd meg az adatlap ajánlását is és ne felejtsd el a rövidzárvédelmet!
Itt találtam a rajzotBővebben: Link
megvan az ic típusa rögtön a legelső sorban Bocsi de nem láttam.
Egyébként ezt az ic-t hol lehet beszerezni?
Heló
Szeretnék építeni egy 5.1-es erősítőt. 2x18V-os trafóm van, ez kb +-24V egyenirányítva, és kb 400W-os. Minél olcsóbban kellene kijönnie egy végfoknak. Először a VF3 jutott eszembe, de az +-17V-ról jár. VF2 az nem szimpatikus, elég gerjedékeny, zajos (építettem már jó párat belőle). Sajnos a trafót nem tudom áttekerni, mert hegesztetettek a lemezei. Kinek milyen kapcsolás ugrik be?
Egyébként jónak tűnik ez a végfok, érdemes megépíteni?? mert teljesítményben jó lenne.
Ezt az Árwill elektronikába árulták kitt-be, talán tudnak adni rajzot, mert már úgyis kifutott náluk.
Pedig akkora tápfeszhez a VF2-nél olcsóbbat nem fogsz találni. Ha neked gerjedékeny és zajos volt akkor valamit nagyon elrontottál. Jobb is mint a VF3, zaja szinte semmi sincs. Az 5534-el tényleg gerjedékenyebb (de többnyire ezzel sem szokott gerjedni), tegyél bele 071-et vagy LF356-ot azokkal jó.
Ha végképp nem tetszik ott a Texas féle 50W-os, arról is találsz itt rajzot.
Hidalt TDA7294 esetleg és akkor még ki is használnád a trafód.
Vagy ha a minőség is fontos 2x hidalt GAIN CLONE LM3876 ha a táp valóban 350-400W-os +/-24v-al nem csak a hangerő lenne kiváló.
Köszi, bár ez egy kicsit drága lenne 5 csatornára.
A TDA7294, és a VF2 között vacillálok, de mivel a VF2-vel nem sok jó tapasztalatom van (lehet hogy a műveleti erősítő miatt) így TDA lesz, egyszerűbb is, na meg nem annyira érzékeny a nyugalmi árama a hőre. Bár most lehet hogy ágyúval verébre kategória lesz az erősítő, mert a hangszórók 15W-osak, de később lehet hogy lecserélem nagyobbakra. Akkor legalább már az erősítővel nem kell foglalkozni.
Ja figyelmetlen voltam, házimozihoz a LM3875 GainClone ennél egyszerűbb nincs, de mondjuk tényleg drágábban jön ki nem véletlenül.
Úgy, hogy ha jól láttam, már nem rendelhető a kitt.
Sziasztok az a gondom hogy a TDA2030A alapu arösitöm nem szol az elöfok egy LM1036N alapu hangszinszabájzó
Így hirtelen, 5-ös 3-as lábon mérj feszültséget, a bemenetét hagyd lógva, és fogd meg bekapcsolt vég mellett, valami kis hangszóróval, búgást hallasz e. Eddig működött, vagy most tetted össze?
Üdv.
Most raktam ösze és nem búg mindjárt mérek feszt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |