Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valaki nem tud valami jó könyvet, amiből meg lehet tanulni hegeszteni? Kissé kezdő vagyok, jó lenne eltanulni pár fogást, hogy legalább elfogadható szinten tudjak barkácsolni.
![]()
Én ráksalátát kérek!
(Aztán jöhet a második fogás)
Ami itt le volt írva azokkal én is tisztában vagyok, ebből sok újdonságot nem tudtam ellesni.
Helló!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy mi a különbség a "Nav N Go iGO8 TeleAtlas illetve TopMap között? Előre is köszi!
Tulajdonképpen Nem kell ennél többet tudni. Fogni kell a masinát meg néhány ócskavas darabot aztán nekilátsz próbálkozni. Meglátod egy félóra alatt belejössz.
Ha azt vesszük, akkor valami alap dolgot tudok, de ez semmi. Két anyagot rendesen összehegeszteni nem tudok, mivel salak képződik a varratban is, ami miatt helyenként nem hegesztődik össze a két anyag. Meg azért nem ártana elsajátítani pár dolgot, hogy jobban/szebben tudjak hegeszteni, ha már van egy jó kis gépem.
Más. Számítógépguruknak szólna a következő kérdésem. Az AMD processzorok tényleg nem bírják a meleget és gyakrabban pusztulnak ezek miatt, mint az Intel processzorok? Tényleg ennyire érzékenyek a túlmelegedésre? Csak azért kérdezem, mert tesóm gépe ma bedöglött AMD procis laptop és a proci hűtőjén nem sok levegő mehetett át és gyanakszom, hogy a proci adta meg magát. A proci egy AMD Turion TL-50-es.
Szla. Két cég, melyek az igohoz is készítenek térképeket, elvileg egymástól függetlenül. Ebből kifolyólag vannak eltérések a térképeik között. Budapesten jelenleg a tyopmap a használhatóbb, de ez bármikor változhat. Egyéb régiókban lehet más a helyzet... Részletesebb infók számos ezzel foglalkozó fórumon és az érintett gyártók honlapján.
Ilyen eszközt szerez be az akinek csak úgy tobzódnak az asztalán az USB kábelvégek
és retrómániás (tehát én) ![]()
Kijelentem én nem tudok hegeszteni, van melóhelyen egy kis inverteres gép. Múltkor eltört egy konzol a gépben, csak végállást és csillapítót tart. Meg kellett hegeszteni, a múltkor az 2 hónapja volt, rettenetes körülmények között, gyakorlatilag hozzáférhetetlen/bonthatatlan helyen. Minden adott volt ahhoz hogy ne legyen jó, mégis jó lett és ez 100% ban az inverteres cucc javára írom.
Sziasztok.
A minap egy kicsit elgondolkodtam, miközben a levegőben felhalmozódott szennyező anyagokat, és annak élettani hatásait olvastam és arra döbbentem rá, hogy a közúti közlekedésből felhalmozódó szennyezőanyagok (illetve egyéb más mivel itt ~200m -re frakcionált olaj feldolgozás illetve E85 -ös biodízel üzem működik, és szállítás folyik) koncentrációja miatt vagyok asztmásabb! Ezt Onnan veszem, hogy hiába gondolkodok előre, a pollentérképpel, és a legfrissebb mérési adatokkal, az legfeljebb nyálkahártya irritációban ( leginkább orrfolyás) pontonosodik ki, viszont néha azt veszem észre, hogy a levegőnek különösen furcsa a szaga (szellőztetéskor), és amikor azt hittem, hogy a levegőben feldúsult allergének miatt jött rám a roham, az még egy harmaddal erődösödik, ha ablakot nyitok, leginkább a szélcsendes hűvösebb ködösebb időkre jellemzők! Ekkor az orrom folyik viszket, ugyan úgy a szemem is, és kegyetlenül bevörösödik mint ahogyan azt tapasztaltam. Hogyan lehet a levegő szennyezettségét vizsgálni, mert ezzel orvoshoz akarok fordulni, de mivel nem állíthatok fel magamnak öndiagnózist, ezért ezt mérési eredménnyel is szeretném alátámasztani a hipotézisem. Azt tudom, hogy nem a macskaszőrre indul be a reakció ( de hajlamos vagyok rá elkapni, mivel 5 másik növényre allergiás reakciót mutattam. ) Sajnos további tünetek is mutatkoznak, amit itt nem írnék le, mert nem ez itt nem egy orvosi fórum, de ha az beigazolódik a gyanum, akkor