Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   718 / 2501
(#) zenetom hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy erősítő NyÁK tervezésnél ha a jel vonalak a táp vonal mellé kerülnek, akkor az ugye nem okozhat különösebb zavarokat? Egy kis 20-30W-os MOSFET-es erősítőről lenne szó.
(#) Gyozo92 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Szerintem attól nem lesz baj. Inkább a trafód szórt mágneses terétől óvakodj De vigyázz, nehogy a túl közel lévő vezetősávok érintkezzenek véletlenül, mert az nem fog jót tenni.
(#) David 3g hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Sziasztok. Van egy olyan gondom hogy kiforrasztottam egy Saba mi212 végfokából egy 100 ohm-os ellenállást hogy megmérhessem aztán vissza és mikor visszakötöttem eldurrant az ellenállás érdekes módon Miért történhetett ilyen?
(#) zenetom válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Én valami extrémebb, rejtettebb dologra gondoltam.
(#) zenetom hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Egyébként valaki megépítette már ezt: Mini-MosFet ?
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Egyszerűen csak rosszul van kábelezve, ezt bizonyítja is a mérés hatására megerősödő zaj. Nem mindíg a csillagpont a jó megoldás sajnos, én rengeteget szoktam ilyesmivel szórakozni és újabban azt vettem észre, hogy nem is az áramkörben van a brumm, hanem a trafó okozza a mágneses és elektrosztatikus terével, ezt bizonyították a menet közben mozgatott kábelek. Most készítem azt a megoldást, hogy kiveszem a trafót az erősítőből és külön dobozt kap 1 méterre az erősítőtől.
(#) Swedhart válasza katona.t hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Ha gondolod nekem van tda2009-el(ez 2x11w) gyári erösitö panelom kb5cmx7cm adok hozzá gaetz-t és kondit és trafot is adok hozzá ha kell kicsibe összejön az egész.Üdv Tamás
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Az mi pénzbe kerül?
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2011 / 1
 
Max 5 ezer de lehet, hogy ennél jóval olcsóbban is megkapod.
(#) HA3GX hozzászólása Jan 24, 2011 1 /
 
Üdv mindenkinek!

Keresem azt a fiatalembert aki ugyanabba az iskolába jár mint én, ma a szünetekben együtt beszélgettünk, és ketten vagyunk felelősek a szalagavató hangtechnikájáért.
Írjon rám egy privátot, hogy tudjam mi a nick neve. Eme téma a kedvence, remélem olvassa.

Utólag szerk:
Elkészítettem http://bsselektronika.hu/index.php?id=515 a kapcsolást. Fűt mint a kazán, a hangja elfogadhatatlan, de a semminél többet ér. A számítógép hangfalamat túl sokáig járattam teljes hangerőn, ami az IC halálához vezetett. Csillagkaput szerettem volna nézni, ám hang nélkül nem tudtam. Sajnos gyors, és meggondolatlan dologra volt szükség így elkészült eme remekmű. Vettem ma 2 pár hangfalat 1000Ft-ért (szerintem elég jó üzlet volt). Habár egy nap Csillagkapu nélkül elfogadható.
A csatolt kapcsolást Senki ne építse meg, csupán a kérdésem vele kapcsolatban, hogy a fűtés nem árt -e a tranzisztornak? Természetesen hűtöm, így még a langyon állapotot sem közelíti meg.
Köszönöm.
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Akkor, hagyom a fenébe, az úgy nekem nem jóóÓ !
(#) janikukac hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Tehát, keresek kacsolást, ami működne a 17 V tápommal, ami 500mA-eres. Az erősítő 2*15 W legyen legalább! Előre is köszönöm !
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
A térbeli rajz, és a PDF azonos. A térbelin látszó szimmetria csak a perspektíva torzulása miatt tűnik annak, amit támogat a ténylege szimmetriától való eltérés kicsi mértéke. Csatoltam egy másik nézetet ugyanarról a térbeli ábráról, amibe huzigáltam piros vonalakat is az egyértelműség kedvéért.
A teljes szimmetriától való eltérés oka a panelterv vonalvezetésének való alárendelés. Nekem ez nem okoz semmiféle esztétikai problémát, de ha te ragaszkodsz a teljes szimmetriához, akkor a kedvedért majd rajzolok egy olyat is.
(#) Swedhart válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hali én olcsobban adok kész panelt trafot stb komplett csak be kell dobozolnod udv Tamás
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Látom nehéz megérteni, hogy ebből a tápból nem tudsz 2*15 wattot kiszedni
Nem tud a tápod csak 10 wattot.
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Na, jó. Akkor építek egy .......... tápot. Nem akartam "vulgáris" szavat kiírni ezért lepontoztam...
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Nekem, a 10 W is elég lenne, csak nem tudom, a hangszórómnak ... Átmérő( de már 1000szer leírtam, 7-max8 Cm átmérőjű, és 8 OHM-os
(#) saraha válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Szia.
Erről az úrról van szó?Ő tervezte?Nagyon nem értek hozzá de első ránézésre nem tűnik nekem A osztályúnak habár a 0.7A az nem gyenge.
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Képet tudsz róla feltenni?
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hát, az a baj, hogy be van dobozolva, és semmi nem látszódna, mert fekete anyag van köré rakva (háló) A doboz 32cmx20cm. A hángszóró pontos átmérője (most vonalzóval lemérem ) kereken 8 CM ! Amúgy , énis foglalkozok DJ-zéssel , már 4 éve és Mindszenten is voltam már egyszer táborozni
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Tudom ez furcsa is lehet de én csak is a szimmetrikus dolgokat kedvelem és még legyen az bármi ami a szememnek nem tetszik azt inkább nem építem meg akár milyen jó erősítő is az !
Végül is nem zavaró az asszimmetria de nálam nem tudni milyen elgondolás alapján csinálnék valami provokáló dobozolást ami lehet olyan CIROKL fajta csupasz valami ?
Így ha nem sok munka ezt nagyon megköszönném ha sorrendbe állítanád a tranzisztorokat , ebben az esetben akkor elkezdeném a hadműveletet az otalával kapcsolatban !
(#) djgombi válasza janikukac hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Sajnos az átmérő a legkevesebb adat. Esetleg típusa mi?
Mivel kezdő vagy javaslom a TDA2003-as ic-t Ez max 5 wattot tud. Ebből építesz kettőt és szűken elbírja a tápod is.
(#) Alkotó válasza saraha hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Ezt a kérdést, elég kitartóan próbáltam körbejárni, ami nálam annyit jelent, hogy több olyan szakembert is megkérdeztem, akiket hozzáértőnek gondoltam. Közülük senki nem foglalt egyértelműen állást. Volt aki tudományosan próbálta elmondani miért nem lehet ezt eldönteni, volt aki simán nem tudta, és volt aki azt mondta nem érdekli a dolog.
Ha esetleg egyértelműen nem "A" osztályú, akkor elnézést kérek a téves minősítésért, de magamban mégis annak tekintem.
Ami viszont számomra elvitathatatlan, az a nekem nagyon tetsző hangkép (és innentől kit érdekel milyen osztály).
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Szeretnék építeni 2db BD249C tranzisztorból valami erősítőt, mit ajánlotok, ne legyen bonyolult (csak pár alkatrészes) de legyen ereje, wattja. 19V-ról szeretném hajtani, de 12V is megoldható, de ez csak 3 A-en, a 19 az meg 4,7A-el. Van még egy TDA2003 Ic-m, ezt is belelehetne kombinálni. Mit ajánlotok?
(#) janikukac válasza djgombi hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
De, van más adat, de azt a hozzá való Tensai rádión írja, hogy 15 W . Ez nem tudom, melyikre utal. A rádió már 30 éves szinte, adat nincs róla a neten. Szériája : COMPO - 51. Ez egy kazettás - bakelitos lejátszó. Édesapámé
(#) saraha válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Idézet:
„Ami viszont számomra elvitathatatlan, az a nekem nagyon tetsző hangkép (és innentől kit érdekel milyen osztály).”

Ezzel teljesen egyetértek.
(#) Alkotó válasza saraha hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Azt ki felejtettem, miért kezdtem el kételkedni én is az osztályba sorolásban. Ugyanis mikor megmértem a teljesítményét, akkor a beállított értéktől nagyobb áramokat is számoltam (a bemeneti jelet addig növeltem, amíg a kimeneti jel szemre tökéletes volt). Tavaly a méréseket megismételtem, és ennek eredményét csatolom, aminek a végére kiszámoltam a kimeneti áramokat. Tényleg nem azonos a nyugalmi árammal.
(#) zenetom hozzászólása Jan 24, 2011 1 /
 
(#) Alkotó hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Egy régi erősítő utánépítésem, saját paneltervvel. A rajz Sipos Gyula HI-FI erősítők építése című könyv 115. ábrája. Duplázott végtranyóval, 100W-ra beállítva.
Az ottalához kerestem fotókat, és akkor akadtam rá ezekre a képekre.
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Értelek, de ma már kiprobáltam minden hogyan, megkerülni pár IC-t , de sehogy sem lett jó. Aztán lehúztam a tápot és egy másik erősitővel meghallgattam az előfokot, hát akkor is búgott. Már nem a saját tápjáról megy, hanem egy kis trafóról, de az jó messze van a doboztól. VF2-ben cseréltem müveleti erősitőt is, de szerintem ez direkt igy találta ki a technics, hogy ha elromlik akkor vegyél bele eredeti végfok IC-t és ne probáld meg átalakitani. Az lehet a baj, hogy ez már full digitális az egész, minden funkciót egy IC végez el. Szerintem ezek miatt lehet a búgás is.
Következő: »»   718 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem