Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » WinAmp vezérlése
Hehe most megint összevissza veszi a kódokat
Közbe programoltam delphi alatt COM portot komponenssel és valamit elállítottam és így működött a Girder (lehet hogy ezért...?) De nem tudom hogy mit, nem mentettem el
Megépítettem a vezérlőt mely a kapcsolások közt van,de:
1.Nem érzékeli a gép a vevőegység csatlakozását. 2.Szerintem érzékeli mert mikor küldök neki jelet akkor sunyi módon vagy leáll a program vagy újraindul a gép. Miért lehet?
Hali mindenki...
Láttam ezt a kapcsolást és szeretném megépíteni... de nem teljesen igy ahogy van mert nekem USB-s kivitel kellene... ezt hogyan lehetne megvalósítani? Ezt szeretném megépíteni csak USB-re: Bővebben: Link Talán valahogy ebből kellene kiindulnom? Bővebben: Link Vagy, hogy lehetne minél egyszerübben? Üdv! P
Vagy egy USB-RS232 -átalakítóval vagy pedig megépíted az USB-s változatot: IgorPlug USB (AVR)
hát az usb-s átalakító az ugy olvasom h nem megy... de ez az usb-s verzió jó lehet... csak ami szar h nekem nincs avr programozóm... és nem is igen akarok építeni van pickitem... miért nem pic-el megy...
Üdvöletem:
Foobar 2000 nevezetü lejátszóhoz szeretnék épiteni kontrolert ugyanúgy mint itt: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/winamp_vezerlo_soros_por...%3E%3E Magát a kontrolert megvettem alkatrészek formályában össze még nem raktam... Mindenféle megoldásokat elfogadok. Vednel
sziasztok
Nem boldogulok a girder beállításaival. Nem akarja a jelet fogadni, pedig én mindent beállítottam szerintem. Azt a kapcsolást csináltam meg ami az elektrocsib oldalán van fent. Teszel fel néhány képet, ezt még nagyon régen készítettem akkor működött is csak nem én állítottam be A segítségeteket szeretném kérni. üdv
Ilyen infra vevőt honnan lehet kibontani? Mer régi videóból szedtem ki de az egy fém tokban van egy IC-vel és csak 2 lábú az az érzékelő de a fémből 3 láb jön ki 5V GND REMOTE
Ezt most nem teljesen értem.... Képet kérhetünk?
Elnézést a minőségért...
Ami a fém tokon belül van abból jön ki 3 "vezetősáv" ami be van forrasztva a másik panelba és ez a 3 sáv az 5V GND REMOTE
Szia, szerintem az egy fotodiódával felépített infravevő. Ilyennel én is találkoztam mikor készítettem az enyémet és vevő után keresgéltem, aztán vettem az üzletből vevőt.
Akkor ezt "dobjam el"? nem használható ilyen célra?
Én a számítógépem egészségének az érdekébe jobbnak láttam kihagyni a kísérletezést és inkább összeraktam a kapcsolás alapján a cuccot. Még egy kicsit bíbelődtem a beállításokkal és már működött is szépen. Szerintem inkább megéri megvenni a megfelelő ICt mint tapogatózni mert nem annyira drága..... de ez csak az én véleményem.
Jó majd megvetetem osztálytársammal... énnekem körülményes boltba menni... :s
Sziasztok nekem is lenne egy kérdésem a távirányítással kapcsolatban.
Van egy tv2000expert tv tunerem éss az elözü rendszertelepítésnél mindent tudtam vezérelni a távirányítójával,pl a winampot is léptetés stb.de mióta ujra kellett tennem az xp-t sehogysem mikerül behangolni a programokat hogy tudjak léptetni tekerni vagy egyébb mást csinálni a távirányítóval.mi lehet a gond? a driver és az xp ugyanaz
És eddig hogyan működött? Hol kellett beállítani hogy melyik program melyik gombra mit csináljon?
Mert nekem nincs ilyen tunerem, de nem lehet hogy a driver csomagjából esetleg valamilyen kis segédprogram most nem lett feltelepítve ami pont ezt csinálja?
nem hiszem.legutobb is volt uyge a windows aztán telepítettem a kártyát és utánna a többi progit.és alapból ha léptettem a távirányítóvalvagy pause vagy bármi mást nyomtam reagállt rá a winamp,a powerdvd a windowsmplayer alapból
söt a vlc is
Hát ez érdekes, nem tudom rá a választ, talán valaki akinek van ilyenje az is idetalál és tud neked választ adni!
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy USB soros port átalakítóval is működik. A gépemen csak USB van. Az IR vevő 5V-os, ezt tudja az USB is. Esetleg valaki probálta már így? Előre is köszi!
Nem működik ilyen átalakítóval a cucc(mármint, ha az igor-féle infravevőre gondolsz), mert ez azt feltételezi, hogy a távirányító által küldött jelet a pc bitenként azonnal vegye, ezt a soros port meg tudja tenni, viszont az usb esetén alapból nincs garantált időzítés, így ha kipróbálod rájöhetsz, hogy nyomod ugyanazt a gombot a távirányítón és a girderben kijelzett vett jel értéke mégis más lesz pillanatról pillanatra...
Ezt oldja meg az igorusb kapcsolás, ahol a mikrovezérlő összegyűjti a távirányítótól vett összes bitet, adott gombnyomáshoz, és azt egyben X bájtban átküldi a pc-nek... és itt már az időzítés az átküldött bájtokba van kódolva... én kipróbáltam, van mind a kétféle vevőm, a soros portosnál tényleg azonnal látszik a képernyőn a vett kód, az usb-ssel a másodperc töredékével de késve mutatja a vett jelet...
sziasztok
egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen progival tudok winampról lementeni, mondjuk mp3 ba zenét, kimondottan a netes rádió adását szeretném lementeni. ha valaki írna, egy jól szájbarágós leírást, mit hova kell állítani, hogy valahova lementődjön.
Üdv nektek. Csak érmeködöd, hogy foobar 2000-et vagy linuxos zenelejátszót lehet-e vezérelni usbröl diy módon?
Üdv!
Összeraktam én is EZT a kapcsolást a Girder nevű programhoz, de ha rá dugom a soros portra, akkor max. 1,2V ot mérek a TSOP1738 tápfeszültség lábain, ez miért lehet? Terhelés nélkül 12V jön ki a soros portból. Bár az 5V-ot 7805el oldottam meg, mert nincs zenerem, lehet emiatt ekkora feszültség esés?
Sziasztok!
Nekem a dolog szoftveres részével van bajom... Mégpedig, hogy hogyan tudom elérni a winampot, és mindenféle hasznos dolgokat lekérdezni? Gondolok az aktuálisan játszozz szám címére, adataira, hogy hol tart a lejátszásban, stb... Valaki fel tudna világosítani egy hosszabb magyarázattal/hasznos linkkel? Azt még megemlíteném, hogy C#-ban tudok programozni... Köszönöm!
Szia!
Csatoltam hogy kéne lennie. Bár nekem 78L05-el van, de évek óta jól működik. Ha így se jó, nézd meg mekkora a feszültség a 7805 bemenet és GND közt.
Szia!
Nem tudom, pontosan mit akarsz. Girderrel tudod vezérelni a PC-n futó folyamatokat. Lekérdezni pedig általában az LCDSmartie programmal szokták, bár én anno írtam egy teljesen saját programot: link1, link2 (ezt csak mutiból linkeltem ). Viszont valamiért kinyiffant az LCD (lehet nem tetszett neki az LPT port feszültség szintje). De ha prog.hu-n beírod a keresőbe hogy "winamp" a tudástártémákban, akkor kiad egy csomó témát, ahonnan már el lehet indulni, pl.: Bővebben: Link. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
Sziasztok!
Van 1 kis gondom a girder-el?!, mégpedig hogy az egyik gépemen(win7) mindig azonos kódot ír ki egy gombra a távírányítón pl:1 gomb=3001..ez működik is nagyon jól évek óta. De a másik gépen(win7) amit most telepítettem folyton minden gomb megnyomásakor összevisza ír ki mindent,pl:1-gomb-hol ff221vagy a038 szóval sok hülyeséget... Mitől van ez ? Nem lehet ezt orvosolni? Mind két gépen uggyan azzal a vevővel próbáltam.(zéneres nem stab ic-s)
Szia!
A beállításoknál a "Priority level"-nél mennyi van?
Szia!
Nálam csak 2 érték állítható... számít? |
Bejelentkezés
Hirdetés |