nagyon nehezen, de tudok ellene tenni mert ez csak a levegő alsó rétegében tapasztalható jelenség. Amit nem írtam, pince szinten épült lakóingatlanuk van, és közel egy éve rengeteg bokrot fát vágtak ki parkosítás végett. A legnyilvánvalóbb jelenség az volt egyébként, amikor a cégnél átmentem egy másik területre dolgozni egyfolytában ment diesel mozdonnyal vontatott szerelvények ki-be húzgálása a kiszállító területre, ahová mozdony is beközlekedik, és kegyetlenül rosszul voltam. Akkut fáradság jött rám, folyt viszketett az orrom, fájt a fejem, nehézlégzés... és így tovább. Azt hittem, hogy a kevés alvás miatt vagyok fáradt, és esetleg a szálló-porkoncentráció okoz mindent. Szerintetek valamit nagyon félreértek? Úgy érzem most alhatott össze a "láncreakció" bennem. Köszönöm a segítségetek, illetve akinek evvel kapcsolatban tapasztalatai vannak az kérem ne tartsa vissza.
Megkésve, de válaszolok: Köszönöm neked, és Ricsi89 -nek a segítő hozzászólását.
1. :A kevés alvás gyengíti az immunrendszert, melynek hibái így jobban előjönnek.
2. : Ha aszthmás vagy akkor a légutaid folyamatos gyulladásban vannak, ez ugyebár légúti görcsöt okoz, és a sérültebb hörgők, nem csak az alergénekre reagálnak, hanem minden egyébb szennyezőanyagra ami őket ingerli. 3. : Az aszthma kialakulásának szerintem két fő oka van: -Az egyik az, hogy a légutaid a levegőszennyezettség hatására legyengülnek, és hosszú távon már olyan ingerekre is reagálnak, amikre egyébként régen nem. -A másik, hogy az immunrendszered valamilyen mértékben legyengült. Ez leggyakrabban az antibiotikumok szedéséből következik be, melyeket ilyenkor kénytelen vagy szedni, de ezek hosszú távon nagyon sokat ártanak, annak ellenére, hogy lehet, hogy az életedet mentik meg egy adott szituációban. Két szerv ami ebben felelős, nem is gondolnál rá: Az egyik a vese, a másik pedig az emésztéseddel kapcsolatos szervek. A vesének a legjobb orvosság a víz, az emésztésre pedig probiotikum kúrát szoktak javasolni. A vese még ott is képbe jön, hogy az aszthma elleni szerek azokat a hormonokat tartalmazzák, melyeket normális esetben a vese termel. És a szerek szedésekor ezek a hormontermelések csökkennek. Ez azért eléggé elgondolkodtató... 4. Mivel az aszthma kialakulását sokszor lelki okokra is visszavezetik, de fordítva is igaz, ez a betegség lelki problémákat is okoz, nagyon sokszor megoldás lehet a levegőváltozás. (Én a helyedben szó szerint elhúznék a benzingőzből) Összefoglalva: A szerek csak akkor fognak hatni, ha hiszel is benne, hogy meggyógyulsz, nagyon sokat javít, ha sportolsz, hisz megérzed mire vagy képes, magabiztosabb leszel, ha kajakozol akkor még ott a napfény is, ami szintén sokat segít. Évek óta ijesztget a média az uvsugárzással. Viszont ha az egész nyarat 20 faktoros naptej alatt töltöd el, se dévitaminod, sem immunrendszered nem lesz. Kíváncsi lennék, ha megnéznénk egy bőrrák/tüdőgyuszi elhalálozási statisztikát melyik győzne. Ha egy picit odafigyelsz nem véletlen az sem, hogy ennyire rászáltak a dohányzásra állami szinten. Ugyanis lehet, hogy ők láttják azt, hogy a légúti betegségek milyen mértékű pénzt visznek el, csak azt felejtik el észrevenni, hogy ezer helyeken kéne még tenni, s talán nem biztos, hogy a streszoldás eme formája a legveszélyesebb az egészségedre... És végül: Jelenleg az orvostudomány az össszes tüdő eredetű betegséget hörgőtágítókkal és gyulladáscsökkentőkkel próbálja megoldani, függetlenül attól, hogy annak éppen mi a pontos oka (persze sarkítottam egy kicsit...) Pedig sokkal jobb lenne, ha minél hamarabb a rehabilitációval foglalkoznának... Na most hallom Cseh Tamás megy a rádióban... (Jelenleg még ezen a héten a virágporkoncentrátum gyakorlatilag nulla)
Szia Robi.
Érdekes megfontolás amit írtál, viszont igazítanék: Idézet: „az immunrendszered valamilyen mértékben legyengült” Ez esetben nem helytálló, mert idáig a rekordom évi két fájdalomcsillapító és csak nagyon ritkán betegszem meg. Ha meg is betegszem akkor hamar jön, hamar megy. ![]() Inkább a pincelakás miatti szennyezett levegő járult hozzá, illetve, hogy felújítás és vízszigetelés előtt, a salétromsavas falak kikezdték a tüdőm. Érdekes módon az allergénekre, mérsékelt módon orrviszketéssel, tüsszögéssel "válaszolok", viszont a szénhidrogének, szén-monoxid, benzol már egész másképp és véletlenül jelentkezett az asztma is. Ha allergiás vagyok valamire akkor annak mindig ugyan úgy fenn kell állnia. Egyszóval a macska már összenyálazott, belekerült a szőre a szemembe is stb. stb és még sem történik a meg a kívánt reakció, csak akkor amikor a korább írtak szóba jönnek. Ha elkezdek kajakozni, úgy is kifog derülni a turpisság, mert alapból tisztább környezet, mint ahol lakok. Persze ott is jó lenne, csak a pince szint az nálunk a levegő alsó egy métere, ami akár az egészségügyi határérték 200% -is lehet az ez felett találhatóval.
Nem lesz ma vagy holnap börze valahol Pesten? Most megyek fel...
Nézd meg a börzés totyikban. Ha igaz, hogy ma van, lassan hazafelé indulnak a srácok...
Bizony felrobbant a hűtése
![]()
Dicséretként mondom hogy nem röhögtél az orromon
![]() Viszont vettem megint egy műszert ![]()
Sziasztok!
Már megint irtó ügyetlennek érzem magam, elkészültem a Quad-s cikkel, de nem tudok rájönni, hogyan tölthetem fel! Egy kis segítséget kérek!
Végre ma már lehetett kertészkedni is. Metszettem és lepermeteztem a fákat. Szép idő volt egész nap.
![]()
Ismerős (a) megkért, küldjek egy analóg levelet m.kir.postával az ismerősének (b).
Feladtam (b) de, úgy két hét múlva visszajött "címzett nem kereste" vignettával. Elküldtem az ő (a) címére. Ma kaptam: Idézet: „Ugyanis a nagy rejtélyre fény derült ! A leveles Postás bemegy a társasházon belülre és bedobja a levélszekrénybe vagy a kapucsengőn hívja ,ha nem fér be. A csomagot szállító postás hívja , de ha nincs véletlen otthon akkor viszont az értesítést nem a saját levélszekrénybe dobja(mint kiderült, )hanem az egy darab, kapura szereltre , amibe a reklámanyagokat dobálják!!Valaki kiveszi kidobja,vagy tudomisén mit csinál. Mert szegény Barátnőm mindennap megnézte a postaládáját és ott ennélfogva nem talált értesítést!! Hát így történt h. nem is tudta h.VAN!” Ha m.kir.posta lennék, én is így csinálnék magamnak minél nagyobb forgalmat...
Bizony, és reméljük nem jön vissza a rossz idő.
Viszont reggelente a nagykabátba is megfagyunk, délután meg a pulcsi is sok. ![]() Idézet: Ez nagyon erős túlzás! Reggelente 2-3fok van.. Ott meg nem lehet fázni „Viszont reggelente a nagykabátba is megfagyunk, délután meg a pulcsi is sok.” ![]()
Sajnos akkor lemaradtam, de egyszer már csak összejön!
Jó rég jártam erre is… :hide:
Viszont nemsokára meglesz a 3000 "beszólásom" ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |