Fórum témák
» Több friss téma |
Ha van tőben törött keményfém nyákfúród,(és miért ne lenne) abból némi kézügyességgel lehet köszörülni gravírtűt, nagyító és megfelelő finomszemcsés kő birtokában.....
Idézet: „Egy gravírtű ára max 1000ft/db.” Az a max. ugye csak költői túlzás? Egy bevonatolt 4mm-es 0,5×90°os gravírtű 15000Ft, de a silányabbjáért is elkérnek 8000-t
Nem túlzás. Nem tudom, hogy az általad említett milyen lehet. Talán nagyipari. De az meg minek nekünk? Ez keményfém. 500ft az újraélezés.
Full keményfém. Akár vitt anyagból is készítenek. Idézet: „Az a max. ugye csak költői túlzás?” Nem! Keményfém anyagból készülő szerszám. Sir!
Értem én, hogy van olyan... de nem tudom miért kell oda a "max", mikor épp a minimumról beszélsz? Ipari kivitelő 60°osért szemrebbenés nélkül kérnek 25000+ÁFA-t
Ipari CNC nem ebbe a fórumba való.
Olvastad már a fórum címét? egy 5-10-20ezer ft-s scannerből átépített cnc-nél, vagy egy 15ezer ft-s minifúrónál miért használna a hobbysta 25ezres szerszámot? Hobbysta számára elérhető dolgokról beszélek. Ebayen 500ft-ért kapsz gravírtűt, de nem tudni hány fokos. Az a "min". Egy hobbystának meg a "max" 1000ft is elég húzós költség.
Hello! Azt szeretném kérdezni,hogy egy akkus csavarhúzó motorja megfelelne akkor marómotornak?Elegendő a fordulatszáma?Egy 500w-os hálózati fúrógép is elegendő lenne akkor?Egy pár képet tudna feltenni erről a patronos befogásról,mert szerintem nem csak nekem ismeretlen a dolog.Ilyen adaptert esetleg lehet valahol venni amibe a befogópatronokat lehet cserélgetni?Ha egy ilyen patronnál az van megadva,hogy 5mm akkor az mit is jelent tulajdonképpen?5 mm-es szárat lehet maximum befogni vele vagy csak 5mmest?
Segítségét előre is megköszönném.
Megfelelő lehet, de ezt a paraméterei döntik el. Van aki flexet használ egyenáramról járatva. Persze az illetőnek nagy gépe van, elbírja a súlyt.
Er11-es szár 1/8"-os patronnal. Ez egy precíz szerszám, létezik 0.5-től 8mm-ig patron hozzá, de mindig csak az adott átmérőre, azaz fix szárméretre használható egy patron. Nekem minden szerszámom 1/8"-os. Ez a szár 12mm-es, könnyen csapágyazható. Egyszerűsíti a dolgokat, mert bármilyen motor csatlakoztatható hozzá, és precíz a maga kategóriájában. 8000ft-ért lehet kapni ilyent patronnal.
Nem értelek! Nem én beszélek 40000 1/s fordulatszámról, és az üvegszálas lemez megmunkálásáról 1000mm/min előtolósebességgel
Ha az üvegszálas lemezt akarja valaki marni, (nem pillanatszerűen, hanem több méteres szakaszon, egyenletesen) akkor annak bizony az üvegnél keményebb anyaggal kell dolgozni. A keményfémekről pedig hosszú könyvek szólnak nem szabad egy kalap alá venni őket. A lényeg az, hogy ne említsünk maximum árat, ha annál hússzor drágább szerszám sem számít speciálisnak!
Én nem akarok üvegszálat megmunkálni. Max kontúrmarásnál. Mert mint tudjuk, nem az üvegszálat kell eltávolítani a réz alól, hanem a rezet az üvegszálról.
40ezres RPM. Nem másodpercenként! Maradjunk azért reálisak, ok? egy egyszerű 4000ft-s modellmotor már hozza ezt a fordulatot. Szerinted akkor én most iparilag építem a gépet emiatt? 35um=0,035mm Tehát 5 század mm mélyen kell gravírozni. Ez nem sok. Minek ide speciális szerszám? Egy sima keményfém gravírtű tökéletes. Ha meg elkopik fél óra munka alatt 5 század mm-t a gravírtű, ami kizárt, akkor is 0.2mm helyett 0.25mm-es lesz a felülete. Nem zavaró tényező. Amiatt beszélek maximum árról, mert ismerjük a szlogent, hogy ... azért nem vagyok... Miért vegyek drágább szerszámot, mint maga a gép? Tv-shopban hirdetett edényt ne hasonlítsuk a zománcozott lábashoz!
Folytassuk PM, ez már nem ide való.
Először is köszönöm szépen a segítségedet,még annyit megkérdeznék,hogy ezt a szárat közvetlenül a motor tengelyére rá lehet hajtani ha csavaros menetű a fúrógépem tengelye,mármint valamilyen menet van ebbe a szárba belül a tetejénél vágva amivel fel lehet fogatni?
Ha minden jól megy akkor a hétvégére már meglesz a vezérlőm,motorjaim már vannak,már csak táp kell és össze kell végre rakni a mechanikát.A mechanikáról majd tegyek fel képeket valakinek,mert ha kell valakinek akkor szívesen megpróbálom részegységenként lefényképezni a gépemet? A segítségedet még egyszer megköszönném.
Mindenképpen várjuk a képeket!
A tengelyt érdemes rugalmas kötéssel megoldani, azaz kuplunggal. Ez lehet oxigéncső, zsugorcső, stbstb. A lényeg, hogy flexibilis legyen, mert ha nem egytengelyű a motor a szárral, akkor a motort fogod tönkre tenni hosszútávon. Hétvége felé elvileg már én is tudok alu-kuplungot csinálni
Már bocsi. Már mondtam, ez egy kókányolt gép. Ezért szeretnék egy profibbat. Kókányolt gépel kókányolni lehet, de az nagyon!
Nem olvastál vissza... Párhuzamosokat, 45 fokot és derékszöget használok csak. A forrszemek is hatszögletűek, vagy 45 fokos saroktörésű négyzetek.
Ez estben tényleg nem értem mér' kellene a szervó----
Tudtok valami egyszerűebn használható tervező pogit amiben a cnc-t meg tudom tervezve.
Gépipari szerkesztő program kell, vagy CNC programszerkesztő?
Valami egyszerű gépipari. CNC-t akarok vele tervezni
google: cad ,esetleg + free ,de egyszerű nem lesz egyik sem.
Hello, a Solid Edge elég könnyen tanulható. S magyarosítható is...
VariCAD -nak azt hiszem létezik telje funkcionalitású időkorlátos változata. Az AutoCAD még annak is drága akinek megéri.
VariCAD Free Trial Egy regisztrációba kerül a fejlesztő oldalán.
Szia!
Vagy használhatod a Google SketchUp-ot az nagyom egyszerű(igaz nem mondanám rá hogy CAD, de azért lehet használni). Én még a Solid Edge szoktam használni. Egy kép Sir-Nyeteg gépe/képei alapján(nekem nagyon tetszik).
És ez a kép megvan valamelyik Cad-ban, vagy csak így képben? Csak mert a méreteket a furatokat, meg a többit le kéne adni a műhelynek.
Ez egy renderelt szilárdtest modell, ha nem kellene tűrésezni az alkatrészeket, akkor akár gyártásba adható egy ilyen fájl. Kár, hogy ezeket jogtisztán félmilliótól kezdik megmutatni.
Ne rerlámként, de nagy a választék: ProEngineer, Solid Edge, Autodesk Inventor. Vannak amik CNC szerszámpályát is tudnak generálni: Edge CAM, DelCAM EZ-CAM... a gugli jó barát.
Igen, de a gugli barát nem mondja meg, hogy ezzel 3 hetet szenvedsz mire megtanulod, ezzel meg 2 nap alatt meg tudod csinálni, úgy hogy műhelybe le lehessen adni.
Ezért kérdeztem tőletek, valami egyszerű de jót. A Vari Cad-et raktam vel meg a zwCad-et, most a varicaddal barátkozok, de ő nem akar velem barátkozni.
Szia!
Megvan persze, de csak eddig vagyok vele kész mert nem volt több időm. Ezt is csak a méretek miatt rajzoltam meg.
Megkérdeztem a metaloglobus-ban az aluprofilt.
30*30-as van nekik. Hétfőn jön, 1080Ft +ÁFA a métere. 6m-es szálakban van 5%-ért darabolják tetszőleges méretre. Jó lenne tudni hány kiló egy méter, mert máshol meg kilóra adják. Most nem számoltam utána, de cirka egy tizesből kijön 2 gépváz, most már csak terv kéne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |