Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Sziasztok lenne egy kérdésem, megterveztem egy nyákrajzot sprint layout programmal az a kérdésem hogyha nyomtatni szeretném a tervet és vasalásos módszerrel elkészíteni azt akkor kell-e illetve a programmal lehete tükrözni?
Ha felülnézetbe tervezted akkor nem kell tükrözni.
Sziasztok!
Amikor megnyitnám a gerber fájlokat GC Prevue-ben, állandóan ad legalább 1 figyelmeztetést az alábbi szöveggel, ami a csatolt képeken van. Mi lehet ez?
Szia! Nekem gerber visszanézésre ez vált be. A drill fájlokat viszont nekem csak akkor nyitotta meg rendesen, ha nem mm, hanem mil, egységgel mentettem le.
Sziasztok!
Ha valakinek kell csináltam 7szegmens ledkijelző alkatrészt. Lehet, hogy valahol van én nem találtam.
Üdv!
Az volna a problémám, hogy sprint lay. 5-ben készítek épp egy pár nyáktervet és az egyik nem fér ki. Képről csinálom a vezetősávokat mérethelyesen az IC hez méretezve, de egyszerűen nem fér ki és nem tudom mit tegyek vele.... Nem lehet szélesebbre állítani a munkafelülete ---- Tárgytalan, megtlaláltam, elnézést a postpocséklásért
Szia!
Küldök Neked egy 7 szegmenses kijelzőt....
No, ha már ebbe a topicba tévedtem, feltennék egy kérdést a hozzáértőknek! Tudja-e valaki hogy a terv elkészültével a Photoview fülre klikkelek, hogyan lehet -ha lehet- megváltoztatni hogy ne zöld hanem ne legyen térkitöltés.
Gyakorlatilag azt szeretném elérni hogy ha egy panelrajzot képpé konvertálok, csak a beültetési rajz jelenjen meg minden extra színezés, térkitöltés nélkül. A segítséget előre is köszönöm!
Miért nem a nyomtatás menüben csinálod?
Rétegkiválasztás + színkiválasztás, PDF-be nyomtatás.
Üdv!
Ha nyomtatás menü alatt rányomok hogy vágólapra és azt beillesztem akár wordbe akár paintba nem lesz méretarányos. Már nyomtattam így és akkor méretarányosan másolta át őket. Mi lehet a gond? Köszönöm
Miért nem jó a Sprintből nyomtatni?Attól jobbat keresve sem találni. Miért kell bonyolítani a dolgot?Már bocs, de értetlenül állok a problémád előtt.
Vagy javasolhatnám az ingyenes PDF nyomtatót a pdf creatort.
Bővebben: Link
Üdv!
Azért kellene mert nem otthon hanem boltban nyomtatatok. Köszi a választ Neked és Vicsys.
Erre nincs jobb a PDF formátumnál.
Kicsi méretű, hiteles a méretarány, tökéletes minőség, minden gép megérti, és persze ingyen van!
Igen viszont pdf be se sikerül átmentenem. 2 héttel ezelött meg simán vágólapra kiraktam wordbe beilleszt és méretarányos volt most meg nem.
Egy halom PDF Printer van a neten, tölts le egyet installáld és mint virtuális nyomtatót tudod használni.
Nem sikerült pdf-be? Miért, nem? Valami hibaüzenetet kaptál?
Végső esetben tedd fel a pendrive-ra magát a programot, a fájlal együtt. Aztán ott a boltban elindítod és onnan kinyomtatod!
Én ha boltban nyomtatok akkor amúgy is viszem pendrive-on a lay file-t és akkor mellé teszem a viewlayout50.exe-t is (a Sprint Layout mappában megtalálod vagy letöltöd ingyenesen az Abacom oldaláról) és meg is van oldva a dolog.
Sziasztok! Az SL 5-ben csak én nem találok sehol SuperFlux LED-et? Vagy le tudom tölteni valahonnan?
Teljesen felesleges. Sokkal egyszerűbb megrajzolni. Olvass vissza.
Szia! Okés már megoldottam
Hogy kell méretarányosan dolgozni ? Valakinek valami oktató video? :yes:
Sprint-el nehéz nem méret arányosan dolgozni, mivel minden alkatrész méretarányos benne. Ha valami pedig nincs, akkor adatlap alapján, csak tolómérővel megmérve bármit be lehet rajzolni, és elmenteni makro-ba hogy később is használhasd.
SL5-be lehet képet beilleszteni (paint-el tudsz olyan formátumba menteni amit az SL5 kezel és még méretezni is tudod) aztán ha be van illesztve odahúzol 1 makrót pl ellenállást és látod, hogy jó-e a méret. Remélem érthető
Mondjuk az ellenállás az pont egy rossz példa mert több méretben is van. 5; 7,5; 10mm, stb... Ha van IC az áramkörben, akkor azzal lehet a legpontosabban méretre állítani a hátteret.
Ahogy Szebence is mondja úgy a tuti, ha nincs benne IC akkor pedig valamilyen tranzisztor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |