Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 117
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Volt eset amikor a dr.blade volt megöregedve és rengeteg tonert hordott ki developer henger oly sokat , hogy felgyürődött a fényhegerre és kihullt a gépbe.
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

A törlő lamellát ebből a kazettából kiszerelni nagyon macerás . A kazetta két részből áll amit két fémcsap fog össze az oldalán ezeket ki kell piszkálni majd kettévenni , a fényhegert ki kell szerelni nehogy megsérüljön majd következik a neheze .............
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Ezeket a képeket elnézve nekem nem úgy tűnik, hogy bármi is ismétlődne, ill. blade miatt csíkozna, de lehet, hogy csak a scanner nem adja jól vissza az eredeti példányt.
Idézet:
„a drum negatív töltését így elvileg nem tudta megszüntetni sehol sem) akkor is szürke oldalakat nyomott, pedig én úgy gondolnám, hogy a hengeren és a waste tartályban maradt kevés toner 30-40 oldal alatt letisztult volna, mivel ugye nincs utánpótlása, egy negatív töltésű drum-ra elvileg nem kerülne pluszban szintén negatív tonerpor, és fehér oldalakat nyomott volna”

Ez így is van addig, amíg van töltés és a dob fel is veszi azt
Ha nem vizes papír akkor valami nagyfesz gubancra gondolnék, bár lehet, hogy mellé tippelek.
Szokott lenni egy led sor ami a blade utáni dob felületét töltésmentesíti, ezt le tudnád csekkolni?
üdv
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Na, hozzáfogtam a kazetta szétszedéséhez, odáig el is jutottam, hogy kiszedtem a drum-ot, így már láthatóvá vált a "lényeg" a törlő blade, és a dr.blade meg a developer, mellékeltem a képeket hogyan néznek ki, a törlő elég erőteljesen tonerporos, és a developer is vastagon borítva van tonerrel, egy kis kupac toner még ki is hullott belőle ahogy mozgattam.

A 004-es képen bekarikáztam egy fémpöcköt, ezt kellene kihúzni, hogy kettéjöjjön a cleaner és a developer rész?
Ha igen szerintetek mivel lenne legegyszerűbb kiszedni, mert így simán fogóval nem bírtam kihúzni?

Üdv: Laci
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Idézet:
„Ez így is van addig, amíg van töltés és a dob fel is veszi azt”

Igen én is pont ezért gondolkoztam azon, hogy mi van, ha mégiscsak a printerben van a gond, és pl. a HV PSU nem ad rendesen töltést a charging rollernek, így nem tölti a dobot, az meg folyamatosan gyűjti befele a tonert a developer-ről.

ITT valakinek pont ugyan ez a hiba jött elő ugyan ennél a printernél, kis is cserélte a cl. blade-et, de azt írta nem oldotta meg a problémát az sem, max. gyengült a szürkeség.

Szerintem led sor ebben még nincs, vagy legalábbis nem láttam.
(#) zolika60 hozzászólása Feb 26, 2011 /

Szeretnék az unokahúgom részére venni egy nyomtatót ajándékba. Egyetemista és folyton jegyzeteket nyomtat a suliban. Szerintetek milyen nyomtatót vegyek. Vagy mindegy csak fogjam balról a másodikat a boltban és kész?
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 26, 2011 / 1

Ha sokat kell nyomtatni, és jegyzeteket, akkor a legolcsóbb FF lézer nyomtató a jó választás
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Köszönöm!
(#) zolika60 hozzászólása Feb 26, 2011 /

Mi az, hogy kikapcsolt fogyasztás 0,6W? Bővebben: Link
A konnektorból is ki kell húzni, hogy ne egye az áramot?
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Hello!
Az az igazság , hogy nagyon rég töltöttem ilyen kazettát de ha nem tévedek azokat a fémcsapokat ki kell piszkálni egy nagyon hegyes és erős szerszámmal ! Nem emlékszem , hogy ha a fényhengert kivéve látszanak-e a fémcsapok végei mert olyankor belülről ki lehet nyomni őket . Sok sikert ! Üdv !
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Amúgy a OO1-es képen mintha a törlőpenge meg volna görbülve a bal szélen nagyon jól látszik !
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Sziasztok!

Igen. én is úgy láttam, hogy meghajlott a blade (szabad szemmel még sokkal feltűnőbb volt mint a fotón), kiszedtem, hogy meghajtom kicsit ellenkező irányba, sikerült is, prímán a henger felé hajlik most már, érzik a hengeren is, hogy fogja (nem forog olyan könnyen mint előtte) viszont továbbra sem törli le rendesen, sok pár mm--es csíkban otthagyja rajta.

Arra tudok gondolni, hogy mivel ilyen kicsit tapadós (elöregedett műanyag) szerű a tapintása, valahogy beleragadhat a toner, és mindig keni a dobra, szerintetek is ilyesmi lehet?

Van esetleg bármi ötletetek, hogy mit lehetne vele csinálni, esetleg mire lehetne kicserélni?

(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Helo !
Két megoldás van , kicserélni vagy leszedni a régi gumit és egy jobbat beragasztani szintén ilyen méretűt ! Szerencsés vagy ha találsz még ilyen utángyártott lamellát !
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szóval akkor az is egy megoldás lenne, ha ennek a gumis végét leszedném, és egy másik tonerből aminek legalább ilyen hosszú törlőgumija van ráragasztanám erre?

Az szerinted nem jöhetne szóba mint egy lehetőség, ha sehonnan nem kerülne ilyen lamella, ennek a gumilamellának az aljára ráragasztani valami nagyon vékony és puha antisztatikus szivacsot (pl. olyasmit mint ami alaplapok csomagolásában szokott lenni), esetleg valami nem szöszös textil anyagot, azt nekinyomná a dobnak ez a gumi és törölné a dobot?
Vagy ez így egyáltalán nem működne?
(#) Erik123 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Helló! Tud nekem valaki segíteni? Van egy MP140-es nyomtatóm és nem tudom resetelni! Mi lehet a baj?
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Az a helyzet , hogy jobb ha egy másik gumit ragasztasz a réginek nincs meg már a várt rugalmassága esetleg ha leveszed megfordithatod rövid ideig ez is megteszi . Nem nagyon vált be nekem az ilyen "viagrás"megoldás dr.blade esetében még elmegy .
(#) tranzisztor válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Az ilyen szivacs meg egyéb anyag által "felviagrázott" megerősitett lamellák nem igazán váltak be sajnos a gumi öregedése nemcsak a görbülést eredményezi de a rugalmasság hiánya is nagy gond mert a henger forgása közben nem követi azt megfelelőképpen. Üdv !
(#) patexati válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia! Ez egy jó ötlet!! Azt a kis hengert valóban vissza lehet tenni az enyémben is fordítva is! Holnap kipróbálom hátha nem mindegy merre áll Lehet ez is meg van "delejezve" és fordítva nem úgy működik,hogy kell
(#) tranzisztor válasza patexati hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szervusz !
Nem hinném , próbáld meg de valószinű , hogy nem mindig olyan egyszerű a dolog ! Murphy nem alszik ! Részleteznéd a problémádat . Üdv !
(#) tibko33 hozzászólása Márc 1, 2011 /

Van egy nyomtatóm amely nem működik. A dokumentációkat megnyitja,de nem nyomtatja le. A nyomtatón az a jelzés villog,hogy töltsem be a papírt,vagy hárítsam el a papír elakadást,de betölti a papírt és nem akad el. Ha valakinek van tipje akkor segítsen! Köszike
(#) mugab válasza tibko33 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Én végignézném a papír érzékelőket. Valszeg optók és esetleg kosz vagy bármi van valamelyiken...
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Szia!

Most kicsit leállt a javítás, mert keresek hozzá blade-et, de közben az jutott eszembe, hogy nem lehetséges-e, hogy maga a drum is hibás, elöregedett, és ezért mindig felszed magára tonert a developerről, akkor is amikor nem kellene, ezért nem tud letisztulni sosem (még akkor sem ha a blade normálisan törölne)?

Ilyen hiba előfordulhat a drum öregedése miatt szerinted?

Kicsit azt is furcsállom, hogy a drum ilyen világos szürkés színű, nem a szokásos méregzöld/kékeszöld, ebben gyárilag ilyen szokott lenni, vagy ez is azt mutatja, hogy lebomlott rajta a fényérzékeny réteg?

(#) gelencser26 hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok!

Egy Samsung ML-1640-es típusú lézernyomtatom van. Már 3 éves, elkezdte azt csinálni, hogy folyton elakadt benne a papír. Szétszedtem és láttam, hogy az alsó tengely (amelyiken van a lapfelszedő gumi) végén el van törve egy alkatrész.Egy két fogaskerékből álló, rugóval összeakasztott alkatrésznek törött ki a két középső pöcke, ami rögzítette a tengelyhez. Szerencsére találtam egy webshopban ilyet. Megrendeltem, össze is raktam a nyomtatót. Azóta simán megy benne a papír, nem akad el.
Viszont olvashatatlanul halványan nyomtat azóta. Kipróbáltam másik nyomtatóban a toneremet, ott tökéletes volt.
Mitől lehet ez?

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) zsoltee0001 válasza gelencser26 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia
Valami csatlakozót nem tehettél vissza?
Kövesd vissza mi az amit szétszedtél és megtalálod a hibát.
Üdv
(#) gelencser26 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia!

Már 5x szétszedtem és összeraktam...
Egy 4 lábú csatlakozó van, amit be lehet dugni máshova is, de megnéztem a service manual-t és az a főmotor kábele, tehát biztos, hogy jó helyen van, mert a másik csatlakozóban fel se pörög.

Ha egyik pillanatról a másikra marha halvány a kép akkor a transfer hengernél szokott gáz lenni.
A te esetedbe lehet pl. egy véletlen elhajlott érintkező.
De ezt a tipust konkrétan nem ismerem, várj meg egy szakértőbb válaszát.
Addig is jó volna egy jó minőségű kép arról a halvány nyomatról.
Üdv

Szia!

Itt van a kép.

DSCF0974.JPG

A transzfernél lesz a hiba.
üdv

Szerinted mit lehetne vele csinálni?
(#) zsoltee0001 válasza gelencser26 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Javasolnám, dobj egy üzenetet "Tranzisztor" fórumtársnak, ő jártas az asztali nyomtatókba.
Lehet, hogy kapásból vágni fogja, hova nyúlj.
Így látatlanból nem tudok többet segíteni.
Üdv
Következő: »»   26 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem