Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Az a helyzet hogy az én PWM-em erre teljesen alkalmas csak annyi a dolgom hogy a DUTY nevü potmétert kirakom a pillangószelep mellé és összekötöm vele! alapjáraton szinte semmi és ahogy nyomod úgy termel többet.
Ez nem SCI-FI. Ha jól emlékszem patkolttojas adta közre ezt a PWM-et legalább is nekem.
Én levegővel 4 térfogatszázalékot, 1:25-ös arányt tudok.
Ha erről hajtanánk a járművet, talán érdemesebb lenne jó hatásfokú állandómágneses generátorral minimum 48V-os rendszert beépíteni pufferakkukkal, és soros vízbontót használni a kisebb veszteség érdekében, valamint a gázhoz optimalizálni a motor gyújtását, szelepvezérlését. Az akkukialakítás szerinti bontót gondolom én is a legmegfelelőbbnek.
Szerintem nem kell állítani. Ha jobb az égés, elméletileg kisebb gázpedálállással tud azonos tempót a gép.
Köszi, így gondoltam én is, nem tekergetem...
Ha nem akarod az adagolót eltekergetni akkor pl városba dugóban araszolgatáskor ill. amikor csak alapjáraton ketyeg a gép akkor kapcsold ki a HHO-t
1 alapjáraton nem fog kevesebbet fogyasztani! 2 terheled az elektromos rendszert Generátort és az akksit is. A generátort a motor hajtja ha a generátort terheled az terheli a motort ha a motort terheled lehet, hogy minimálisan, de a fogyasztásod nagyobb lesz.
Egy erdekes megoldas. Nem probaltam, csak lattam egy par eve.
Vízbontó, kár, hogy eszi az Alu drótot közben
Szia!
A videó 1992-es, még csak pár napja van fent, de nagy az érdeklődés iránta. Meyer bontójában 100%, hogy nem fejlődik annyi gáz, ami elég lenne a normál Otto motor ( VW léghűtéses Bogár ) működéséhez. Meyernek intenzív gyújtószikra is kellett ( Plazmagyújtás ) a szegény üzemanyag keverék begyújtáshoz. Daniel Dingel TOYOTA motorterében is van egy jóval nagyobb teljesítményű gyújtótrafó ( 45kV-os! ) és a gyertya hézag sem a szokásos méretű, több mm-es! Nagyobb és intenzívebb plazmás gyújtószikra képes a sima vizet ( vízpárát ) is begyújtani.. Nem feltétlen kell csak a gáztermelésre koncentrálni, a gyújtáson sokkal több múlik! Babettára mini plazmagyújtást szereltem próbaképpen, a hatás brutális. Pár mm ( milimétert! ) kellett csak a gázon mozdítanom és a kétütemű motor azonnal iszonyú erővel és nyomatékkal húzott. Sehol se volt a durranógáz ( nem kapott a motor ) , csak benzin+Arol 2T és levegő, + jóval intenzívebb plazmásított gyújtószikra. Pár mm gázkar elmozdulásnál rettentő kevés üzemanyag keverék jutott a motorba, mégis iszonyú erővel füstölés mentesen működött. Normál esetben a gyújtógyertya a trafó energiájának csak töredékét képes hőenergiává alakítani a szikraközben, a többi gyújtásenergia elvész. Plazmásított gyújtószikra ezt a nagy "meddő" energiát is hasznosítja. Otto motorban az égést a gyújtószikra indítja be. Ezeken a dolgokon el lehet gondolkozni.
És megvan még ez a Babettád? Ha üzembiztos, és keveset eszik, nincs is szükség a vízbontóra.
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy amit annak idején a Babettába építettél plazma gyújtást, annak a felépítését és elektronikáját közreadnád??? Fénykép sem ártana, feltéve, ha van. Üdvözlettel: patkolttojas
Szia!
Nincs valami jobb minőségű kép erről, amit mellékeltél? Vagy link, ahol elérhető? Üdvözlettel: patkolttojas
A program csak nyomtatni enged bemásolni sajnos nem.
Ha lenne 1 szkenerem akkor átt tudnám küldeni jó minőségben is. De ha megadod az autód típusát évjáratát és motorkódját akkor kinyomtatom neked az autódhoz való rajzot.
Használj PDF creator-t. Ingyenes és lehet egyenesen pdf-be nyomtatni.
Lehet, hogy kifogyott a PDF festék! :csodalk:
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a kapcsolásról? Hatékony lehet vízbontásra?
Tisztelt Uraim!
Ma átalakítottam kicsit az PWM-et kihoztam normál potikkal a vezérlést. Az első(balról) frekvencia. második a limit, harmadik a teljesítmény. Most látszik hogy kicsit fele felett van a frekvencia ~3kHz limit 3/4 a teljesítmény 9,6V. Játszottam vele pár percet mire jó lett közben árgus szemmel figyeltem a bubik sebességét.
http://hidrogen.blog.hu/2010/03/27/szaraz_cella_4_resz_az_optimalis_cella
Olvasd végig, majdnem mindent megtalálsz...
Üdv mindenkinek..
Tegnap mi is teszteltük a HHO Cellánkat. Lett is belőle egy kis baleset . Konkrétan a kiegyenlítő tartály felrobbant. Bár nem értjük miért, valószinüleg azért mert visszaégett a gáz (Elvileg nem lett volna szabad hisz volt benne visszacsapó szelep. Valakinek valami ötlet hogyan lehet ezt legközelebb megakadályozni? Mennék tovább a témában küldök nektek egy képet ami a jelenleg neten árult PWM rajza. Remélem sikerül valakinek segíteni benne mert helyettesítés kellene a tranzisztorokra mert egyszerűen nem lehet itthon kapni ilyeneket.
Szia!
A végére a két FET helyett IRF 1405 sokkal jobb lenne, e z kapható is és többet is tud, a többit pedig szinte bármilyen kisteljesítményű tranzisztorral lehet kiváltani.
Hali! Hogyan égett vissza ? Begyújtani próbáltad?
Ahhoz kellene egy komoly visszaégésgátló a gázhoz amit kapni azt felejtsd el! Itt a gáz keverve van és 2000m/mp az égési sebesség! Kell egy buborékoltató utána egy visszaégés gátló 0,2-1mm furat mögötte fémszövet vagy bronzselyem ami vékonyabb a hajszálnál és azzal megtömni úgy hogy még átengedjen a hossza megy legalább 10 cm erre azért van szükség mert le tud hűlni a gáz a nyújtáspont alá! Ne izgulj nem nálad égett vissza először nálam is szétment egy tartály Azért kell először egy próba cuccot csinálni hogy az törjön a kísérlet alatt. De ha bemész a tescóba ott találsz 200Ft 0,33l dunsztos üveget bubihoz és Steel Wood néven fém vattát 3 féle van benne a legfinomabb a jó ára 200Ft. Jó durrogtatást!
Ja hol árulják ezt a PMW-t?
Amit én megcsináltam és működik azt itt kaptam a fórumon és az anyag költsége mindenestől ~3500Ft ebbe a munkád is benne van! Amit beraktál annál nem látok szabályzót az hol van vagy másképp kérdezem van??
Nálam is volt visszaégésgátló kapilláris furat (propánhoz volt eredetileg), ami csak 1x égett vissza, de a buborékoltatónak lerobbant a plexi teteje, amit epoxyval ragasztottam egy alucsőre. A buborékoltatót emiatt érdemes fémből készíteni, és sehol sem szabad gázakkumulátort csinálni, ahol felhalmozódhat gáz.
A képen a robbanás előtti lánghosszt fotózgattam, már elég szép volt, aztán kikapcsoláskor bumm. Idézet: Biztosan nagyobbat tud robbanni egy fembol keszult valami. Csinalsz egy repeszgranatot. Gondolj bele: egy muanyag doboz teteje valamennyire rugalmas, es a robbanaskor enged egy kicsit, es legfeljebb lerepul. Viszont ha fembol keszul, nem biztos hogy enged a koteseknel, igy a robbanas szetviszi szilankokra. Inkabb erdemes muanyag dolgokat hasznalni legalabbis a kiserletezes idejere. Amikor minden rendben mukodik, akkor lehet nekiallni fembol megcsinalni. „A buborékoltatót emiatt érdemes fémből készíteni”
Egy zárt, lehegesztett fém buborékoltató nem tud szétrobbanni, ahhoz nincs elég nyomás, pláne, ha minimálisra van csökkentve a gáztérfogat. Nálam is csak egy nagy pukkanással, mint egy pezsgődugó, repült fel, pedig ott volt legalább 50 köbcenti gáztérfogat.
Ha ennyire veszélyes lenne, akkor a sima PVC gázvezetés is szétrobbanna. De ilyenről szó sincs. Acetilén+oxigén keverék viszont már lehet, hogy darabokra tépné.
Itt tudod megnézni amit árulnak ez a rajz ennek a pontos mása: Bővebben: Link
Jelenleg a buborékoltató az egyben az elektrolit tartály is. Lehet hogy abban felgyülemlet a sok HHO és azért robbant szét. 3Literes volt tartály és abban 1 liter volt a víz. Szóval 2L gáznak volt még hely. Lehet ez volt a gond. De lehet inkább csinálok egy külön buborékoztatót hogy az robbanjon szét legközelebb . A másik dolog hogy a PWM-nél használt kapcsolásba valaki letudná írni mit kellene venni pontosan melyik helyett? Mert ezeket a tranyókat meg mosfeteket nem lehet kapni nálunk nagyon. svgyula belinkelnéd azt a PWM-et amit te megépítettél? Ha van hozzá valami nyákrajz meg beültetés+kapcsolás megköszönném! Üdv
Ezt nézd meg!!
Hátha egyszerűbb megcsinálni! http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/I-Limit-PWM/I-Limit-PWM-1.png http://www.alt-nrg.org/ http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/I-Limit-PWM/I-Limit-PWM-2.png http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/I-Limit-PWM/I-Limit-PWM-3.jpg http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/I-Limit-PWM/I-Limit-PWM-4.jpg http://www3.telus.net/chemelec/Projects/Hydrogen/I-Limit-PWM/Wiring.png nekem működik és mindent lehet kapni hozzá egyedül az R12 ellenállás amit én egy ~8cm hosszú 2mm-es tömör zománchuzallal készítettem! Idézet: Ott nincs jelen robbano elegy, csak gaz oxigen nelkul. Viszont ezek a bontok durranogazt termelnek, amit azert hivnak igy, mert durran. Minden osszetevo jelen van a robbanashoz. A hidrogen, az oxigen, tehat az elegy megfelelo feltetelek mellett robbanni fog. „Ha ennyire veszélyes lenne, akkor a sima PVC gázvezetés is szétrobbanna”
Csak 1 lufit tölts meg HHO-val, tedd rá a visszaégésgátlót, és 3-4m-es csövön át gyújtsd be.Ha kidurran a lufi, nem jó a visszaégésgátló.Egyszerűbb mint +1 buborékoltató, max a lufi bánja...
Nem értetted. A HHO cellához is lágy PVC csövekből van (nálam biztosan) a gáz elvezetése, és bizony, abban is robbant a gáz, mikor visszaégett.
De az, hogy valami robban, nem jelenti azt, hogy az azonos azzal, mintha bedugnánk oda egy rúd dinamitot, és a fél házat felrobbantanánk vele. |
Bejelentkezés
Hirdetés |